مبارزه وزارت امنیت ملی آمریکا با تراکنش های غیر قانونی
برنامه پژوهش های نوآورانه کسب و کار های کوچک (Small Business Innovation Research (SBIR)) وزارت امنیت ملی ایالات متحده (U.S. Department of Homeland Security (DHS)) در 30 نوامبر، سند پیش درخواستی را برای بررسی قانونی تراکنش های ارز های دیجیتال منتشر کرد.
برنامه SBIR در سال 2014 به منظور جذب خلاقیت ها و نوآوری های کسب و کار های کوچک توسط DHS راه اندازی شد تا در برنامه های تحقیق و توسعه فدرال و ایجاد راهکار های امنیتی برای DHS مشارکت نماید. DHS مانند چند سازمان دولتی دیگر از جمله وزارت خزانه داری ایالات متحده، این نگرانی را دارد که از ارز های رمزنگاری شده برای انجام اقدامات غیرقانونی مانند پولشویی، تأمین مالی تروریسم و یا قاچاق مواد مخدر استفاده شود. مجلس نمایندگان ایالات متحده نیز نگران این موضوع بوده است و در سپتامبر سال گذشته لایحه "ارزیابی امنیت ملی در استفاده تروریست ها از ارز های مجازی" را بررسی کرده است. یکی از مقامات DHS درباره اهمیت این لایحه توضیح داده است که:
هر زمانی که ما بتوانیم مسیر های تأمین مالی تروریسم را محدود کنیم، خوب است. این لایحه یک مسیر طولانی برای شناخت ارز های رمزپایه طی کرده است که در آینده با زندگی ما سازگار تر خواهد شد. در حال حاضر، مشکل این است که در DHS دانش کافی در مورد ارز های دیجیتال وجود ندارد.
در سند پیش درخواست، DHS از بخش های علاقه مند خواسته است تا نظرات مفید و سوالات فنی خود را مطرح کنند. این سند ذکر می کند که کار هایی در رابطه با تجزیه و تحلیل بیت کوین انجام شده است، اما بیت کوین تنها بخش کوچکی از حوزه ارز های رمزنگاری شده را تشکیل می دهد. تمرکز اصلی این سند روی نحوه بررسی قانونی بلاک چین هایی است که مرتبط با تراکنش های رمز ارز هایی مانند زی کش (Zcash) و مونرو (Monero) می باشد. این سند بیان می دارد که ویژگی پیگیر گریز (Privacy) بودن برای ارز دیجیتال، می تواند یک مزیت باشد ولی از طرفی این ویژگی، سازمان هایی مانند DHS را مجبور می کند تا مکانیزم هایی برای رهگیری و شناسایی اقدامات غیرقانونی در حوزه تکنولوژی بلاک چین، ایجاد کند. این سند به دنبال راه حل هایی است که برای تجزیه و تحلیل قانونی تراکنش های بلاک چین، امکان اجرای بازرسی های حقوقی را فراهم کند. DHS برای اجرای این طرح، سه فاز در نظر گرفته است و از پیشنهاد کنندگان خواسته است به این سه فاز پایبند باشند.
فاز اول این فرایند شامل طراحی یک "اکوسیستم تجزیه و تحلیل بلاک چین" می باشد که امکان بررسی قانونی رمز ارز هایی مانند زی کش و مونرو را فراهم می کند. در فاز دوم این فرایند، نمونه اولیه اکوسیستم طراحی شده، نمایش داده می شود که باید تمام موارد کاربردی (uses cases) در سیستم مورد نظر را پوشش دهد و بتواند به تجزیه و تحلیل تراکنش های مشکوک پلتفرم های مختلف بلاک چین، همراه با داده خارجی و بدون داده خارجی بپردازد. در این فاز، یک گزارش فنی نیز که نتایج را ارائه می دهد و نیاز های لازم را بیان می کند، مورد نیاز است. فاز سوم نیز به نحوه استفاده از اکوسیستم پیشنهادی در بخش های دولتی و تجاری، می پردازد.
آژانس امنیت ملی ایالات متحده زمان زیادی را صرف تحقیق در حوزه بلاک چین و رمزارز ها کرده است و در طی سال های گذشته به دنبال توقف تراکنش ارز های دیجیتال ناشناس بوده است. در آوریل سال ۲۰۱۶، آژانس امنیت ملی آمریکا یک گروه تخصصی را تشکیل داد تا صرافی هایی که مجوز معامله بیت کوین را ندارند، شناسایی کند. حتی کسانی که دارایی های دیجیتال خود را از طریق بازار های نقطه به نقطه (Peer To Peer) مانند پلتفرم Localbitcoins به فروش می رسانند نیز توسط این سازمان دستگیر شده اند. این آژانس در طول سال های گذشته به استارتآپ های بلاک چینی میلیون ها دلار سرمایه اختصاص داده است تا در زمینه ی تحقیق و توسعه به فعالیت بپردازند.