ممنوعیت معاملات کالا در رسانه های اجتماعی توسط اندونزی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان،معاون وزیر بازرگانی اندونزی در جلسه ای که در مجلس این کشور برگزار شد،اعلام کرد که اندونزی در حال برنامه ریزی برای ممنوعیت معاملات کالا در رسانه های اجتماعی تحت مقررات جدید تجاری است.
وزرای اندونزی بارها اعلام کردند که فروشندگان تجارت الکترونیک با استفاده از قیمت گذاری ناعادلانه در پلتفرم های رسانه های اجتماعی، بازارهای آفلاین بزرگ ترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا را تهدید میکنند.
مقررات تجاری فعلی اندونزی به طور خاص معاملات مستقیم در رسانه های اجتماعی را پوشش نمیدهند.
جری سامبوگا، معاون وزیر بازرگانی، با استفاده از مثال فروشندگانی که از ویژگی های آنلاین در پلتفرم ویدیویی تیک تاک برای فروش کالا استفاده می کنند، گفت:
رسانه های اجتماعی و تجارت اجتماعی را نمیتوان با هم ترکیب کرد.بازنگری در مقررات تجاری که در حال حاضر در حال انجام است، به طور قاطع و صریح این امر را ممنوع خواهد کرد.
پلتفرم ویدیویی تیک تاک که 2 میلیون فروشنده در اندونزی دارد، پیش از این اعلام کرده بود که پس از ابراز نگرانی مقامات از تجارت الکترونیکی این شرکت که کشور را با محصولات چینی پر کرده است، برنامه ای برای راه اندازی یک تجارت فرا مرزی در اندونزی ندارد.
تیک تاک متعلق به غول فناوری چینی بایت دنس میباشد.طبق گفته این شرکت ، اپلیکیشن تیک تاک ماهانه ۳۲۵ میلیون کاربر در آسیای جنوب شرقی دارد که ۱۲۵ میلیون نفر از آنها در اندونزی فعال هستند.
براساس داده های شرکت مشاوره مومنتوم وُرکز (Momentum Works)، اندونزی با جمعیتی بیش از ۲۷۰ میلیون نفر، سال گذشته نزدیک به ۵۲ میلیارد دلار تراکنش تجارت الکترونیک داشته است. گفته میشود از این تعداد، ۵ درصد در تیک تاک و عمدتاً از طریق استریم زنده صورت گرفته است.