about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

معماری جدید ترانزیستور بر پایه مغز انسان

محققان با الگوبرداری از مغز انسان یک معماری جدید برای توسعه ترانزیستورها به وجود آوردند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ قدرت رایانه‌ها به صورت روزافزون در حال افزایش هستند. از طرفی ابررایانه‌ها و پردازش موازی به یک استاندارد تبدیل شده‌اند. با وجود این دانشمندان معتقدند در حال مواجه شدن با محدودیت‌های کوچک‌سازی و مصرف انرژی هستند.

پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به تازگی ابزاری 2 بعدی ایجاد کرده‌اند که عملکردی بیش از ارائه پاسخ‌های بله یا خیر داشته، معماری آن به مغز شباهت دارد.

محققان ذکر کردند:

مقیاس پیچیدگی نیز به دلیل عدم مقیاس‌پذیری معماری سنتی فون نیومان (Von Neumann) و چالش عصر سیلیکون تاریک (Dark Silicon) –که تهدیدی برای فناوری پردازنده چندهسته‌ای به شمار می‌آید- در حال کاهش است.

عصر سیلیکون تاریک به این مسئله اشاره دارد که همه یا بیشتر ابزارهای موجود روی تراشه‌های رایانه‌ای را نمی‌توان به صورت هم‌زمان تقویت کرد. این چالش به علت گرمای بیش از حد ایجاد شده در هنگام فعالیت به وجود می‌آید. در معماری فون نیومان که ساختار استاندارد بیشتر رایانه‌های امروزی است، به رویکرد دیجیتالی (پاسخ‌های بله/خیر یا 0/1 ) وابستگی وجود دارد. به این معنی که دستورالعمل‌ها و داده‌ها در یک حافظه‌ی مشابه ذخیره می‌شوند و کانال‌های ارتباطی مشترکی دارند.

ساپتارشی داس (Saptarshi Das)، دانشیار علوم مهندسی و مکانیک گفت:

به علت معماری مذکور نمی‌توان به صورت هم‌زمان به داده‌ها و دستورالعمل‌ها دسترسی پیدا کرد. برای تصمیم‌گیری‌های پیچیده به واسطه شبکه‌های عصبی، شما احتمالاً به مجموعه‌ای از ابررایانه‌ها نیاز دارید که به صورت هم‌زمان از پردازش‌های موازی بهره می‌برند. این بستر دارای ابعادی معادل یک زمین فوتبال است؛ اما برای مثال دستگاه‌های قابل‌حمل حوزه پزشکی نمی‌توانند به این شیوه کار کنند.

داس توضیح داد، راه‌کار ایجاد شبکه‌های عصبی آنالوگ آماری به ابزارهایی که به سادگی خاموش و روشن می‌شوند، وابسته نیستند؛ اما طیف گسترده‌ای از پاسخ‌های احتمالی را ارائه داده، آن‌ها را با پایگاه داده آموخته‌های موجود در دستگاه مقایسه می‌کند. پژوهشگران یک ترانزیستور گاوسی (Gaussian field-effect transistor) را با استفاده از مواد دوبعدی توسعه دادند. سطح مصرف انرژی و گرمای تولید شده توسط این قطعه بسیار کم است که آن را برای تولید سامانه‌های مقیاس‌پذیر به یک نوآوری ایدئال تبدیل می‌کند. محققان ابزار خود را «سیناپس گاوسی» (Gaussian synapse) نامیده‌اند.

وی ادامه داد:

مغز انسان به صورت یکپارچه روی توان 20 وات کار می‌کند. سطح مصرف انرژی بسیار کارآمد بوده و 100 میلیارد نورون را شامل می‌شود. به علاوه از معماری فون نیومان نیز استفاده نمی‌کند.

انرژی و گرمای تولید شده، تنها چالش پژوهشگران به حساب نمی‌آید؛ بلکه قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر، در فضایی بسیار کوچک نیز مشکلی جداگانه است.

مقام یاد شده افزود:

مقیاس‌پذیری ابعاد متوقف شده است. ما تنها می‌توانیم حدود یک میلیارد ترانزیستور را روی تراشه قرار دهیم. ما به پیچیدگی بیشتری مانند مغز نیاز داریم.

ایده شبکه‌های عصبی از دهه 80 مطرح شد؛ اما به وجود آوردن آن به ابزارهای خاصی نیاز دارد.

یکی دیگر از پژوهشگران شرح داد:

مشابه مغز، ویژگی‌های کلیدی از میان مجموعه‌ای از داده‌های آموزشی استخراج می‌شوند تا به فرآیند یادگیری شبکه عصبی کمک کنند.

محققان شبکه عصبی خود را روی نوار مغز انسانی‌ها که یک نمایش گرافیکی از امواج مغزی است، آزمایش کردند. پس از این که نمونه‌های بسیاری از کلاه الکترومغزنگاری (EEG) را به شبکه خود وارد کردند، این ابزار توانست سیگنال‌های جدید را دریافت کرده و پردازش کند. همچنین قادر بود تشخیص دهد که آیا فرد داوطلب خواب است یا خیر.

داس اظهار کرد:

ما برای آموزش شبکه عصبی خود به حجم داده یا زمان بسیار زیاد نیاز نداریم.

محققان معتقدند شبکه عصبی آماری از کاربردهای گسترده‌ای در زمینه پزشکی برخوردار است. همچنین آن‌ها در زمان پژوهش‌های خود دریافتند که دستگاه‌های پزشکی باید کوچک و قابل‌حمل باشند و به انرژی کمی نیاز داشته باشند.

تازه ترین ها
تأثیر
1403/10/24 - 09:03- جرم سایبری

تأثیر سرقت داده از شرکت اسکولاستیک بر 4.2 میلیون نفر

یک هکر به شبکه ناشر آموزشی مشهور آمریکایی، اسکولاستیک، نفوذ کرده و اطلاعات تماس و آدرس بیش از 4.2 میلیون مشتری را سرقت کرده است.

ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.