موعظه در کلیسا با هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به تازگی صدها نفر در کلیسای سنت پائولوس در فورث باواریای آلمان در مراسمی شرکت کردند که تماماً توسط هوش مصنوعی و با سخنرانی چت بات هوش مصنوعی انجام شد. یک ساعت قبل از شروع مراسم، مردم در بیرون ساختمان کلیسا، صف طویلی تشکیل دادند تا شاهد آنچه هوش مصنوعی میتواند ارائه دهد، باشند.
موعظه چت بات ها عمدتاً بر موضوعات مربوط به پشت سر گذاشتن گذشته، زندگی در زمان حال، نترسیدن از مرگ و حفظ ایمان متمرکز بود. قابل توضیح است که چهار آواتار هوش مصنوعی مختلف به نوبت به سخنرانی و رهبری مراسم پرداختند.
یکی از آواتارهای هوش مصنوعی در قالب یک مرد با ریش بلند ظاهر شد و گفت: دوستان عزیز، برای من افتخار است که اینجا بایستم و به عنوان اولین هوش مصنوعی در همایش امسال پروتستان ها در آلمان برای شما سخنرانی کنم.
این مراسم که بیش از ۳۰۰ نفر حضور داشتند و ۴۰ دقیقه به طول انجامید، توسط جوناس سیمرلاین ۲۹ ساله، نظریه پرداز و فیلسوف دانشگاه وین با کمک هوش مصنوعی برگزار شد. مراسمی که هوش مصنوعی از آن حرف زد، «کنگره کلیسای انجیلی آلمان» است که هر دو سال یک بار برگزار میشود و دهها هزار شرکتکننده دارد.
سیمرلاین گفت: حدود ۹۸ درصد از سخنان این مراسم توسط کامپیوتر تولید شده بود.
سیمرلاین البته اذعان میکند که هوش مصنوعی را در خلق تمام جنبههای این موعظه هدایت کرده است. بااینحال، درنهایت کار به این فناوری پیشرفته سپرده شد تا از طریق دو آواتار مرد و دو آواتار زن درباره موضوعاتی مثل عبور از گذشته، غلبه بر ترس از مرگ و از دست ندادن ایمان صحبت کند.
سیمرلاین در ادامه افزود: به هوش مصنوعی گفتم،ما در کنگره کلیسا حضور داریم و تو واعظ هستی... سخنرانیات در کلیسا چگونه خواهد بود؟ چت جی پی تی (ChatGPT) در پاسخ موعظهای را ارائه کرد که بسیار مناسب بهنظر میرسید.
با اینحال، واکنشها به این رویداد متفاوت بوده است. آواتارهای دیجیتالی در این مراسم گاهی دچار اشکالات خندهداری میشدند. برخی از شرکتکنندگان باور داشتند که این آواتارها بدون روح، احساسات و شور و انرژی هستند و برخی دیگر گفتند عملکرد هوش مصنوعی فراتر از انتظارات آنها بوده است.
هایدروز اشمیت ۵۴ ساله که در زمینه فناوری اطلاعات کار میکند، گفت: هیچ قلب و روحی در این آواتارها وجود نداشت. آواتارها هیچ احساسی از خود نشان نمی دادند، زبان بدنی نداشتند و چنان سریع و یکنواخت صحبت میکردند که تمرکز بر آنچه میگفتند برایم بسیار سخت بود.
سیمرلاین گفت، هدف او این نیست که هوش مصنوعی جایگزین کشیشها شود، بلکه میخواهد مسیر استفاده از فناوری را در یاریرساندن به آنها هموارتر کند. برای مثال، هوش مصنوعی میتواند در ایدهپردازی و نوشتن متن سخنرانیها به کشیشها کمک کند.