مقابله با «تهدیدات تروریستی» مأموریت سازمان پدافند غیرعامل
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل در نشست رؤسای کمیته پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی و مدیران کل استانداریهای سراسر کشور، ضمن گرامی داشت اعیاد غدیر و امامت و ولایت و آماده شدن برای اقامه عزای سیدالشهدا (ع)در ماه محرم، گفت: انتخابات مستحکم و متقن ریاست جمهوری به جهان ثابت کرد که جمهوری اسلامی با هدایت مقام معظم رهبری دارای پشتوانه و چهره مردمی بسیار بالا میباشد و نتیجه انتخابات تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ارائه یک تصویر نظام مردم سالار دینی و مستحکم به جهانیان را در پی داشت که به اعتراف خیلی از کشورها و استراتژیستهای جهانی انتخابات ما یک انتخابات آزاد، واقعی، پویا و کاملا جدی و فعال بود و برنده نهایی این انتخابات، رهبری معظم انقلاب، نظام جمهوری اسلامی و مردم و دولت مردمی کشور میباشند.
وی افزود: دوران رقابتهای داخل خانوادگی انتخابات ریاست جمهوری تمام شده است و دولت منتخب مردم با اراده قوی و پولادین بنا دارد تا برنامههای جدی و مطالبات مردم و رهبر معظم انقلاب و مطالب برنامه دولت دوازدهم تدبیر و امید اجرایی کند و ما باید پشتیبان و کمک کننده به دولت باشیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور،گفت: تصویر کلی تهدیدات مورد توجه کشور به ما نشان میدهد علی رغم همه تبلیغات، دولت آمریکا کما فی سابق بدون توجه به اینکه چه جریان سیاسی در داخل کشور حاکم باشد به بدعهدیهای خود ادامه میدهد و ما تغییر جدی قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری در رویکرد آمریکاییها و دشمن نمیبینیم.
سردار جلالی افزود: آمریکاییها تلاش میکنند مزایا و منافع حداقلی جمهوری اسلامی ایران از برجام را به حداقل یا به صفر برسانند و ما را درگیر تعهداتی کنند که منافع اقتصادی مورد نظر را نتوانیم بدست بیاوریم و خودشان با ادامه تحریمهای ظالمانه از برجام خارج شوند و بنابر آن دارند تا از برجام یک ظرفیت مداوم تحریمها علیه ما بسازند.
وی با اشاره باینکه در شرایطی هستیم که باید با یک نگاه جدید و متنوع، ماهیت تهدیدات را مورد بازبینی و دقت قرار دهیم، تصریح کرد: در دهه اخیر ماهیت تهدیدات در کشور ما تغییر کرده و به یک ماهیت پویا و ترکیبی از تهدیدات نرم، نیمه سخت و سخت تبدیل شده است و دشمنان تهدیدات هیبریدی یا ترکیبی را در دستور کار خود قرار داده اند و این طیف تهدیدات عبارت است از تهدیدات امنیتی، نظامی، سایبری، اقتصادی و فرهنگی که بصورت ترکیبی و هیبریدی از آن استفاده میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: آمریکاییها به این جمع بندی رسیدهاند استراتژی تک گزینهای یعنی فقط با رویکرد نظامی یا صرفا امنیتی یا فقط اقتصادی علیه ایران کفایت لازم را نمیکند و هیچ استراتژی تک گزینهای علیه ایران به کار گرفته نمیشود و کارایی ندارد.
سردار جلالی افزود: آمریکاییها درمنطقه با استفاده از ابزار نظامی رژیم صهیونیستی و عربستان سعی در معتبر و محتمل نشان دادن گزینه نظامی دارند اما با بررسی طیف تهدیدات شاهد آن هستیم که این طیف تهدید بخشی از آن تهدید نظامی و امنیتی و بخش تهدیدات غیر نظامی میباشد که باید هر دو را بصورت یک بسته ترکیبی دیده و به اجزای مختلف تهدید توجه کرد و شاید بتوان گفت که تهدید نظامی به آخر لیست تهدیدات علیه جمهوری اسلامی رفتهاند. نه حذف شدهاند و نه اولویت یکم هستند.
سردار جلالی عنوان کرد: بعد از فتنه 88، دشمنان با حمایت از جریان ها و تفکرات اپوزاسیون در داخل و عناصر مستقیم خود در خارج کشور سعی در نفوذ به کشور و حوزه های مختلف را دارد.
وی وابسته سازی در حوزه های مختلف از جنس مقررات و قوانین و پروتکل ها را دیگر رویکرد دشمن عنوان کرد و افزود: قوانین مالی و بانکی در چارچوب برجام تعریف و تصویب شده است اما شاهد هستیم که دشمنان با بازی با کلمات و ظرفیت های قانونی واژه ها یا پروتکل ها و مقررات بین المللی در جهت اهداف و منظور خود استفاده می کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، خاطر نشان کرد: آمریکا میخواهد با توسعه و طراحی قوانین بین المللی و منطقهای و شبکه بهم پیوسته مقررات و پروتکلها بر روی کشور ما را کنترل و در بروکراسی غربی خود هضم کنند.
سردار جلالی گفت: قوانین بین المللی مانند مقررات سند 2030، مقررات آب و هوایی پاریس، FATF ، کنوانسیون پالرمو و ... در مواردی با یکدیگر ارتباط دارد و بصورت شبکه ای و تورهای به هم بافته شده هستند که هر جریان به جریان بعدی ارتباط و دنبال می شود لذا ما باید در پیوستن به این تعهدات دقت لازم را داشته باشیم که این مقررات وقوانین ما را تحت فشار قرار ندهد و ما را مجبور به تغییر رفتار نکند.
وی افزود: P2C یا "فشار برای وادارسازی"، یکی دیگر از استراتژی هایی است که آمریکاییها از ترکیبی از همه مؤلفههای قدرت سخت، قدرت نرم و قدرت نیمه سخت و همه مقررات و قوانین و ضوابط بین المللی و همه مولفههای ششگانه قدرت ملی در جهت وادار سازی و اعمال فشار علیه ما بکارگیری و استفاده میکند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: علی رغم اینکه ما تعهدات برجام را با شروط مقام معظم رهبری پذیرفته ایم ولی در عمل قوانین و مقررات و پروتکلهای بهم پیوسته امکان استفاده از همه مزایایی که در پیش بینی اولیه با نگاه مثبت به برجام میشد، به ما نمیدهد و نمیتوانیم استفاده کنیم. بنابراین در بررسی و پذیرفتن بعضی قوانین بین المللی، مقررات و پروتکلها به لایه مخفی اشراف، کنترل اطلاعاتی و رفتاری پنهان شده و در این قوانین و مقررات باید دقت بیشتری کرد.
سردار جلالی اظهار داشت: در حوزه زیرساختها شاهد این هستیم که سرمایهها و داراییهای کشورها به نوعی در حال هوشمند شدن و تلفیق با زیرساختهای سایبری هستند و همه ابزارها و اجزاها در حوزه های مختلف صنعتی، نظامی، شهری را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در آینده تمام زیرساختهای ما به سمت هوشمند شدن پیش می روند و طبیعتا در این هوشمند سازی، یک سری مزایا و خدمات و یک سری تهدیدات و آسیبها گنجانده شده است و به نوعی همه آسیبها و ضعفهای نرم افزاری و سخت افزاری که در فضای سایبر وجود دارد بصورت یکپارچه وارد زیرساختها میشود.از این رو در توسعه زیرساختها و پرداختن به مؤلفه هوشمندسازی بایستی بر تهدیدات و آسیب پذیریهای این فناوری ها باید دقت لازم را کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: ترکیبی از جنگ هوشمند سایبری غیرنظامی و هیبریدی در حال شکل گیری است و ما نباید به دنبال سناریوهای گذشته از تهدید باشیم.
جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رسانهها در افکار عمومی پرداخت و تصریح کرد: رسانه ها قابلیت شکل دهی به نوع افکار مردم نسبت به پدیده ها را دارند و آمریکایی ها تلاش می کنند به کمک رسانه، تغییرات اجتماعی را شتاب دهی کنند و به سمت منافع خود ببرند و با حمایت و سازماندهی از جریان غرب گرا بین قشرهای مختلف مردم و نظام در موضوعات اساسی و نظام ادراک و باور و ارزش در مردم و مسئولین شکاف و فاصله ایجاد کند.
وی نفوذ و وابسته سازی در زیرساختها و سرمایهها و برنامههای کشور، تعبیه لایه شیطانی در فناوری به منظور جمع آوری و اشراف اطلاعاتی برای کنترل زیرساختها و تنگ گردن شبکهها و حلقهها، اعمال فشار از طریق استانداردها و پروتکلهای نهادینه شده آشکار و پنهان و تلاش در تغییر رفتار با اعمال فشار و وادار سازی را از تهدیدات غیر نظامی علیه کشور برشمرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه برداشت ما از تهدیدات، یک نوع تهدید شبکه ای غیرنظامی توزیع شده از جنس قانون و مقررات می باشد که به وسیله قوانین و مقررات اعمال فشار می کند،تصریح کرد: نیازمند یک سری قوانین و مقرراتی هستیم که این دسته از تهدیدات را شناسایی و کنترل کند و با ایجاد بازدارندگی اجازه ورود تهدیدات به کشور را ندهد،بطور مثال در تعریف جرم جاسوسی، نیازمند بروزرسانی قوانین می باشیم و اگر جاسوسی را درست تعریف نکنیم قوانین نمی تواند مانع جاسوسی شود و بازدارندگی های لازم را ندارند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با یک رژیم تولید کننده تهدید به نام آمریکا علیه کشور مواجه هستیم که بین بازیگران مؤثر مانند رژیم صهیونیستی و عربستان و در برخی موارد کشورهای اروپایی تقسیم نقش میشود و تلاش میکنند بصورت سیستمی و منسجم همه تهدیدات و حوادث این حوزه را رصد، پایش، مدیریت و تقسیم کار کنند.
سردار جلالی درون سازی تهدیدات به شکل مدنی و اجتماعی را یکی دیگر از ابعاد تهدیدات غیرنظامی برشمرد و افزود: ما برای شناسایی و تشخیص تهدیدات پویا، متحرک، ترکیبی و شبکهای نیازمند رویکرد فعال، پویا و ترکیبی هستیم.
وی افزود: نگاه آمریکایی ها به این صحنه، یک نگاه جنگی و تلاش برای تسلط و کنترل و اشراف اطلاعاتی از طریق انواع ابزارها و تحت فشار قرار دادن و وادارسازی در حوزه های اقتصادی، سیاسی ، نفت و ... است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفت: در پروژهها نباید صرفا نگاه اقتصادی و کارکردی داشت و در کنار مسائل اقتصادی، باید با یک نگاه تهدیدشناسی به تهدیدات شبکه سازی و وابسته سازی و وادارسازی توجه کرد.
وی عنوان کرد: سازمان پدافند غیرعامل با یک نگاه مستشاری داخلی تلاش میکند در جهت تشخیص و رصد و پایش دقیق تهدید در همه ابعاد به دستگاههای اجرایی کشور کمک کرده، ارتباطات این اجزا را کشف و شبکههای تهدید را احصا کرده و تهدیدات متناسب هر دستگاه را شناسایی کند.
سردار جلالی، مشاوره و کمک جهت تهیه طرح شناسایی و مقابله با تهدیدات متناسب با دستگاههای اجرایی و آموزشهای طولی و عرضی مختلف مورد نیاز و کارگاهی و توانمند سازی مدیران در تشریح تهدیدات و راه حلها، نظارت و راهبری بر موضوعات و رفع موانع و ارزیابی و رفع اشکال را از دیگر رویکردهای سازمان پدافند غیرعامل در سال جدید برشمرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هماهنگی بین دستگاهی در مقابله با تهدیدات را ضروری برشمرد و گفت: اولین گام بعد از شناخت تهدیدات، تهیه قوانین، مقررات، استاندارد و پروتکل برای مقابله با تهدیدات میباشد.
وی پویا و قابل تغییر بودن ماهیت تهدیدات، بروزسانی استراتژیهای افندی دشمن را از چالش روبرو دانست و تصریح کرد: ممکن است این تهدیدات به طور مثال در حوزه تروریستی با ابزار داعش بروز کند و یا با حملات سایبری علیه کشور انجام شود و یا با متحد کردن دولتها و تشجیع آنها علیه ما شکل بگیرد.
سردار جلالی گفت: طبق اسناد منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز، آمریکاییها صریحا اعلام کردهاند که فضای سایبر و در تمام زیرساختهای ایران که به فضای سایبر وابسته است ایمپلنتهای نرم افزاری و سخت افزاری کار گذاشتهایم.لذا باید توجه داشته باشیم زیرساختهای ما جزء هدفهای اصلی دشمن است.
سردار جلالی تلاش سیستماتیک دشمن برای تضعیف مؤلفههای فیزیکی و غیرفیزیکی قدرت ملی مانند: جایگاه رهبری، ارتباط مردم با دولت و حکومت، نهادهای انقلابی و باورهای دینی را یکی دیگر از برنامههای اصلی دشمن علیه ما عنوان کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تاکید کرد: برخی از قوانین و مقررات حقوقی کشور خاصیت بازدارندگی و ممانعت در برابر نوع جدید تهدیدات را ندارند و لازم است قوانین بازدارنده را تقویت کرد که امکان نفوذ و کنترل از بین برود.
وی در بخش پایانی سخنان خود از ماموریت جدید سازمان پدافند غیرعامل برای مقابله با تهدیدات تروریستی خبر داد و گفت: بعد از حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی، مقابله با تهدیدات تروریستی در لیست پدافند غیرعامل قرار گرفته است که این موضوع به تایید و تصویب سلسله مراتب فرماندهی نیز رسیده است.