من مسئول فیلترینگ نیستم اما اینستاگرام فیلتر نمی شود
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگاران ، پیرامون دلیل احضار به دادسرای فرهنگ و رسانه و اعلام جرم دادستان کل کشور علیه او، اینگونه توضیح داد که دلیل اولیه “عدم اجرای دستور قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام بود”. او در ادامه اینگونه شرح داد که دادیاری در استان فارس حکم به فیلترینگ اینستاگرام داد که اشکال حقوقی به آن وارد بوده و قابل اجرا نیست. چراکه طبق اصل 25 قانون اساسی، “سانسور ممنوع است مگر با حکم قانون. قانون بر کلمه پالایش مصادیق مجرمانه به جای انسداد تاکید دارد.”
جهرمی با اشاره به اینکه بسیاری از وبسایتها غیرقانونی در ایران فیلتر شدهاند، گفت که مسدودسازی وبسایتها نه در اختیار قاضی است و نه در شان کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و جزو حقوق عامه است. او با اشاره به اینکه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به جای انسداد به دنبال پالایش هوشمند اینستاگرام بوده، افزود که به حکم دادیار فارس اعتراض شد. درخواست دادستانی این بود که چون این مصداق مجرمانه از بین رفته همان حکم انسداد اجرا شود، اما چون انسداد در شوونات این قاضی نبوده، حکم اجرا نشده است.
چرا اینستاگرام فیلتر نمی شود
جهرمی در تشریح این موضوع که همواره در نزدیکی انتخابات با محدودیتهایی در شبکههای اجتماعی همراه هستیم، به مواردی مانند مسدودشدن فیلترشکنها در اسفند 91، وایبر در سال 94، نسخههای فارسی تلگرام در 98 و … اشاره کرد. او گفت:
“برخی گروههای سیاسی، دستگاههایی که در حوزه امنیت مسوولیت دارند، اعتقاد دارند که شبکههای اجتماعی میتوانند موجب بحران شوند و چون مدیریت بحران را مشکل میدانند راهکار مسدودسازی را پیشنهاد میدهند.”
او در خصوص احتمال فیلترینگ اینستاگرام گفت که مسئول این قضیه نیست اما تا جاییکه اطلاع دارد “با توجه به شرایط اقتصادی اینستاگرام فیلتر نمی شود“.
با فروشندگان VPN برخورد نمیشود
وزیر ارتباطات معتقد است که حوزه مسئولیت آنها VPNها و فیلترینگ نیست. او در این رابطه اینگونه توضیح میدهد که این روزها به محض انتشار تصویر توهینآمیز و آزاردهنده، حتی ظرف 24 ساعت مقصر دستگیر میشود، اما زمانیکه گزارش فروشنده VPN با شماره حساب و تراکنش را میدهیم، برخوردی صورت نمیگیرد و این نشان میدهد که یک نظام ساماندهی در پشت فروش ویپیان وجود دارد. جهرمی در ادامه افزود:
“کسی که وی پی ان میفروشد و حساب بانکی روشنی دارد و با گردش مالی چند صد میلیاردی در حال فعالیت است، هیچ گاه با برخوردی مواجه نمیشود؟ من هم نمی دانم چرا برخورد نمیشود.”
قطع اینترنت در آبان 98
جهرمی در رابطه با قطع اینترنت در آبان سال گذشته و اینکه آیا ممکن است در آینده چنین اتفاقی مجدداً رخ دهد نیز توضیحاتی ارائه کرد. او در تشریح وضعیت گفت: “وقتی یک اتفاقی در کشور میافتد و شرایط امنیتی میشود؛ مدیریت بحران با مدیریت عادی تفاوت دارد. محدودیت در ارتباطات برای جلوگیری از سرایت بحران به نقاط دیگر در بسیاری از کشورها انجام میشود”.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه عضو شورای امنیت ملی نبوده و تصمیم در آنجا گرفته و به آنها ابلاغ شده، افزود که از او برای نظردهی در رابطه با قطع اینترنت دعوت نکردند و اگر هم میکردند مخالف بود. با این حال، بعد از دستور قطع اینترنت، برای باز کردن اینترنت جلسهای با حضور او برگزار شد و همچنان در آن جلسه مخالفتهایی توسط عدهای صورت گرفت، اما جمع بندی همان شورایی که تصمیم به قطع اینترنت گرفته بود، این شد که اینترنت باز شود.