مرکز آموزش دفاع سایبری شرکت آمریکایی در اسرائیل
وب گاه اسرائیلی هاآرتص بر اساس ویدئویی که وزیر اقتصاد دولت رژیم صهیونیستی در صفحه فیس بوک خود منتشر کرده بود، نوشت شرکت آمریکایی یو.اس.تی گلوبال قصد دارد یک مرکز توسعه آموزش در اسرائیل افتتاح کند. قرار است هزاران کارشناس نرمافزار در این مرکز دورههای امنیت سایبر بگذراند.
یو.اس.تی گلوبال یک شرکت ارائه کننده خدمات و راهحلهای فناوری اطلاعات است که در سال 1998 در کالیفرنیا افتتاح شد. این شرکت در امور بهداشت و درمان، مصرف کنندگان کالا و خدمات، بانکداری و مالی، رسانه و سرگرمی، بیمه، حمل و نقل و لجستیک، صنایع تولیدی و تاسیسات تخصص دارد. یو.اس.تی گلوبال حدود 18 هزار کارمند در سراسر جهان دارد و در کشورهای هند، مکزیک، انگلیس، مالزی، فیلیپین و سنگاپور دفتر نمایندگی دارد. مدیران اجرایی این شرکت در ماه آگوست از سرزمینهای اشغالی بازدید کردند.
نفتالی بنت که برای شرکت در مجمع سابان (Saban Forum 2014) به نیویورک سفر کرده، با ساجان پیلای (Sajan Pillai) مدیرعامل یو.اس.تی گلوبال، دیدار و گفتگو کرد. پیلای نیز در کنار نفتالی بنت حاضر شده و این خبر را تایید کرد. به گفته نفتالی بنت و ساجان پیلای، یو.اس.تی فعالیتهای خود را در سه ماه اول 2015 آغاز خواهد کرد. سابان یک اندیشکده سیاست خارجی در آمریکا است که مسائل خاورمیانه را بررسی میکند. این اندیشکده با سرمایه صهیونیستها راه اندازی شده و در نتیجه مواضعی به شدت صهیونیستی و ضد ایرانی دارد. این اندیشکده هر سال مجمع سابان را به میزبانی موسسه آموزشی بروکینگز (Brookings Institution) برگزار میکند.
یو.اس.تی قصد دارد با آموزش حدود 10 هزار شهرک نشین اسرائیلی به ظرفیت تولید نرمافزار امنیت سایبری در مدت 90 روز برسد. گفته میشود یو.اس.تی مرکز خود را در جنوب سرزمینهای اشغالی بنا خواهد کرد. کارشناسان معتقدند جنوب اسرائیل یعنی همان بئرشبع، زیرا این شهر مرکز سرمایهگذاریهای کلان اسرائیل در حوزه امنیت سایبر است و دانشگاه بن-گوریون نیز در این منطقه واقع شده است. اگر یو.اس.تی بتواند به اهدافی که گفته شد برسد، به بزرگترین کارفرمای فناوریهای پیشرفته در اسرائیل تبدیل خواهد شد.
پیلای در توضیح دلایل تصمیم یو.اس.تی گفت: "امروزه، اکثر شرکتهای جهان دفاع سایبری را از بزرگترین مشکلات خود میدانند. اسرائیل، به عنوان یک کشور، بهترین برند را در جاسوسی و دفاع سایبری دارد؛ بهتر از هر کشور دیگر. دوم آنکه، در حال حاضر 40 درصد تمام شرکتهای دفاع سایبری؛ یعنی شرکتهای مبتکر این حوزه، در اسرائیل هستند. و سومین دلیل توان رهبری دولت برای انجام اقدامات سریع است."
نفتالی بنت ضمن اشاره به مدت کوتاه باقی مانده تا پایان حضورش به عنوان وزیر اقتصاد در دولت رژیم صهیونیستی (17 مارس، زمان انتخابات کنست)، به پیلای اطمینان خاطر داد: "تمام تلاش خود را برای کمک به شما انجام خواهم داد".
نفتالی بنت دو هفته پیش نیز ویدئویی از گفتگوی خود با رابین لی (Robin Li)، بنیانگذار بایدو (Baidu)، غول اینترنی چین، منتشر کرد.
مجمع سابان (Saban Forum) و اظهارنظرها در خصوص ایران
در مجمع سابان 2013 بود که اوباما گفت: "اگر من گزینهای داشتم، اگر ما میتوانستیم گزینهای ایجاد کنیم که در آن ایران تک تک پیچ و مهرههای برنامه هستهای اش را برچیند و احتمال داشتن برنامه هستهای را برای همیشه فراموش کند و بدین ترتیب از توانمندیهای نظامیاش نیز خلاص شویم، این گزینه را در انتخاب میکردم. اما آن گزینه خاص وجود ندارد".
جو بایدن نیز در مجمع سابان 2014 گفت: "ما با دیپلماسی سختترین تحریمهای تاریخ را بر ایران اعمال کردهایم. در اثر مذاکراتمان، ایران برنامه هستهای خود را تا حد زیادی محدود کرده و در مقابل تعلیق تحریمهای حداقلی دریافت کرده است. اما اگر توافق نبود، افزایش ذخایر
اورانیوم بیوقفه ادامه مییافت، اما اکنون این ذخایر افزایش نمییابد. پیش از توافق مشترک ایران مدام به خط معروف ترسیم شده توسط نخستوزیر نتانیاهو در سازمان ملل، نزدیک میشد، اما اکنون این مسئله برعکس شده و ایران ذخایر اورانیوم 20درصد خود را بیاثر میکند".