متهم شدن هوآوی به ارتباط با آژانسهای جاسوسی چینی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ انجمن هنری جکسون (Henry Jackson)، بک اندیشکده بریتانیایی در مقاله اخیر خود نوشت که کارمندان هوآوی، غول مخابراتی چینی، در رزومههای شغلی آنلاین منتشر شده در سال 2018 به همکاری با سازمانهای سایبری نظامی چینی اعتراف کردهاند.
براساس این مطالعه، فایلهای استخدامی نشان میدهند که برخی کارمندان هوآوی به عنوان نماینده وزارت امنیت ملی چین فعالیت دارند و روی پروژههای ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) کار میکنند؛ آنها بهوسیله یک واحد نظامی مرتبط با حمله سایبری روی شرکتهای آمریکایی استخدام شده بودند.
کریستوفر بالدینگ (Christopher Balding)، استادیار دانشگاه «Fulbright» در ویتنام در مقاله خود نوشت: «بیش از 100 کارمند هوآوی با سازمانهای سایبری ارتباط داشتهاند و سوابق آنها نشان دهنده تجربه در مسائل امنیت ملی بوده است.»
بالدینگ مدعی است که دادهها بیانیه هوآوی در مورد عدم فعالیت از سوی ارتش آزادیبخش خلق چین را تکذیب میکنند. این مقاله درست پس از بیانیه دونالد ترامپ بعد از دیدار با شی جینپینگ (Xi Jinping)، رئیسجمهور چین در ماه ژوئن 2019 در راستای کم کردن محدودیتهای دولت آمریکا روی این شرکت چینی منتشر شد. در این مطالعه، بهطور خاص به 3 موضوع اشاره شده است.
اول اینکه، مدیر هوآوی از سال 2012 در شرکت مشغول به کار بوده؛ اما قبلاً در مرکز مهندسی امنیت اطلاعات ملی (NISEC) فعالیت داشته است. این مرکز بارها همکاری چندین ساله با واحد «61398» ارتش چین را اعلام کرده است. واحد فوق، متهم به حضور در جنگ سایبری چین در برابر اهداف تجاری غربی است.
براساس تجزیه و تحلیل مشترک بالدینگ و جامعه هنری جکسون، یکی دیگر از مهندسان نیز ظاهراً نماینده وزارت امنیت کشور (MSS)، سازمان امنیتی مسئول ضداطلاعات و اطلاعات خارجی بوده است؛ این مهندس هوآوی به عنوان نماینده وزارت امنیت کشور در شرکت مخابراتی فعالیت میکرده است.
بالدینگ در مقاله خود عنوان کرد:
لازم به ذکر است که وزارت امنیت کشور چین، نهاد اصلی مسئول جاسوسی و ضد اطلاعات محسوب میشود. باید نگران این مسئله باشیم که داراییهای سازمان روی تجهیزات شبکهای به عنوان نمایندگان هوآوی فعالیت دارد.
مقاله فوق، براساس افشای گسترده بیش از 590 میلیون رزومه در چین منتشر شده است.
اکثر رزومههای منتشر شده در سال 2018 به دلیل ضعف امنیتی پایگاههای داده و سرورهای اینترنتی آنلاین بدون رمز عبور یا در نتیجه اشتباهات غیرمنتظره آنتیویروسها فاش شدند. محققان چندین گروه فعال اینترنت منبع باز (open internet) توانستند بسیاری از دادهها را برای توزیع عمومی جمعآوری کنند.
هوآوی هنوز نسبت به مقاله بالدینگ واکنشی نشان نداده است؛ اما این شرکت در گذشته اعلام کرده بود هرگز روی پروژههای اطلاعاتی و نظامی برای دولت چین کار نکرده است.
ترامپ، در ماه می 2019 محدودیتهای سختی روی فناوریهای دشمنان خارجی اعمال کرد و کار هوآوی برای دسترسی به برنامههای مهم از قبیل گوگل و دیگر شرکتهای بزرگ فنآوری آمریکایی سختتر شده است. ایالات متحده چندین ماه بریتانیا و دیگر کشورها را برای عدم استفاده از هوآوی برای ساختن شبکه نسل پنجم تحت فشار قرار داد.
کارشناسان فناوری معتقدند که سرویس تلفن همراه نسل پنجم موجی از آینده است که به پکن اجازه رهبری در ساخت و جاسوسی سایبری روی ایالات متحده را میدهد.
دولت چین، مبلغ 200 میلیون دلار روی ساخت مجتمعی برای اتحادیه آفریقا (AU) در اتیوپی سرمایهگذاری مالی کرد؛ این ساختمان پس از کامل شدن در ژانویه 2012 به دولت اتیوپی منتقل شد. گزارشهای رسانهای از آن زمان دیدگاه منفی نسبت به اهداف چینی پیدا کردند.
روزنامه فرانسوی «Le Monde» در ماه ژانویه 2018 مطلبی منتشر کرد که نشان میداد از سال 2012 تا 2017 سرورهای مستقر در دفتر مرکزی اتحادیه آفریقا هرشب اطلاعات را به سرورهای نامشخصی در شانگهای منتقل میکنند. این روزنامه همچنین گزارش داد که در همان زمان میکروفونهای مخفی در میزها و دیوارها یافت و برای حذف باگها برداشته شدند.