فیسبوک با برگزاری نظرسنجی به اخبار موثق اولویت می دهد
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان، به نقل از «Reuters»؛ شرکت فیسبوک در تازه ترین اقدام خود برای جلوگیری از انتشار اخبار غلط و تشویش اذهان عمومی، با استفاده از سازوکاری جدید به اخبار قابل اعتماد، اولویت می دهد. به گفته مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک، این رویکرد از طریق برگزاری نوعی نظرسنجی از کاربران صورت می گیرد.
زاکربرگ گفت:
سیاست جدید فیسبوک این است که با تمرکز روی اخبار محلی، کاربران صرفا با شرکت در این نظر سنجی، اعتبار اخبار منتشر شده را تعیین کنند.
مدیرعامل فیسبوک با توجه به این که اقدام یاد شده تا چند روز آتی اجرایی می شود، پیش بینی کرد میزان حجم اخبار به واسطه راهبرد جدید با کاهش 20 درصدی روبرو شود.
وی با تاکید به راه اندازی روش بالا ادامه:
در دنیای امروز، مقدار بسیار زیادی از اخبار غلط، متضاد و محرک افکار عمومی وجود دارد. شبکه های اجتماعی بسیار سریع تر از گذشته امکان انتشار اخبار را فراهم کرده اند. در صورت عدم توجه و جلوگیری از چنین معضل بزرگی، این اخبار در بستر یاد شده تقویت می شوند.
کیفیت اخبار در فیسبوک پس از اقدامات اسپمرهای سودجوی روسی و افراد مشابه، در طی انتخابات سال 2016 آمریکا در هاله ای از ابهام قرار دارد.
مقامات شبکه اجتماعی بالا خطر نشان کردند؛ تغییر و تحول جدید نه تنها رسانه های خبری را در برمی گیرد، بلکه خبرهایی که اشخاص حقیقی منتشر می کنند را نیز شامل می شود.
رسانه های خبری نیز در واکنش به این رویکرد جدید؛ اقدام به بررسی نحوه قرار گرفتن در رتبه بندی کردند.
دیوید چاورن (David Chavern)، مدیر عامل خبرگزاری «News Media Alliance» گفت:
این راهبرد به جلوگیری از انتشار اخبار جعلی کمک می کند. ما نیز در طول یک بازه زمانی بر این باور بودیم که فیسبوک باید به اخبار منتشر شده توسط منابع موثق اولویت بدهد.
تام گرا (Tom Gora)، سردبیر خبرگزاری «BuzzFeed News» در حساب کاربری توییتر خود چنین نوشت:
این اقدام می تواند بهترین خبر برای رسانه های خبری باشد؛ زیرا دیگر مورد تنفر و انزجار طرف مقابل قرار نمی گیرند.
فیسبوک رابطه پرتلاطمی با رسانه های خبری، به خصوص سازمان هایی که از حمایت های قابل توجه سیاسی برخوردارند، داشت. باتوجه به استقرار این شرکت در بخش حامی لیبرال کالیفرنیا، قانون گذاران جمهوریخواه ایالات متحده در انتخاب 2016 از انتشار اخبار علیه جبهه ابراز نگرانی کردند.
مقامات فیسبوک با در نظرداشتن این نگرانیها در تغییرات اخیر خاطر نشان کردند که این اقدام تحت تاثیر بزرگی یا اعتقادات ناشران خبر نخواهد بود
زاکربرگ تاکید کرد:
ما به نتیجه رسیدیم که داشتن جامعه ای که تعیین اعتبار منابع اخبار را برعهده بگیرد، هدف مندتر خواهد بود.
فیسبوک اعلام کرد که قصد ندارد نتایج تحقیقات را منتشر کند؛ زیرا آنها تصویر ناقصی از نحوه تعیین موقعیت روایات در خبرخوان را نشان می دهند.
از جمله عوامل تعیین کننده ای که در این اقدام به اخبار اعتبار می دهد، ناشر خبر و مفسران آن است.
زاکربرگ اخیرا اعلام کرد که این شرکت نحوه فیلتر کردن پست ها و ویدیوها در خبرخوان، برای اولویت دادن به اشتراک گذاری دوستان و خانواده را تغییر خواهد داد.