about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

لقمه‌ماهی درمانگر

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ گروهی از دانشمندان با مدیریت کوین کیت پارکر (kevin Kit Parker)، استاد مهندسی زیستی و فیزیک کاربردی موسسه وایز دانشگاه هاروارد آمریکا (Harvard University’s Wyss Institute)، موفق به ساخت نوعی لقمه ماهی (Stingry) سایبورگ شده‌اند که از سلول‌های خورشیدی برای تأمین منبع انرژی و شنا در آب استفاده می‌کند. این حیوان مصنوعی کوچک که قطری به ‌اندازه‌ی یک سکه دارد قرار است به‌عنوان نسل جدید ابزارهای پزشکی به کار گرفته شود. این لقمه‌ماهی تنها 10 گرم وزن داشته و 16 میلی‌متر قطر دارد که تنها یک‌دهم یک لقمه‌ماهی واقعی است.
از لحاظ تکنیکی سایبورگ مذکور سافت ربات (Soft robot) با نام شناخته می‌شود و از پلیمری با انعطاف‌پذیر بالا، اسکلتی از جنس طلا تشکیل شده است که عملکردی مشابه لقمه ماهی واقعی دارد. عضلات داخلی این سایبورگ با استفاده از علم ژنتیک و سلول‌های زنده‌ی قلب موش‌ها ایجاد شده است.


زمانی که سلول‌های سافت ربات با نور تماس پیدا می‌کند، شارژ شده و پوست پلیمری این سایبورگ به داخل جمع می‌شود تا به سمت جلو حرکت کند. اسکلت طلایی نیز مقداری از انرژی را در خود ذخیره می‌کند تا موجود سایبورگ بتواند به زیر آب رفته و به سطح برگردد. این ربات عمر بسیار بالایی دارد و حتی بعد از 6 هفته شنای پیوسته، همچنان می‌تواند به عملکرد خود ادامه دهد و 80 درصد سلول‌های قلب موش زنده بماند.
این لقمه ماهی هنوز نمی‌تواند به صورت مستقل و در جهت دلخواه حرکت کند و به گونه‌ای طراحی شده است که به نور واکنش نشان بدهد؛ در نتیجه این ربات تنها در جهت نور تابانده شده حرکت می‌کند. هر چه شدت نور و فرکانس آن بیشتر باشد سرعت حرکت این سایبورگ نیز افزایش می‌یابد.
گروه تحقیقاتی مذکور برای آزمایش نحوه‌ی حرکت سایبورگ خود آن را درون یک هزار تو قرار دادند تا سادگی هدایت آن بررسی شود. این گروه در گذشته نیز نوعی چتر دریایی سایبورگ با استفاده از بافت عضلات قلب ایجاد کردند؛ اما توانایی حرکتی آن بسیار ساده‌تر از لقمه ماهی فعلی بود.
اندام‌های بیولوژیکی به محرک‌های مانند نور، گرما و لامسه واکنش نشان داده و با پردازش اطلاعات آن در سیستم مرکزی خود تشخیص می‌دهند عمل انجام شده ارادی است یا غیرارادی. ربات‌ها نیز کار مشابهی را با استفاده از حسگرها انجام می‌دهند؛ اما سافت ربات این کار را به شیوه‌ای متفاوت انجام می‌دهد. سلول‌های قلب موجود در این سایبورگ به محرک‌های نور پاسخ داده و حرکت می‌کند و هر حسگرها و محرک‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده است. این موضوع باعث می‌شود تا سافت ربات بسیار سریع‌تر از دیگر ربات‌ها نسبت به تغییرات واکنش نشان بدهد.
دانشمندان معتقدند سایبورگ تولید شده توسط آن‌ها می‌تواند اولین قدم برای تولید ربات‌های کاملاً مستقل در جهت‌یابی و حرکت به حساب بیاید.

 

تازه ترین ها
تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.

واتس‌اپ به‌زودی به قابلیت ساخت چت‌بات هوش مصنوعی سفارشی مجهز می‌شود

واتس‌اپ درحال آزمایش قابلیت ساخت چت‌بات‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای کاربران است.

اینستاگرام،
1403/10/24 - 09:20- فیس بوک

اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک قطع می‌شوند؟

صفحات و کانال‌های بسیاری با انتشار یک متن مدعی شده‌اند که بر اساس اطلاعیه شرکت متا نرم افزارهای اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک به زودی دچار قطعی سراسری می شوند!