مقابله با هکرهای ایرانی در دستورکار آمريكا
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ طبق گزارشهاي دریافت شده، ظاهرا دولت آمریکا، شمشیر را از رو بسته؛ زیرا اعلام کرده است که برنامه ویژه ای برای مقابله با حملات سایبری به ویژه از سوي ایران دارد.
از این رو، دولت فدرال ایالات متحده، يک دستور امنیتی برای ادرات این کشور صادر کرده است. در این دستور امنیتی، هشدارهایی درباره احتمال نفوذ هکرهای ایرانی و دیگر کشورها قرار دارد.
این اطلاعیه، در شرايطي منتشر شده که دولت آمریکا چند وقتی است تعطیل بوده و مشکلات فراوانی را برای مردم این کشور پديد آورده است.
تعطیلی بخشی از ادارات دولتی آمریکا -که دلیل آن اختلاف نظر رییس جمهور و دمکراتهای کنگره بر سر بودجه ۵/۶ میلیارد دلاری دیوار مرزی است- اکنون وارد سی و چهارمین روز خود شده که طولانیترین نمونه از تعطیلی نهادهای دولتی در تاریخ آمریکا است.
با توجه به عدم پرداخت بودجه برخی از ادارات، حقوق کارمندان آنها نیز قطع شده است و به آنان گفته شده که سرکار نیایند. بخشی از این افراد، کارمندان نهادهای مسئول تضمین امنیت شبکههای کامپیوتری ادارات دولتی غیرنظامی هستند.
این وضعیت، ادارات دولتی را در برابر حملات سایبری بینالمللی، با هدف ربودن سامانه و نام دامنههای کامپیوتری (DNS) آسیبپذیر کرده است. بسیاری از مؤسسات امنیتی سایبری معتقدند كه این حملات را هکرهای وابسته به حکومت ایران انجام میدهند.
دیاناس، فهرست سامانه شناسهگذاری نشانیهایی است که زیرساخت شبکه جهانی اینترنت را تشکیل میدهند و هکرها با تغییر دادن مسیر این ارتباطات و دستکاری آدرس هر مؤسسه در این سامانه میتوانند به اطلاعات آن دست یافته و به اشکال مختلف آن شبکه را تخریب و مختل کنند.
طبق این دستور امنیتی، از همه نهادها و ادارات دولتی خواسته شده شبکههای رايانهاي عمومی خود را برای شناسایی اقدامات زیانبار هکرها از جمله تغییر آدرس در سامانه دامنههای کامپیوتری دقیقا بررسی کنند.
کریس کربز، مدیر اداره امنیت سایبری و زیرساختهای آمریکا، در این دستورالعمل از همه ادارات دولتی خواسته است برای حفاظت از اطلاعات در شبکههای کامپیوتری دولت فدرال، اقدامات لازم را انجام دهند.
کربز گفت:
دولت از تأثیر اقدامات زیانبار و رخنه در شبکههای کامپیوتری برخی از ادارات مطلع است و به آنها هشدارهای لازم را داده است.
ادارات دولتی موظف شدهاند تا روز جمعه، وضعیت امنیتی شبکههای کامپیوتری خود را به وزارت امنیت میهن اطلاع و تا ۵ فوریه، گزارشی از اقدامات خود را برای برطرف نمودن نقطه ضعفها ارائه دهند.
کارشناسان می گویند:
ایران در سالهای اخیر توانایی خود را برای انجام دادن حملات سایبری، افزایش داده است.
گفته میشود یکی از مشهورترین حملات سایبری موسوم به «شامون» -که علیه شرکت نفت دولتی عربستان سعودی صورت گرفت- کار هکرهای وابسته به حکومت ایران بوده است.
ادعاي دیگر، شناسایی یک گروه هکري وابسته به ایران است که به شبکههای کامپیوتری دهها دانشگاه در ۱۴ کشور جهان ازجمله بریتانیا حمله کرد و از قرار معلوم، هدفش سرقت اعتبارنامههای علمی دانشجویان، برای دور زدن تحریمها در زمینه مطالب علمی بود.