مقابله با لپ تاپها توسط آژانس هوانوردی
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ این آژانس بینالمللی، بعد از اتخاذ برخی ممنوعیتها توسط آمریکا و خطوط هوایی بریتانیا، اقدام به تعیین چارچوبهایی برای استفاده از لپ تاپها و سایر ابزارهای ارتباطی قابلحمل در داخل هواپیما کرد.
ایکائو، اعلام کرد بعد از شکایت کشورهایی نظیر مصر و امارات، مبنی بر لزوم تحویل لپ تاپها و ابزارآلات ارتباطی به بخش بار در خطوط هوایی که به سمت آمریکا میروند، این سازمان بینالمللی تصمیم گرفته است تا رسماً به موضوع، ورود پیدا کند و برای حل مشکل، چارچوب مشخصی تهیه نماید.
آمریکا، بهتازگی در قانونی یکطرفه، تصویب کرد که ورود لپ تاپ، از جانب مسافران و خطوط هوایی از مبدأ ده کشور ازجمله امارات، قطر و ترکیه، به دلایل امنیتی، با محدودیت مواجه است؛ قانونی که بلافاصله با حمایت انگلستان همراه شد و این کشور نیز، اقدام به وضع و اجرای قانون مشابهی در این زمینه کرد. مقامات آمریکایی، علت چنین تصمیمی را بروز مخاطرات امنیتی و انفجار در اثر ورود لپ تاپها به هواپیما اعلام کردند و مدعی شدند که هر لپ تاپ، میتواند همانند یک بمب دستساز عمل کند.
البته برخی کارشناسان معتقدند باوجوداینکه ایکائو تصمیم گرفته تا به این موضوع ورود کند، ولی توانایی مقابله با تصمیمات یکطرفه آمریکا و انگلستان را ندارد و این کشورها، آن کاری که خودشان تصمیم بگیرند انجام میدهند.
مخاطرات امنیتی در اثر ورود تجهیزات ارتباطی به داخل هواپیما، از مدتها پیش به موضوع بحث رسانهها و شرکتهای امنیتی تبدیل شده است؛ چرا که علاوه بر موضوع انفجار، تهدیدات سایبری و امکان هک هواپیماها نیز، از دلایلی است که کارشناسان، به آن اشاره کردهاند. چند وقت پیش، یک هکر مدعی شد که توانسته است از طریق سیستم مولتیمدیای مخصوص مسافرین، به سامانه کنترل موتورهای هواپیما نفوذ کند و کنترل آنها را در اختیار بگیرد، همین موضوع سبب شد تا کارشناسان، به دنبال راهکارهایی برای برطرف کردن تهدیدات امنیتی بیفتند.