موانع موجود بر سر راه شبکه ملی اطلاعات
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه پیشازاین درباره شبکه ملی اطلاعات آدرسهای غلطی دادهشده، گفت: با کاهش تعرفه دسترسی به سرویسهای داخلی به دنبال ایجاد شرایطی هستیم که کاربر نهایی طعم واقعی شبکه ملی اطلاعات را بچشد.
مراسم امضای تفاهمنامه کاهش تعرفه ترافیک داخلی برای کاربر نهایی بین مدیران عامل شرکتهای رایتل، شاتل، آسیاتک، آپارات، تلوبیون و فیلیمو با حضور معاون وزیر ارتباطات در محل این وزارتخانه به امضاء رسید.
محمدجواد جهرمی در این مراسم به ارائهی توضیحاتی درباره تخفیفی که شرکت ارتباطات زیرساخت برای ارائهکنندگان خدمات قائل شده پرداخت و اظهار کرد: با راهاندازی مرکز تبادل داده شبکه ملی اطلاعات بهعنوان هسته اصلی این شبکه یکی از موضوعات اصلی که موجب تمایز شبکه ملی اطلاعات با شبکه بینالمللی اینترنت میشود، بحث تعرفه دسترسی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه عنوان کرد: درواقع این تفاوت قیمت جهت ملموستر شدن فعالیتهای شبکه ملی اطلاعات است.
وی ادامه داد: زمانی انتقاد میشد که چرا شبکه ملی اطلاعات توسعه داده نمیشود، اما بههرحال مراحل اجرای این طرح فراز و نشیبهای اجتنابناپذیری دارد.
جهرمی در ادامه بابیان اینکه دسترسی به خدمات نسل سوم و چهارم و یا شبکه فیبر نوری و همچنین سرمایهگذاری 2000 میلیارد تومانی زیرساخت در این حوزه موجب توسعه اینترنت در کشور شده و زیرمجموعههای شبکه ملی اطلاعات نیز به شمار میروند، گفت: طی سالهای گذشته بحثهایی درباره کیفیت اینترنت و لزوم بهبود آن مطرح بود که اکنون در برخی نقاط براساس شاخصهای طراحیشده کیفی تا 9 برابر ارتقا داشتهایم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: البته در برخی نقاط هم میزان بهبود کیفیت در حد 20 درصد بوده و درمجموع میتوان گفت ازنظر کیفی شرایط در کل کشور 50 درصد بهبودیافته است.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر اینکه با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات این هدف مهم دنبال میشود که بهجای محتوای خارجی و ترویج آن از تولیدات بومی استفاده شود، بیان کرد: برای توسعه ICT کشور ما در شرکت ارتباطات زیرساخت از بخشی از درآمد خود گذشتیم.
وی ادامه داد: پیشازاین برای خرید 10 گیگابیت پهنای باند لازم بود شرکتها هزینهای معادل 1.7 میلیارد تومان به شرکت ارتباطات زیرساخت پرداخت کند، اما اکنون بهواسطه تخفیفهای در نظر گرفتهشده این رقم برای هر STM10 به حدود 9 میلیون تومان رسیده و با توجه به اینکه طی هفتههای گذشته ما شش STM10 واگذار کردهایم درواقع میتوان گفت در طول ماه حدود 11.5 میلیارد تومان از درآمدهای شرکت را به نفع توسعه ICT حذف کردهایم.
جهرمی همچنین به شرکتهای مختلفی که نسبت به عقد تفاهمنامه اقدام کرده بودند اشاره کرد و گفت: براین اساس شرایط بهگونهای پیشرفته که این شرکتها تعرفه خود را برای محتوای داخلی تا حدود 50 درصد کاهش دادهاند و دیگر یک گیگابایت مصرف برای سایت آپارات یا فیلمیو بهاندازه 3600 تومان قیمت نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درعینحال به مطالبی که در شبکههایی مانند تلگرام منتشر میشود اشاره کرد و گفت: اکنون بخش عمدهای از مطالبی که بر روی تلگرام ارسال میشود حالت ویدئویی دارد، حال فرض کنید یک کاربر در طول ماه پنج گیگ دانلود داشته باشد که لازم است برای هر گیگابایت آن رقمی معادل 3600 تومان پرداخت کند، اکنون اگر این کاربر در قالب این تفاهمنامه از شبکههای مذکور برای دریافت فایل تصویری اقدام کند، هزینه او نصف خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات با ابراز امیدواری نسبت به پیوستن سایر ارائهکنندگان محتوا به این بخش افزود: از دیگر بخشهایی که جا دارد به این مرکز بپیوندد میتوان به شبکه بانکی کشور، نظام مالیاتی، مراکز علمی و شبکه دولت اشاره کرد.
جهرمی همچنین تأکید کرد: برای آنکه شبکه ملی اطلاعات از شهریورماه باعرضه و سرویسدهی مناسبی فعالیت کند، لازم است این بخشها به آن بپیوندند. پیشازاین نیز وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که در خصوص شبکه ملی اطلاعات گاهی اطلاعات و آدرس غلط دادهشده است، اما ما اکنون امیدواریم با اتفاقاتی که در تغییر تعرفه استفاده از محتوای داخلی رخداده مردم طعم واقعی این شبکه را درک کنند و به یاد داشته باشند که شبکه ملی اطلاعات محدودیت نبوده و شکوفایی فناوری در داخل کشور به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پایان صحبتهای خود نیز به پیگیری تغییر تعرفههای ارتباطی که در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در دست بررسی است اشاره کرد و گفت: کاهش تعرفهای که بهواسطه عقد این تفاهمنامه در برخی شرکتهای ارائهکننده خدمات ارائهشده با تعرفههای کلی متفاوت است و درنهایت در تعیین تعرفههای جدید اینترنت نیز این موضوع موردتوجه قرار دارد که برای دسترسی به محتوای داخلی هزینههای پائین تری در نظر گرفته شود.