ممنوعیت انتشار ویدئوهای دیپفیک در فیسبوک
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ فیسبوک در آستانهی انتخابات 2020 ایالاتمتحده آمریکا، برای توقف پخش و انتشار ویدئوها و تصاویر دیپفیک (DeepFake) دستبهکار شده و انتشار آنها را ممنوع کرده است.
دیپ فیک، تکنیک جدیدی برمبنای فناوریهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است که بهواسطهی آن تصاویر و ویدئوهای دروغین واقعگرایانه ساخته میشود. این تکنیک نگرانیهای جدی به بار آورده و بسیاری از عاملان دولتی و خصوصی سراسر جهان سعی دارند از آن برای دستیابی به اهداف شخصی خود بهره بگيرند.
ممنوعیت پخش و انتشار محتوای دیپفیک زمانی مطرح شد که ویدئو ساختگی از نانسی پلوسی (Nancy Pelosi)، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، در فیسبوک منتشر شد و کاملاً شبیه به واقعیت بود. پسازاین اتفاق بسیاری اعلام کردند باوجوداین ویدئوها، صحت اخبار کمپینهای انتخاباتی دچار شک و تردید میشود.
ظاهراً فیسبوک موضع سیاسی در راستای منافع یک حزب ندارد و در تلاش است نفوذ اخبار جعلی بهویژه ویدئوهای جعلی را کاهش دهد. فیسبوک قصد ندارد این کار را بهتنهایی انجام دهد و سیاستها و معیارهای تشخیص را با همکاری بیش از 50 کارشناس بینالمللی فنی، سیاسی، رسانهای، حقوقی، مدنی و دانشگاهی تدوین خواهد کرد.
فیسبوک گفته است چنانچه تصاویر یا ویدئوها با استفاده از بخش بررسی حقایق، جعلی تشخیص داده شوند، جلو انتشار آنها گرفته خواهد شد و به کاربرانی که این ویدئوها را - به جز برخی از ویدئوهای طنز - به اشتراک گذاشتهاند یا قصد به اشتراکگذاری آن رادارند، هشدار داده میشود.