مایکروسافت؛ مبدا حمله سایبری به شرکت سولار ویندز؟
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ شاید نقش مایکروسافت در حمله سایبری به سولار ویندز، پر رنگ تر از آنی باشد که در ابتدا تصور می شد.
سال گذشته مشخص شد که هکرهای منتسب به روسیه توانسته اند از طریق وارد کردن بدافزار به نرم افزار Orion شرکت سولار ویندز، سیستم های IT آژانس های دولتی آمریکا را مورد هدف قرار دهد.
با گذشت زمان مشخص شد که حدود 18000 مشتری این شرکت، نسخه به روز رسانی آلوده این بدافزار را نصب کرده اند و ماه هاست که سیستم خود را در معرض مجرمین سایبری قرار داده اند.
اما چند روز پیش، وال استریت ژورنال گزارش جالبی را با این مظمون منتشر کرد: حدود یک سوم از ارگان های مورد هدف قرار گرفته در این حمله، از نرم افزار شرکت سولار ویندز استفاده نمی کردند!
پس در این صورت هکرها چگونه توانستند به سیستم این شرکت ها نفوذ کنند؟
شرکت امنیت سایبری Malwarebytes ماه گذشته اعلام کرد:
« با وجود آن که از مشتریان شرکت سولار ویندز محسوب نمی شویم اما مورد هدف سایبری هکرهای حمله کننده به این شرکت قرار گرفته ایم.»
Malwarebytes فعالیت های مشکوکی را در آفیس 345 مایکروسافت شناسایی کرد. طبق گفته این شرکت، رد پای هکرهای سولار ویندز در این فعالیت ها دیده شده بود.
دیگر شرکت امنیت سایبری به نام Crowdstrike نیز دسامبر گذشته میزبان فعالیت های مشکوکی از سمت هکرهای سولارویندز بود. این فعالیت ها نیز به زیر ساخت های مایکروسافت Azure ربط پیدا کرد.
سولار ویندز به وال استریت ژورنال اعلام کرده بود که بررسی ها در مورد فرضیه شروع حملات سایبری از زیرساخت ابری مایکروسافت، ادامه دارد.
جو بایدن، متخصصین سایبری جدیدی را استخدام کرده است تا بتواند از وقوع حملاتی مانند سولار ویندز جلوگیری کند.
اما طبق گفته کارشناسان امنیتی، توقف کردن این نوع حملات زنجیره تامین تقریبا غیر ممکن است اما می توان با استفاده از برخی نگرش ها و اقدامات مانند Zero Trust، از شدت آن ها کاست.( zero Trust یک چارچوب امنیتی مبتنی بر این باور است که هر کاربر، دستگاه و آدرس IP که به یک منبع دسترسی پیدا می کند، یک تهدید است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. Zero Trust یک رویکرد جامع برای امنیت شبکه است که چندین اصل و فناوری مختلف را در خود جای داده است.)