ماینکرافت ابزار ورود به ناشناختهها
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت مایکروسافت به تازگی کدهای منبع پروژهی مالمو (Project Malmo) را منتشر کرده است. این پروژه به همهی کاربران اجازه میدهد تا هوش مصنوعی ساخته شده توسط خود را با مقدار کمی برنامهنویسی، در محیط بازی ماینکرافت (Minecraft) مورد آزمایش قرار دهند.
شرکت مایکروسافت در ماه مارس سال گذشتهی میلادی از پروژهای با نام اِی. آی. ایکس (AIX) رونمایی کرد؛ اما در آن زمان تنها تعداد محدودی از موسسهها به آن دسترسی داشته و میتوانستند از ماینکرافت برای آموزش هوش مصنوعی استفاده کنند. این شرکت به تازگی امکان استفاده از ویژگی مذکور را به صورت منبع باز، برای همهی کاربران فراهم کرده است.
مایکروسافت، شرکت موجانگ (Mojang)، سازنده بازی ماینکرافت را در سال 2014 با قیمت 2.5 میلیارد دلار خرید. آنها معتقد هستند که ماینکرافت، محیطی ایدهآل برای آزمایش چگونگی ارتباط بر قرار کردن هوشهای مصنوعی با یکدیگر یا با انسانها است.
ماینکرافت به عنوان یک محیط شبیهسازی، مکانی امن برای آزمایش نحوهی یادگیری برخی کارهای فیزیکی توسط هوش مصنوعی است. در این محیط رباتهای سرکش و خودروهای فراری نمیتوانند به کسی آسیب وارد کنند. از آنجایی که میتوان سرعت گذر زمان در سرورهای ماینکرافت را کنترل کرد، محققان میتوانند سرعت شبیهسازی خود را بدون نیاز به صبر کردن برای بارگذاریهای سنگین، کم و زیاد کنند. همچنین در این محیط همهچیز شبیه سازی شده است؛ بنابراین سرور میتواند همهی اطلاعات را بررسی و ذخیره کرده و تجزیهوتحلیل اطلاعات را برای محققان سادهتر کند.
پروژهی مالمو به محققان اجازه میدهد تا تغییرات اساسی در کدهای سرور ماینکرافت ایجاد کرده و هوش مصنوعی خود را به آن معرفی کنند.
محققان با استفاده از پروژهی مالمو توانایی ساخت هوش مصنوعی با قابلیت یادگیری، از طریق تکمیل اهدافی مانند کمک کردن برای نگهداری ارتباط، تصمیمگیری بهتر و تکمیل مأموریتهای پیچیده را دارند.
کتجا هافمن (Katja Hofmann) مدیر پروژهی مالمو در آزمایشگاه تحقیقاتی مایکروسافت در کمبریج انگلیس، با انتشار گزارشی گفت: «محیط زیست ماینکرافت برای توسعه روشهای یادگیری هوش مصنوعی مناسب است. هوشهای مصنوعی در این محیط آزادی عمل گستردهای داشته و زمانی که در انجام کار خود موفق میشوند، پاداش آن را نیز دریافت میکنند. دریافت پاداش برای هوشهای مصنوعی به معنی تأیید تصمیم آنها و برداشتن گامی مناسب در جهت تحقق هدف است.»
هافمون افزود: «هوشهای مصنوعی در زمینهی صحبت و تحلیل زبان انسان، نوشتهها و گویش بسیار خوب هستند؛ اما هنوز هم ایدهای از بسیاری از زمینهها را در خود ندارد. از این رو یک محیط شبیهسازی شده به آنها امکان میدهد درست مانند انسانها با محیط و کلمات تعامل داشته و به انجام کارهای متفاوتی نسبت به گذشته مشغول شوند.»