ماهیت جنگ اطلاعات در مناقشات امروز جهان
جنگ اطلاعاتی، آخرین دستاورد دژخیمان جهان ماست. بهگونهای که دریادار لیتل (Vice Adm. Lytle)، فرمانده گارد ساحلی و مدیر اطلاعات ستاد مشترک، آن را به بازی فوتبالی تشبیه میکند که نهتنها تمام بینندگان هم در میان میدان هستند، بلکه همه لباس یکسانی نیز پوشیدهاند.
برخلاف محیط نبردهای معمولی که ایالاتمتحده برای سالهای متمادی برتری خود را در آن به نمایش گذارده و از آن لذت برده است، در محیط سایبری خبری از مرزهای جغرافیایی و فواصل فیزیکی نیست و این موضوع تمام دکترینهای نظامی موجود را به چالش طلبیده است. لیتل دراینباره میگوید 2 جزو اصلی برای موفقیت در نبرد اطلاعاتی موردنیاز است: افراد متخصص و ارتباطات مطمئن. از طرفی، با تحول سریع نبرد اطلاعاتی، دستیابی به یک راهکار مناسب که برای مدتی معقول خیال افراد را در شاخههای مختلف نظامی راحت کند، امکانپذیر نیست. این حرف را رابرت شیا، مدیر AFCEA میگوید. ژنرال دنیس کرال (BG. Dennis Crall) نیز معتقد است شش زمینه اصلی میتواند هدف اصلی نبرد سایبری را بیان و حوزه درهمتنیده و رو به گسترش عملیات نظامی را روشن کند:
• فرماندهی و کنترل مطمئن: باید اطمینان حاصل شود فرماندهان میتوانند با استفاده از سامانهها و شبکههایشان در زمان مقتضی به نبرد بپردازند.
• ایده بنیادی هوشیاری: درک این نکته که محیط اطلاعاتی، یک دستیافت کلیدی است.
• حمله و استفاده: چه شبکهها و سامانهها و چه خود اطلاعات
• تأثیر: درک محیط شناختی بهتنهایی کافی نیست. «شما باید برای آن کاری کنید. توانایی ایجاد اثر در رقبا...حیاتی است»
• فریب: ارتش باید فریب دادن را تمرین کند. کرال گفت:«ما نیازی نداریم نگران کلمات باشیم؛ درواقع، یکبار من توسط کسی که خیلی از این مورد آزاردیده بود، متهم شدم. او حتی آن را با دروغ گفتن همسان میدانست. درواقع، دقیقاً همین است»
• توانایی کنترل اطلاعات، توانمندیها و منابع
کرال گفت:«هنوز در سطوح سازمانی مقاومت برای اتکا به عملیات اطلاعاتی بیش از سایر حوزههاست.» او اضافه کرد که تفنگداران دریایی در تلاش هستند عملیات اطلاعاتی را در سطح اجرایی و نظامی نیروهای زمین-هوا ی تفنگدار پیادهسازی کنند.
ادمیرال تایگ (Vice Adm. Jan Tighe) اعتقاد دارد تمام شاخههای نیروهای نظامی، برای ترکیب تعداد زیادی از قابلیتهای مرتبط اما جدا از هم مشکلدارند. جانشین فرمانده عملیات نبرد اطلاعاتی نیروی دریایی میگوید:« منطقی است که هرکدام از نیروها به نحوی اندکی متفاوت به نبرد اطلاعاتی نگاه میکنند.»
تایگ میگوید:«شرایط پایدار نیست. ما میبایست هنگامیکه با دشمن مواجه شدیم در طیف الکترومغناطیس فعال باشیم. ما باید در حوزه سایبری فعال باشیم. ایده فعالیت در حوزه شبکه و حوزه طیف الکترومغناطیسی، ایده جدیدی است، اما راه خود را به نحوه عملکرد نیروها و یگانها بازکرده است.»
از سوی دیگر، رابرت فوقتر (Robert Foster)، افسر اطلاعات نیروهای دریایی به فعالیتهای نیروی دریایی در جذب افراد کارآمد برای آموزش و تجهیز اشاره کرد و تأکید کرد بدون استعدادیابی و وجود افراد برجسته، هیچ کشوری نخواهد توانست به اهداف خود دست یابد. او گفت:« ما باید سریعتر از کسانی که قصد گرفتن ما را دارند، آنها را بگیریم.»