فاز عملیاتی توسعه دولت هوشمند ایران
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ درگاه ملی خدمات دولت هوشمند همزمان با روز جهانی ارتباطات (اردیبهشت ۹۵) به آدرس IRAN.GOV.IR راهاندازی شد. این درگاه باهدف استانداردسازی و مدیریت یکپارچه و ارائه خدمات به مردم و حرکت به سمت معماری سرویس گرا و خدمات محور ایجادشده است.
تا پیشازاین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با راهاندازی پرتال «ایران دات آی آر» در دولت دهم، قصد داشت پروژه دولت الکترونیکی را بااتصال تمامی دستگاههای اجرایی به این پرتال اجرایی کند. اما هماکنون این پرتال ماهیت گذشته خود را ندارد و درگاه ملی «خدمات دولت هوشمند» بهجای آن و با مأموریتهای بیشتر تعریفشده است.
درگاه ملی جایی است که شناسنامه خدمات مورد تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به همراه اطلاعات، شرایط، کانالها و شیوه دریافت آنها به شهروندان در ۴ بخش ارائه میشود.
پنجره جستجوی درگاه با بهرهگیری از سه جویشگر بومی، قابلیت دسترسی به پرکاربردترین خدمات دولتی، ارائه خدمات بهصورت فهرست وار و تقسیمبندی موضوعی و نیز ارائه خدمات بر اساس فهرست دستگاههای دولتی و حاکمیتی، این بخشها را تشکیل میدهند.
هماکنون و باگذشت حدود ۳ ماه از آغاز راهاندازی درگاه ملی خدمات دولت هوشمند توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران، این سازمان از همکاری با آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات کره جنوبی برای توسعه این طرح خبر داده است.
اگرچه تا پیشازاین طرح «توسعه دولت الکترونیک» مطابق با اهداف برنامههای بالادستی نظام ازجمله برنامه پنجم توسعه، توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعریفشده بود، اما ازآنجاییکه اجرای این پروژه چند سالی است با تأخیر همراه شده و با توجه به پیشرفت سریع فناوری در این بخش، این بار وزارت ارتباطات، پروژه دولت هوشمند را جایگزین دولت الکترونیکی کرده است.
طرح «توسعه دولت هوشمند ایران» پیرو امضای یادداشت تفاهم میان مسئولان فناوری اطلاعات دو کشور ایران و کره جنوبی در حاشیه سفر هفته گذشته وزیر ارتباطات ایران به کره جنوبی، شکلگرفته است.
در مراسمی که در محل آژانس ملی توسعه فناوری اطلاعات کره جنوبی (نایپا) برگزار شد، نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و جونگ لوک یون رئیس نایپا، یادداشت تفاهمی در مورد «پروژه دولت هوشمند جمهوری اسلامی ایران» امضا کردند.
در این مراسم که در آن جمعی از مدیران ارشد دو سازمان و نیز نماینده سفارت ایران در کره جنوبی حضور داشتند، طرفین علاوه بر بحث و گفتگو پیرامون استفاده از ظرفیتها و تجارب کشور کره در زمینه توسعه فناوری اطلاعات و دولت هوشمند در ایران، راههای چگونگی ادامه همکاری و توسعه تعاملات را بررسی کردند.
این چهارمین سند تفاهم در سطح بالای وزارت ارتباطات در سفر اخیر محسوب میشود.