عملیاتی شدن کامل فرماندهی سایبری ناتو تا سال 2023
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ در حالی که ناتو تسلیحات سایبری ندارد، کشورهای متحد امریکایی، یک مرکز عملیاتی در 31 اوت، در بلژیک، قطب نظامی خود، راه اندازی نمودهاند. ایالات متحده، بریتانیا، استونی و دیگر متحدان، توانمندیهای سایبری را خود را به معرض نمایش گذاشتهاند.
ولفگانگ رنر (Wolfgang Renner) ژنرال ارشد و فرمانده نیروی هوایی آلمانی که بر مرکز عملیات سایبری نظارت دارد، در مونز (Mons) در نشست سایبری ناتو به خبرگزاری رویتر گفت:
حوزه سایبری، یک حوزه نو ظهور است؛ از آنجا که تهدیدها رو به افزایش هستند، ما نیز، بایدآماده باشیم؛ ما باید بتوانیم عملیات را در فضای سایبری به اجرا درآوریم؛ ما از پیشگیری و حفاظت فراتر رفتهایم.
بر طبق ادعای آژانس اطلاعات و ارتباطات ناتو، شبکههای رایانهای و ارتباطی ناتو، هر ماه با تلاشهای هزاران هکر برای نفوذ، مواجه هستند؛ این در حالی است که کارشناسان معتقدند روسیه، کره شمالی و چین به صورت مداوم، تسلیحات پیچیده هکینگ رایانهای و نرمافزارهای نظارتی خود را گسترش میدهند.
اتهامات وارد شده از سوی دولتهای غربی، در ماه جاری، در خصوص راه اندازی پویش هکینگ جهانی از جانب روسیه، مشخصات راهبردی انقلابی ناتو را هنگامی که دولتهای متحد به دنبال واکنش هستند، ارتقا داده است. اتحادیه اروپا در روز دوشنبه بر سر گزینههایش نظیر تحریمهای اقتصادی خاص با هدف نشانه گیری مهاجمان سایبری، به بحث و گفتگو پرداخت.
ایان وست (Ian West), رئیس بخش امنیت سایبری در آژانس ارتباطی ناتو اذعان داشت:
هدف نهایی ما، آگاهی کامل از فضای سایبری ما و درک لحظه به لحظه وضعیت شبکههایمان است؛ فرماندهان تنها از این طریق، میتوانند بر آن اعتماد کنند.
مرکز سایبری مذکور، قصد دارد پس از عملیاتی شدن کامل، هماهنگیهای لازم را در راستای بازدارندگی سایبری ناتو از طریق کارگروهی متشکل از 70 نفر از کارشناسان خبره انجام دهد؛ کارگروه مذکور، اطلاعات نظامی و واقعی را در مورد هکرها از اسلامگرایان ستیزه جو گرفته تا گروههای جنایتکارانه سازماندهی شده که از طرف دولتهای متخاصم به فعالیت میپردازند، فراهم میکنند.
بند 5 مناظره
ناتو، فضای سایبری را به عنوان مرز نوین میان حوزه دفاع، زمین، هوا و دریا به رسمیت میشناسد؛ بدین معنا که نبردها از این پس در شبکههای رایانهای رخ خواهند داد. مرکز یاد شده میتواند از تسلیحات سایبری در راستای انهدام موشکهای دشمنان، یا در حوزه دفاع هوایی، یا در نابودی شبکههای رایانهای دشمن، بهره گیرد؛ این امر در صورتی امکان پذیر است که فرماندهان، حملات یاد شده را بی ضرر برای بشر، نسبت به تسلیحات سنتی، تشخیص دهند.
بند پنجم، موضوع بحث شدید در ناتو با فرماندهان دولتهای متحد، عنوان شده است و به طور عمومی بیان میکند که حوزه سایبری، بخش جدایی ناپذیر نبرد آتی است.
رنر در اینباره گفت:
منظور ما از عملیات، یک جعبه ابزار برای مواقعی است که نیاز به اتخاذ تصمیم فوری درمورد نحوه پاسخ، احساس میشود. این امر، یکی از چالشهایی است که ما با آن روبرو هستیم.
اگر ناتو، اصول جنگ سایبری را میپذیرد، متحدان آن امید دارند که توانمندیهای سایبری را با عملیات خود پیوند دهند و از طریق عملیات سایبری مرکز مونز و تحت فرماندهی ژنرالهای ارشد ناتو فرماندهان عالی رتبه متحدان اروپایی، هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
این اقدام، به فرماندهان عالی مقام، این امکان را میدهد که تصمیمهای فوری را در خصوص کاربرد سلاح سایبری به راحتی اتخاذ نمایند؛ چیزی شبیه به توافقهای موجود در حوزه دفاع هوایی ناتو و موشکهای بالستیک که یک فرمانده، تنها یک دقیقه زمان برای تصمیم گیری دارد.
رنر در پایان گفت:
به عقیده من، این امر، اساسا امکان پذیر است؛ لیکن نیازمند سازماندهی کامل است.