فایرآی در جستجوی بدافزار قاتل
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ متخصصان امنیت سایبری آژانس امنیت ملی آمریکا، در سال های اخیر، به عنوان سازمان جاسوسی الکترونیک برتر جهان، آبدیده شده اند. بر اساس گزارش های منتشر شده، این کارشناسان، از پاییز سال گذشته، نمونه های مختلف بدافزار را در سراسر جهان مورد آنالیز و بررسی قرار داده اند و در میان این جستجو به گونه منحصر بفردی از نرم افزار های مخرب رایانه ای دست یافتند که می تواند سبب مرگ انسان ها شود.
این گروه متخصصان امنیت سایبری در جریان پژوهش های خود، کد رایانه ای مخربی کشف کردند که برای خرابکاری و ایجاد اختلال در سیستم های ایمنی به کار می رود و می تواند سبب بروز حوادث مرگباری شود.
از جمله شرکت هایی که با این بدافزار مواجه شده است، می توان به موسسه تحقیقات امنیت سایبری زیرساخت دراگوس واقع در هانوفر آلمان اشاره کرد. اما شرکت امنیت سایبری فایرآی نیز، به صورت مستقل این بدافزار خطرناک را کشف و شناسایی کرده است.
شرکت دراگوس، در ماه اکتبر گذشته، بدافزار یاد شده، موسوم به ترایسیس (Trisis) را شناسایی کرد. این بدافزار، که به سیستم های کنترل ایمنی نفوذ می کند، می تواند با ایجاد اختلال در این سامانه ها سبب بروز بسیاری از حوادث شوند. حال، بسیاری از ایالات آمریکا و سازمان های دولتی غربی، تجزیه و تحلیل حملات سایبری به سیستم های کنترل ایمنی را دراگوس سپرده اند.
شرکت فایرآی نیز، این بدافزار را که ترایتون نامیده است، طی ماه آگوست، در یکی از پالایشگاه های پتروشیمی عربستان سعودی شناسایی کرده است. این کشف در حالی اتفاق افتاد که یک خطای کدگذاری مانع از کارکرد درست بدافزار و بروز یک فاجعه انسانی بزرگ شد.