قوانین تازه برای فضای مجازی پاک
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ جواد جاوید نیا، معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور با اذعان به این موضوع که ما مرز حقوقی درستی برای تعیین بحث انتقاد در فضای مجازی و افترا در این فضا را تعیین نکردهایم و باید این موضوع را تعیین کنیم؛ تأکید کرد که نیاز به قوانینی داریم تا توسط شورای عالی فضای مجازی و مجلس تصویب شود:
قوانینی لازم داریم که باید توسط شورای عالی فضای مجازی و مجلس تصویب شود تا بتوان این خلأ قانونی را درست برقرار کرد. هنوز مفهوم عمیقی از امنیت در فضای مجازی ارائه نشده است. ما اگر همراه با فناوریهای جدیدی همچون بلاک چین نشویم و صرفاً با آنها برخورد کنیم، به مشکل میخوریم. حتی میتوان گفت سیاست بانک مرکزی تا به امروز در قبال ارزهای مجازی هم تا به امروز نحوه عاقلانه و صحیحی نیست.
قوانین فضای مجازی
جاوید نیا با اشاره به شکست فیلترینگ هوشمند تأکید میکند که باید سواد دیجیتالی و رسانهای خود مردم بالاتر برود تا خودشان از پلتفرمها درست استفاده کنند:
ما چگونه میتوانیم از خروج بیگ دیتا توسط نرمافزارهای خارجی جلوگیری کنیم، بیاید و نظر بدهید و ما از آنها استقبال میکنیم.
جاویدنیا با اشاره به فیلترینگ تلگرام تأکید کرد که دولت در وهله اول باید یک نمونه داخلی مناسب درست میکرد و یک نیاز واقعی ایجاد میکرد:
مگر چین چکار کرد؟ ویچت را آورد و با چند صد خدمات مردم را به سمت این پلتفرم هدایت کرد. درباره لزوم فیلترینگ تلگرام هم البته نباید فراموش کرد که تهدید گرام و فتنه ۹۶ مطرح شد و برای همین مسئولین به یک جمعبندی رسیدند و فیلترینگ تلگرام را انجام دهیم. برخی از کانالهای تلگرامی شبی دویست فایل مستهجن به اشتراک میگذاشتند. آن زمان کسی به باز بودن این پلتفرم شکایتی نداشت! وظیفه وزارت ارتباطات این بود که با فیلترشکنها مقابله کند اما نکرد. رسانهها کجا بودند زمانی که خانوادهها توسط تلگرام از هم فرو پاشید؟
جاوید نیا همچنین تأکید کرد که حمایت صد در صدی و به حداقل رساندن رابطه سلبی با کسبوکارهای مجازی از وظایف اوست که در سال آینده قصد دارد بیشتر و بیشتر روی این موضوع تلاش کند.