قدرتهای سایبری جهان به روایت دانشگاه هاروارد/ ایران هشتمین کشور جهان از نظر قدرت سایبری تهاجمی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مرکز بلفر دانشگاه هاروارد در جدیدترین گزارش خود کشورهای جهان را ازنظر قدرت سایبری تهاجمی و تدافعی و همچنین مجموع قدرت سایبری رتبهبندی کرد.
چین گستردهترین ارتش، روسیه بیشترین تانک و آمریکا مدرنترین ماهواره جهان را دارد؛ اما قدرتهای برتر سایبری جهان کدام کشورها هستند.
در نمودار مرکز بلفر نام 15 کشور آمده که بهترین قدرتهای تهاجمی، تدافعی و برترین قدرتهای سایبری جهان درمجموع را نشان میدهد.
همانطور که ستون اول از سمت چپ تصویر نشان میدهد آمریکا، چین، انگلستان، روسیه، هلند، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا به ترتیب 10 قدرت برتر سایبری جهان درمجموع هستند.
بودجه سایبری آمریکا در سال 2020 بیش از 17 میلیارد دلار برآورد شده است.
بر اساس ستون دوم این تصویر آمریکا، انگلستان، روسیه، چین، اسپانیا، رژیم صهیونیستی، آلمان، ایران، هلند و فرانسه 10 قدرت سایبری تهاجمی دنیا بهحساب میآیند.
ستون آخر هم ترتیب کشورهای جهان ازنظر قدرت دفاع سایبری را به تصویر میکشد که بر این اساس چین، فرانسه، هلند، آمریکا، کانادا، ژاپن، سوئد، انگلستان، سوئیس و آلمان به ترتیب در جایگاههای برتر دفاع سایبری قرار میگیرند.
باوجوداینکه جمهوری اسلامی ایران در رتبه 8 قدرتهای تهاجمی سایبری جهان قرار دارد؛ اما جزء 10 کشور برتر جهان ازنظر دفاع سایبری نیست و کشور ما همواره جزء قربانیان حملات سایبری بوده که این موضوع توجه ویژه مسئولان برای تقویت توان دفاع سایبری کشور را میطلبد.
همچنین مطالعهای در مورد قدرت سایبری توسط آقای ویلت و همکارانش در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک (IISS) انجام شد و به این نتیجه رسید، اگرچه سرقت دادهها و ایجاد اختلال در شبکهها مهم است، اما آنچه در درازمدت اهمیت بیشتری دارد، کنترل زیرساختهای دیجیتال است، مانند سختافزاری که ارتباطات تلفن همراه و برنامههای کلیدی را اجرا میکند. مؤسسه یادشده میگوید تسلط در این حوزه برای قدرت اقتصادی و امنیت ملی بسیار مهم است. چین و آمریکا در این حوزه رقابت تنگاتنگی با هم دارند و حتی در برخی موارد مانند هوش مصنوعی، این کشور آسیایی از آمریکا هم سبقت گرفته است.