مطالعه روی نحوه تعامل انسان و ماشین توسط نیروی زمینی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ میدانهای نبرد و بیشتر اقدامات انسانهای آینده به واسطه همکاری میان انسان و هوش مصنوعی انجام میگیرد. در حال حاضر این تعامل به خوبی میان انسان و ماشین دیده نمیشود؛ اما نیروی زمینی آمریکا قصد دارد این زمینه را متحول کند.
آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی آمریکا (ARL) به تازگی یک اعلامیه صادر کرده است و قصد دارد یک قرارداد با عنوان «خدمات مهندسی و تحقیقاتی گروههای انسان و ماشین» امضا کند. هدف از این کار بررسی نحوه تعادل سربازان با هوش مصنوعی و بهبود شیوههای آموزشی برای تقویت عملکرد این حوزه است. نیروی زمینی قصد دارد این تفاهمنامه را به شرکت «DCS Corporation» واگذار کند؛ اما برگه درخواست اطلاعات (RFI) آن را منتشر کرد تا طرحهای دیگر شرکتها را نیز دریافت کند.
در برگه درخواست اطلاعات یاد شده آمده است:
فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، تعداد سربازانی را که در جنگ آسیب میبینند کاهش میدهد؛ اما آنها به طور کامل و یک به یک جایگزین سربازان نخواهند شد. هوش مصنوعی باعث تقویت انسان در میدان نبرد میشود و ظرفیت ذخیرهسازی و پردازش اطلاعات بیشتری دارد. در حالی که انسانها نمیتوانند به سرعت و توان آن دست پیدا کنند.
با وجود این فناوریهای هوش مصنوعی نیز با محدودیتهای مختلفی مواجه هستند و از مجموعهای از توانمندیهای انسانی مانند سازگاری، انعطافپذیری، عقل سلیم و بسیاری ویژگیهای مورد نیاز دیگر برای انجام مأموریت بیبهره هستند.
برای موفقیت در میدانهای نبرد آینده سربازان مجبور هستند به صورت همزمان با چندین فناوری پیشرفته ارتباط برقرار کنند. از طرفی فناوریهایی مانند هوش مصنوعی نیز میتوانند به صورت همزمان به چندین سرباز برای ایجاد هماهنگی اقدامات مختلف کمک کنند.
مقامات نیروی زمینی آمریکا در سند مذکور نوشتهاند:
به طور ویژه، وظایف شرح داده شده در بالا از تحقیقات بنیادی و اهداف نیروی زمینی بهمنظور توسعه سامانههای مورد نیاز سربازان پشتیبانی میکنند. بسترهایی که سربازان و هوش مصنوعی به منظور سادهتر شدن تبادل ارتباطات میان یکدیگر همکاری به عمل میآورند. توسعه فناوریهای هوش مصنوعی به منظور حمایت از گروههای سربازان و تجهیزات خودمختار، شیوه تعامل اعضای گروه، چه انسانها و چه روباتها را با یکدیگر، با محیط و حتی دشمنان تغییر خواهد داد. هوش مصنوعی نه تنها قادر است به یادگیری نحوه تعامل با افراد و گروهها است؛ بلکه شیوه تصمیمی گیری مشترک و حل مسائل را به مرور میآموزد. در نتیجه نقاط قوت گروهها را تقویت و نقاط ضعف را تا حد امکان از بین میبرد.
آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی آمریکا قصد دارد تعامل میان انسان و ماشین را از هر دو سو مورد تحلیل و بررسی قرار بدهد. از نتایج این برنامه همچنین برای توسعه و آزمایش گروههای انسان و ماشین و ترکیب آنها با پروژه نسل بعدی خودروهای رزمی (Next Generation Combat Vehicle) استفاده خواهد شد. به علاوه روشهای تازهای برای نقشهبرداری از عملکرد مغز سربازان، روانشانی و بررسی نوع رفتار سربازان در هنگام تعامل با هوش مصنوعی به وجود میآید.