علیبابا رقیب ChatGPT را معرفی کرد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ علیبابا (Alibaba)، غول فناوری چینی، اعلام کرد که قصد دارد محصولی به سبک «ChatGPT» به نام «Tongyi Qianwen» را عرضه کند.
واحد رایانش ابری علیبابا گفت که در آینده نزدیک این رباتچت را در سراسر مشاغل علیبابا ادغام خواهد کرد، اما جزئیاتی در مورد جدول زمانی آن ارائه نکرد.
در ماههای اخیر، شرکتهای فناوری در سراسر جهان از چت رباتهای به اصطلاح تولیدکننده هوش مصنوعی خود رونمایی کردهاند.
اوایل سال جاری، علیبابا فاش کرد که در حال کار روی رقیب ChatGPT است.
Tongyi Qianwen تقریباً به معنای «جستجوی پاسخ با پرسیدن هزار سؤال» است، اگرچه علیبابا نسخه انگلیسی این نام را ارائه نکرده است.
دانیل ژانگ (Daniel Zhang)، رئیس و مدیر اجرایی علیبابا، هنگام راهاندازی Tongyi Qianwen اظهار داشت :
«ما در نقطه عطف فناوری قرار داریم که بهوسیله هوش مصنوعی مولد و محاسبات ابری هدایت میشود.»
این شرکت گفت Tongyi Qianwen که میتواند به زبان انگلیسی و همچنین چینی کار کند، ابتدا به «DingTalk»، اپلیکیشن پیامرسان محل کار علیبابا، اضافه خواهد شد؛ و برخی وظایف آن شامل تبدیل مکالمات در جلسات به یادداشتهای مکتوب، نوشتن ایمیل و تهیه پیشنویس پیشنهادات تجاری خواهد بود.
به گفته غول فناوری چینی، با «Tmall Genie» که شبیه به بلندگوی هوشمند دستیار صوتی الکسا آمازون است، ادغام خواهد شد.
علاقه به هوش مصنوعی مولد از زمان انتشار ChatGPT بهوسیله «OpenAI» تحت حمایت مایکروسافت در ماه نوامبر افزایش یافته است.
هوش مصنوعی مولد قادر به یادگیری دادههای گذشته برای ایجاد محتوای غیرقابل تشخیص از کار انسانی است.
ChatGPT میتواند با استفاده از زبان طبیعی و همانند انسان به سؤالات پاسخ دهد و همچنین سبکهای نوشتاری دیگر را تقلید کند، همانطور که در سال 2021 به عنوان پایگاه داده خود از اینترنت استفاده میکرد.
مایکروسافت میلیاردها دلار برای این فناوری هزینه کرده که در ماه فوریه امسال به موتور جستجوی بینگ (Bing) اضافه شد.
این غول نرمافزاری ایالات متحده همچنین گفت که نسخهای از ChatGPT را در برنامههای آفیس خود از جمله ورد (Word)، اکسل (Excel)، پاورپوینت (PowerPoint) و «Outlook» تعبیه خواهد کرد.
گوگل متعلق به آلفابت و گروه فناوری چینی بایدو (Baidu) نیز مدلهای هوش مصنوعی خود را اعلام و چت رباتهای مشابهی را منتشر کردهاند.
رگولاتور فضای سایبری چین از پیشنویس اقداماتی برای مدیریت هوش مصنوعی مولد رونمایی کرد؛ اداره فضای سایبری چین گفت که براساس قوانین پیشنهادی، شرکتها مسئول مشروعیت دادههای مورد استفاده برای آموزش فناوری هستند؛ مردم چین نیز تا 10 می سال جاری فرصت دارند تا در مورد پیشنهادات بازخورد بدهند.
ماه گذشته، گروهی از چهرههای برجسته صنعت فناوری خواستار تعلیق آموزش سیستمهای هوش مصنوعی قدرتمند در میان ترس از تهدیدی برای بشریت شدند.
ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیر اجرایی توییتر و استیو وزنیاک (Steve Wozniak)، یکی از بنیانگذاران اَپل، از جمله کسانی بودند که نامه سرگشادهای را امضا کردند که در آن درباره خطرات احتمالی هشدار داده شد و گفتند رقابت برای توسعه سیستمهای هوش مصنوعی خارج از کنترل است.
در عین حال، بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس (Goldman Sachs) در گزارش اخیر خود تخمین زد که هوش مصنوعی میتواند معادل 300 میلیون شغل تمام وقت را جایگزین کند.
اوایل ماه جاری، ایتالیا اولین کشور غربی بود که ChatGPT را مسدود کرد و مقامات حفاظت از دادههای این کشور به نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی اشاره کردند.