متلاشی شدن شبکه کلاهبرداری سرمایهگذاری اسرائیلی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سازمانهای قانونی در فرانسه و بلژیک یک باند بزرگ کلاهبرداری سرمایهگذاری بینالمللی را متلاشی کردند؛ این باند توانسته بود حدود 6 میلیون یورو (6.62 میلیون دلار) از بیش از 85 قربانی کلاهبرداری کند.
در عملیاتی با پشتیبانی یوروپل و یوروجاست (دادگستری اروپا)، مأموران هر 10 مظنون به ظاهر مرتبط با گروه جنایی سازمان یافته اسرائیلی را دستگیر کردند؛ قربانیان، سرمایهگذارانی در فرانسه و بلژیک بودند که از طریق تلفن برای گرفتن پول نقد هدف قرار گرفتند.
کلاهبرداران با درخواست سود اندک اولیه و ضمانت بازگرداندن 35 درصد سرمایه بهصورت بیتکوین و سایر ارزهای مجازی به قربانیان، اعتماد آنها را برای دادن مبالغ اضافی جلب و سپس مبالغ سود اولیه را پیش از پرداخت به حسابهای بانکی در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ترکیه و چندین کشور آسیایی، به چندین شرکت جعلی منتقل میکردند.
یوروپل در بیانیهای گفت که 4 مظنون این شبکه کلاهبرداری ابتدای سال گذشته در فرانسه دستگیر شدند و 5 نفر دیگر نیز با پشتیبانی یک کارگروه عملیاتی بینالمللی تحت نظر آژانس اجرای قانون اروپا در اراضی اشغالی بازداشت شدند. در تحقیقات انجام شده، محققان بلژیکی، فرانسوی و اسرائیلی حضور داشتند. تحقیقات برای فروپاشی این شبکه از سال 2018 آغاز شد.
به گفته کارشناسان، اعضای این باند که در فرانسه و بلژیک فعالیت داشتند اما از اسرائیل کنترل میشدند، با وعده سود قابل توجه بهصورت ارزهای ارزشمند، طلا و الماس کلاهبرداری میکردند.
در بیانیه یوروپل آمده است :
«یوروپل از سال 2018 از تحقیقات پشتیبانی و تبادل اطلاعات بین کشورهای حاضر را تسهیل میکرده است. یک کارگروه عملیاتی بین محققان و دادرسان بلژیکی و فرانسوی با هدف افزایش همکاریهای عملیاتی بین کشورهای درگیر تشکیل شد. یوروپل همچنین با پشتیبانی تحلیلی و تکنیکی، یک متخصص را برای بررسی اطلاعات عملیاتی در بانکهای اطلاعاتی یوروپل در محل مستقر و به این ترتیب زمینه را برای محققان فراهم کرد.»
محققان معتقدند که افزایش ارزش ارزهای مجازی مانند بیتکوین، به عاملی برای سودجویان تبدیل شده است که در سالهای اخیر از گزارشهای رسانهای منظم ارزهای مجازی در برابر ارزهای سنتی مانند دلار آمریکا سوءاستفاده میکنند.
در ماه ژانویه سال قبل، «CipherTrace»، شرکت امنیت سایبری آمریکایی فاش کرد که ارزهای مجازی به سرقت رفته از صرافیها و دریافت شده از سرمایهگذاران رشد 400 درصدی نسبت به سال 2018 داشته و به حدود 1.7 میلیارد دلار رسیده است.