مایکروسافت، 5600 شغل در بحرین ایجاد میکند
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ توسعه فناوری اطلاعات و رایانش ابری در کشورهای خاورمیانه باعث توجه گسترده شرکتهای بزرگ دنیا به این حوزه شده است. به تازگی خبری منتشر شده که نشان میدهد شرکت مایکروسافت با تنظیم برنامهای، قصد ایجاد 5600 شغل در حوزههای مختلف رایانش ابری را در بحرین داشته و میخواهد این کشور را به مرکز خدمات ابری خود در خاورمیانه تبدیل کند.
سیستمهای رایانش ابری و خدمات وابسته به آن در سراسر دنیا روز به روز در حال پیشرفت هستند و شرکتهای فعال در این حوزه نیز قصد دارند با ورود به بازارهای بکر آن و سرمایهگذاری در کشورهای کمتر برخوردار، علاوه بر توسعه این صنعت، موجب گسترش سهم خود از بازار و افزایش سود حاصله از آن گردند.
بنابر گزارش منتشر شده توسط موسسه معتبر آماری IDC شرکت مایکروسافت در حال حاضر بیش از 3100 کارمند در بخشهای مختلف در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد که برنامه جدید در راستای گسترش، تکمیل و توسعه اکوسیستم رایانش ابری Azureجهت توسعه شبکه پشتیبانی، سرویسدهی و فروش اخذ شده و مرکزیت دفاتر شرکت و فعالیت آنها را نیز جزیره بحرین قرار داده است. در حقیقت مایکروسافت قصد دارد کمینه درآمد خود را به ازای خدمات مشخص در این حوزه پایین آورد و با این کار باعث رشد فزاینده نفوذ خود در منطقه شود.
در همین زمینه آقای محمد علی بن قاعد، مدیر ارشد اجرایی موسسه اطلاعات و دولت الکترونیک بحرین میگوید:
گزارشی که از سوی مایکروسافت و IDC منتشر کردهاند میزان توانایی برنامه توسعه اقتصادی 2030 بحرین را تصدیق میکند. رایانش ابری و محصولات، سرویسها و راهکارهای همکاری اکوسیستم مایکروسافت میتوانند منجر به ادامه روند حرکت ما در این زمینه شده و نقشی کلیدی در اشتغالزایی درنظر گرفته شده این برنامه در سطح کشور باشند.
علاوه بر مبحث اشتغالزایی که در این قسمت به آن اشاره کردیم، رایانش ابری نقشی کلیدی در برنامههای آتی دولت بحرین دارند. طبق این برنامه تبیین شده بحرین باید بتواند تا پایان این برنامه در سال 2022 مبلغ 129 میلیون دینار درآمد جدید از این بخش کسب کند که همگی آنها باید به واسطه سرمایه گذاری غیرمستقیم و توسط بخش خصوصی ایجاد گردد.
طبق محاسبات موسسه IDC جهت نیل به این هدف میزان سرمایه 2.74 میلیون دینار بحرین که تا پایان سال 2017 در این حوزه صورت گرفته بود باید چهار برابر شود و به 10.05 میلیون دینار برسد و قسمت عظیمی از این سرمایهگذاری توسط مایکروسافت صورت خواهد گرفت. البته نکتهای که در این گزارش به آن اشاره شده این است که مایکروسافت تنها 400 شغل مستقیم در حوزه رایانش ابری در بحرین ایجاد خواهد کرد و 5200 شغل دیگر به واسطه ارتباطات و فراهم آوردن بستر فعالیت و به صورت غیرمستقیم با این شرکت ایجاد میگردد.
چهار ماه پیش مایکروسافت یک پایگاه داده ابری بسیار بزرگ را نیز در امارات متحده عربی افتتاح کرد که وظیفه خدمات دهی به کاربران شبکههای ابری این شرکت در خاورمیانه را بر عهده دارد و با برنامه مطرح شده بحرین به مرکز اصلی این خدمات تبدیل خواهد شد و میتواند خدماترسانی را به دیگر کشورهای منطقه برساند و به هاب بزرگی برای ارتباط سرویسهای این شرکت در سایر قسمتهای دنیا نیز تبدیل شود.
در همین زمینه آقای مقا کومار، مدیر بخش نرمافزار و رایانش ابری موسسه IDC در خاورمیانه، ترکیه و افریقا میگوید:
همانطوری که رایانش ابری و سرویسهای وابسته به آن در کشورهای منطقه در حال گسترش هستند، به واسطه بسترهایی که ایجاد میشوند تبادلات دیجیتالی و مالی کشورها نیز به مرور شتاب خواهد گرفت و این نیازمند یک بستر زیرساختی قدرتمند است که باید در همین منطقه ایجاد شود. رایانش ابری میتواند باعث ایجاد و افزایش نوآوری در سطح پروژههای انجام شده در سطح منطقه شود و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی با کیفیت بالاتری صورت بگیرند.
همچنین خدمات مخابراتی و اینترنت اشیا نیز گستردگی بیشتری خواهند یافت و بستر مناسبی برای انجام امور مربوط به بلاک چین ایجاد خواهد شد. همچنین میزان درخواست برای مهارتهای این حوزه نیز در منطقه افزایش خواهد یافت و افق اشتغال مناسبی ایجاد میگردد و همه اینها به مدد افزایش و پیشرفت بسترهای لازم در حوزه خدمات رایانش ابری و سیستمی در منطقه است.
کشورهای حوزه خلیج فارس در چند سال گذشته پیشرفتهای بسیار خوبی در تعامل و همکاری با شرکتهای بزرگ دنیای فناوری داشته اند و با اعمال سیاستهای باز اقتصادی در خصوص سرمایهگذاری این شرکتها بستری را برای حضور فیزیکی هر چه بیشتر آنها ایجاد کردهاند؛ به طوریکه کشورهایی مانند امارات متحده عربی، قطر و حالا بحرین، به مراکز مهم خدمات رسانی این شرکتها در حوزههای مختلف فروش، پشتیبانی و ارائه خدمات تبدیل شدهاند و فرصتهای پیشرفت بسیار گستردهای را در این حوزه برای خود ایجاد نمودهاند.
با این وجود آینده این فناوری در منطقه در دست این کشورها خواهد بود و با توجه به رشد روزافزون نیاز به تبادل داده و ارتباطات ابری در دنیای تکنولوژی میزان قدرت این کشورها در اعمال نفوذ و مدیریت بر بسترهای ارتباطی نیز افزایش خواهد یافت و میتواند آنها را در موضع برتر در قیاس با کشورهای شمالی منطقه خاورمیانه قرار دهد.