مشارکت جهانی هند در زمینه هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات هند اعلام کرد که این کشور در نشستی که در 21 نوامبر امسال در توکیو برگزار میشود، ریاست کنفرانس جهانی هوش مصنوعی برای سالهای 2022-23 را بر عهده خواهد گرفت. در انتخابات ریاست شورا، هند بیش از دو سوم اکثریت آرای اولویت اول را به دست آورده بود، در حالیکه کانادا و ایالات متحده در 2 مکان برتر بعدی قرار گرفتند. بنابراین، آنها کرسیهای دولتی دیگر را در کمیته راهبری به خود اختصاص دادند.
راجیو چاندراسخار (Rajeev Chandrasekhar)، وزیر امور الکترونیک و فناوری اطلاعات، نماینده هند در مراسم تحویل در توکیو خواهد بود.
هند در آستانه تصدی ریاست «G20»، گروهی از بزرگترین اقتصادهای جهان، ریاست مشارکت جهانی در زمینه هوش مصنوعی (GPAI) را بر عهده خواهد گرفت که یک ابتکار بینالمللی برای حمایت از توسعه و استفاده مسئولانه و انسان محور و استفاده از هوش مصنوعی (AI) است.
کنفرانس جهانی هوش مصنوعی مجموعه 25 کشور عضو، از جمله ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، نیوزیلند، جمهوری کره و سنگاپور است.
هند به عنوان یکی از اعضای مؤسس در سال 2020 به این گروه پیوست.
در بیانیه وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات هند آمده است :
«راجیو چاندراسخار به نمایندگی از هند در نشست GPAI، که در 21 نوامبر 2022 در توکیو برگزار میشود، به منظور تصاحب نمادین کرسی از فرانسه، که رئیس شورا است، حضور دارد.»
برای کمیته راهبری، 5 کرسی دولتی در اختیار ژاپن (به عنوان رئیس شورای رهبری و رئیس مشترک کمیته راهبری)، فرانسه (رئیس شورای خروجی)، هند (رئیس شورای ورودی)، کانادا و ایالات متحده است.
به گفته کارشناسان، حضور هند در این کرسی نشان میدهد که جهان امروز هند را به عنوان یک شریک فناوری قابل اعتماد و شریکی که همیشه از استفاده اخلاقی از فناوری برای تغییر زندگی شهروندان دفاع کرده، میشناسد.
پیشبینی میشود که هوش مصنوعی تا سال 2035، حدود 967 میلیارد دلار به اقتصاد هند و تا سال 2025، حدود 450 تا 500 میلیارد دلار به تولید ناخالص داخلی هند اضافه کند که 10 درصد از هدف 5 تریلیون دلاری تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد.
GPAI اولین ابتکار در نوع خود برای تکامل درک بهتر چالشها و فرصتهای پیرامون هوش مصنوعی با استفاده از تجربه و تنوع کشورهای شرکت کننده است.
این اتحادیه با حمایت از تحقیقات پیشرفته و فعالیتهای کاربردی در اولویتهای مرتبط با هوش مصنوعی به دنبال رفع شکاف بین تئوری و عمل خواهد بود.
وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات هند در بیانیهای اظهار داشت :
«سازمان با همکاری شرکا و سازمانهای بینالمللی، کارشناسان برجسته صنعت، جامعه مدنی، دولتها و دانشگاهها برای همکاری برای ارتقای تکامل مسئولانه هوش مصنوعی و هدایت توسعه و استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی، مبتنی بر حقوق بشر، تنوع، نوآوری و رشد اقتصادی کار میکند.»