مدیر فیسبوک: نمیتوان کل اینترنت را رایگان ارائه کرد
هندیها معتقدند، محدود کردن دسترسی مردم به بخشهایی از اینترنت ناعادلانه است.
به نقل از خبرگزاری فارس، درحالیکه فیسبوک به دنبال ارائه خدمات اتصال رایگان به اینترنت در کشورهایی مانند هند است، حال مشخصشده که این خدمات رایگان تنها سایتها و سرویسهای خاصی را در برمیگیرد که ارائه مجانی آنها به هندیها سود سرشار جانبی برای فیسبوک به ارمغان میآورد.
افشای این مسئله موجب اعتراض بسیاری از هندیها و کنار کشیدن برخی شرکتهای طرف قرارداد در این کشور با فیسبوک از طرح یادشده است، زیرا آنها میگویند محدود کردن دسترسی مردم به بخشهایی از اینترنت ناعادلانه است.
زاکربرگ در پاسخ به این نظر که چنین رفتاری با بیطرفی اینترنت در تضاد است مدعی شده که بیطرفی اینترنت در تضاد با افزایش تعداد افراد متصل به فضای مجازی نیست و همزیستی دو اصل اتصال جهانی و بیطرفی اینترنت ممکن است.
با افزایش انتقادها از فیسبوک، این شرکت از موضع خود در این مورد تا حدی عقبنشینی کرده و از همکاری با شرکتهای دیگر ازجمله ویکیپدیا برای ارائه راهکارهای خلاقانه استقبال کرده است.
زاکربرگ در موضعگیری دیگری عدم نمایش آگهی و اتصال چهار میلیارد نفر به اینترنت که در این فضای مجازی حضور ندارند را مزیت دیگری برای طرح خود دانسته که با اصول بیطرفی اینترنت سازگاری دارد.
حال باید منتظر ماند و دید واکنشها به دیدگاههای زاکربرگ چگونه خواهد بود.
لازم به ذکر است، فیسبوک در کشورهای آفریقایی و هند اقدام به ارائه اینترنت رایگان بهخصوص استفاده نامحدود از شبکه اجتماعی خود را با هزینه خود فراهم کرده است و نتیجه آن این بود که بسیاری از شرکتهای خصوصی که در این کشورها به ارائه خدمات اینترنت اقدام میکردند دچار ضررهایی کلان شدند، به گفته برخی کارشناسان این موضوع میتواند مقدمهای بر استعمار فرهنگی این شرکت آمریکایی بر روی ساختار مردمی این کشورها باشد.