فروشگاه ویندوز، منبع اپلیکیشنهای جعلی و مخرب
به گفته بسیاری از کارشناسان امنیتی، فروشگاه آنلاین مایکروسافت که در حقیقت مکانی برای پیدا کردن و دانلود اپلیکیشنهای ویندوزی است، تبدیل به محیطی بسیار خطرناک شده است. متاسفانه این فروشگاه سرشار از اپلیکیشنهای جعلی و مخرب می باشد که بسیاری از کاربران بدون توجه به تاثیرات مخرب بدافزارها، آنها را دانلود می کنند. تا به الان شرکت مایکروسافت نسبت به این موضوع بی اعتنا بوده و مقامات این شرکت هیچ واکنشی از خود نشان نداده اند.
بیش از دو سال است که از ارائه ویندوز ۸ میگذرد و فروشگاه ویندوز همچنان فاجعه است و رو به بدتر شدن گام بر می دارد. کافی است درWindows Store به دنبال اپلیکیشنهای معروف باشید تا متوجه این قضیه بشوید. مثلا اگر به دنبال اپلیکیشن VLC باشید، مشاهده خواهید کرد که بیشتر از یک نسخه رسمی از آن وجود دارد در حالی که اصلا این چنین نیست. بسیاری از آیکون ها کپی شده اند و ممکن است در پس آنها بدافزارهای خطرناکی وجود داشته باشد.
یکی دیگر از اشتباهاتی که مایکروسافت در سیاست فروشگاه آنلاین خود مرتکب شده اینست که در سال ۲۰۱۳، این شرکت به ازای هر نرم افزاری که به فروشگاه ویندوز اضافه میشد، صد دلار پرداخت میکرد. این قیمت برای برنامه نویسان پیشنهاد کمی بود، بنابراین آنها به فکر تولید اپلیکیشنها در تعداد زیاد افتاده و وقت کمتری را صرف برنامه ها کردند.
مشکل بزرگتر اینجا است که مایکروسافت ادعا میکند که هر اپلیکیشنی که در Windows Store قرار میگیرد توسط این شرکت تست شده و مهر تایید گرفته است. این یعنی مایکروسافت با هیچکدام از اپلیکیشنهای تقلبی و مخرب مشکلی ندارد، اما حقیقت چیز دیگری را نشان می دهد.
موضوع قرار گرفتن بدافزاهای مخرب تنها مختص به فروشگاه مایکروسافت نمی باشد؛ فروشگاه گوگل موسوم به Google Play نیز از این آسیب بی نصیب نمانده و کاربران بسیاری به دلیل دانلود بدافزارهای مخرب از آن، در معرض حملات مختتلف سایبری قرار گرفته اند. به عنوان مثال، یکی از اپلیکیشن هایی که به شدت کاربران را فریب می دهد، بدافزارهای بانکی می باشند که در برخی موارد به صورت کاملا رایگان در این فروشگاه ها قرار می گیرند. در همین ارتباط اکیداً توصیه می شود که برای دریافت نرم افزار مربوطه، به بخش IT بانک خود مراجعه نمایید.