مواجهه اکثر کشورهای آسیای جنوب شرقی با تهدید سایبری روشهای پرداخت دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ کسپراسکای (Kaspersky)، ارائه دهنده امنیت سایبری چندملیتی روسی و ارائه دهنده آنتی ویروس، گفت که رابطه مثبتی بین پذیرش روشهای پرداخت دیجیتال و آگاهی از خطرات و تهدیدات مرتبط با آنها در کشورهای جنوب شرقی آسیا (SEA) وجود دارد.
کسپراسکای در تحقیقی با عنوان «نقشهبرداری از مسیر ایمن برای آینده پرداختهای دیجیتال در آسیا-اقیانوسیه (APAC)»، که اوایل ماه آوریل سال جاری منتشر شد، اعلام کرد که تقریباً همه پاسخ دهندگان در آسیای جنوب شرقی (97 درصد) حداقل از یک نوع تهدید علیه پلتفرمهای پرداخت الکترونیک رنج میبرند، در حالیکه تقریباً 3 نفر از هر 4 نفر (72 درصد) شخصاً حداقل با یک نوع تهدید مرتبط با این فناوری مواجه شدهاند.
این شرکت روسی اظهار داشت که از بسیاری جهات، این آگاهی را میتوان به حجم پوشش رسانهای در مورد حوادث سایبری، به ویژه در سال گذشته، و تلاشهای مشترک دولتها و بخشهای خصوصی در افزایش آگاهی امنیتی در میان افزایش استفاده از بانکداری تلفن همراه و کیف پول الکترونیکی در منطقه نسبت داد.
بیش از یک چهارم از پاسخ دهندگان با کلاهبرداریهای مهندسی اجتماعی از طریق پیامک یا تماس (37 درصد)، وبسایتهای جعلی (27 درصد) و پیشنهادات و معاملات جعلی (27 درصد) مواجه بودند و یک چهارم از دریافت کلاهبرداریهای فیشینگ (25 درصد) خبر دادند.
به گفته شرکت، کلاهبرداریهای مهندسی اجتماعی بیشترین تهدید برای اکثر کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله اندونزی (40 درصد)، مالزی (45 درصد)، فیلیپین (42 درصد)، سنگاپور (32 درصد) و ویتنام (38 درصد) محسوب میشود؛ تنها استثناء تایلند است که بیشترین خطر مواجهه آن، وبسایتهای جعلی (31 درصد) به شمار میرود.
ساندرا لی (Sandra Lee)، مدیر عامل کسپراسکای در آسیا و اقیانوسیه، گفت که مانند هر فناوری نوظهوری، هیچ ویژگی ذاتی خوب یا بدی برای آنها وجود ندارد. بلکه نحوه استفاده از آنها برای دستیابی به نتایج سودمند براساس نحوه تعامل مردم با آنها تعیین میشود.
لی توضیح داد :
«اگر میخواهیم مزایای پرداختهای دیجیتال را به طور کامل درک کنیم، مهم است که همه ذینفعان از جمله دولت، ارائهدهندگان پرداخت دیجیتال، کاربران و حتی شرکتهای امنیت سایبری با یکدیگر همکاری کنند تا یک اکوسیستم پرداخت پایدار، ایمن و مطمئن برای آینده ایجاد کنند.»
وی ادامه داد که درخصوص اقدامات انجام شده پس از مواجهه با تهدیدات، تقریباً 2 نفر از 3 نفر از پاسخ دهندگان (64 درصد) رمزهای عبور و سایر تنظیمات امنیتی را در برنامههای بانکداری و کیف پول تلفن همراه خود تغییر دادند و نیمی از آنها (50 درصد) به بانک یا شرکت مرتبط با کیف پول تلفن همراه مراجعه کردند. در حالیکه 45 درصد اعضای خانواده و دوستان خود را از این حادثه مطلع کردند.
او معتقد است که درخصوص حفاظت از امنیت سایبری باید توجه بیشتری به مصرف کنندگان پس از مواجهه با تهدیدات سایبری صورت گیرد.
مدیر عامل کسپراسکای در آسیا و اقیانوسیه اعلام کرد :
«بیش از یک چهارم پاسخدهندگان (26 درصد) گفتند که راهحلهای امنیتی را روی دستگاههای آلوده نصب کردهاند، در حالیکه همین درصد (26 درصد) اظهار داشتند چه دستگاههایشان آلوده باشد یا نه، این کار را انجام دادهاند.»