محصولات Adobe از شما جاسوسی میکنند
شرکت Adobe با تایید اینکه اطلاعات کتابهای الکترونیکی که کاربران مطالعه میکنند را جمع آوری میکند، این کار را قانونی میداند چراکه در شرایط استفاده از نرم افزارهایش آن را ذکر کرده است.
نسخه ۴ این برنامه یک کپی از تمام صفحاتی که مطالعه شدهاند به همراه زمان مطالعه، موضوع کتاب، ناشر و دیگر اطلاعات را تهیه میکند و آنها را ذخیره میکند. این اطلاعات به منظور حفظ حقوق مولف و ناشر انجام میشوند اما چگونگی انجام آنها جای سوال دارد.
سالها است که شرکتها و نهادهای مختلف در تلاش هستند تا حریم خصوصی کسانی که کتابهای الکترونیکی را مطالعه میکنند حفظ شود و از سال ۲۰۱۱ این تلاشها رنگ و بوی بسیار جدی به خود گرفته است. اما در حال حاضر شرکت مذکور با این کار عملا این تلاشها را نادیده گرفته و آنها را خنثی میکند.
در سال ۲۰۰۵ شرکت سونی برای حفظ حقوق مولفین و ناشران شروع به استفاده از یک روت کیت نمود تا بتواند نقض حقوق مولف و ناشر را عملا پیگیری کند و این ویژگی را به اطلاع کاربران نرساند. سونی گمان میکرد از آنجا که مردم چیزی راجع روت کیت نمیدانند پس اهمیتی نیز به آن نخواهند داد. اما چند سال بعد این شرکت مجبور شد میلیونها دلار به خریداران موزیک خسارت بدهد چرا که روت کیت مورد نظر باعث شده بود تا هکرها بتوانند از طریق آن به رایانه خریداران نفوذ کنند.
با توجه به اینکه Adobe جمع آوری اطلاعات را مطابق با حفظ حریم خصوصی کاربران میداند، این سوال پیش میآید که اگر اینطور است چرا این اطلاعات رمزگذاری نمیشوند و هرکس بخواهد میتواند به آنها دسترسی داشته باشد؟