عملیاتی شدن کامل فرماندهی سایبری ناتو، تا سال 2023
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ناتو بهتازگی از یک مرکز عملیات سایبری در بلژیک پردهبرداری کرد و کشورهایی نظیر ایالاتمتحده، بریتانیا، استونی و دیگر متحدان، در آن توانمندیهای سایبری خود را به نمایش گذاشتهاند.
ولفگانگ رنر (Wolfgang Renner), یکی از فرماندهان ارشد نیروی هوایی که بر این مرکز عملیات سایبری نظارت دارد، در نشستی به خبرگزاری رویترز گفت:
حوزه سایبری، یک حوزه نوظهور است؛ ازآنجاکه تهدیدها رو به افزایش هستند، ما نیز، بایدآماده باشیم؛ ما باید بتوانیم عملیات را در فضای سایبری به اجرا درآوریم. ما از پیشگیری و حفاظت فراتر رفتهایم.
بر طبق ادعای آژانس اطلاعات و ارتباطات ناتو، شبکههای رایانهای و ارتباطی ناتو، هرماه با تلاشهای هزاران هکر برای نفوذ، مواجه هستند. این در حالی است که کارشناسان معتقدند روسیه، کره شمالی و چین، از عاملان احتمالی ارتکاب این حملات هستند.
ایان وست (Ian West), رئیس بخش امنیت سایبری ناتو در این رابطه مدعی است:
هدف نهایی ما، آگاهی کامل از فضای سایبری و درک لحظهبهلحظه وضعیت شبکههایمان است؛ فرماندهان تنها از این طریق، میتوانند بر آن اعتماد کنند.
مرکز سایبری مذکور، قصد دارد پس از عملیاتی شدن کامل، هماهنگیهای لازم را بهمنظور بازدارندگی سایبری ناتو از طریق کارگروهی متشکل از 70 نفر از کارشناسان خبره انجام دهد. کارگروه مذکور، اطلاعات نظامی و واقعی را در مورد هکرها فراهم کرده و در اختیار مقامات ناتو قرار داده است تا بتوانند در مورد نحوه صحیح پاسخگویی، تصمیمگیری نمایند.
ناتو، فضای سایبری را بهعنوان مرز نوین میان حوزه دفاع، زمین، هوا و دریا به رسمیت میشناسد؛ بدین معنا که نبردها ازاینپس در شبکههای رایانهای رخ خواهند داد. مرکز یادشده میتواند از تسلیحات سایبری برای انهدام موشکهای دشمنان، یا در حوزه دفاع هوایی، یا در نابودی شبکههای رایانهای دشمن، بهره گیرد.