عقبنشینی گوگل و فیس بوک از پروژهی کابل زیردریایی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان , بر اساس گزارش بلومبرگ، عقبنشینی گوگل و فیس بوک پسازاین روی داد که دولت ترامپ اعلام کرد ممکن است چین از این لینک برای جمعآوری اطلاعات از آمریکاییها استفاده کند. این شرکتها بهسرعت دست بکار شده و پیشنهادهای جدید شامل کابل زیردریایی به تایوان و فیلیپین را مطرح کردند.
پیشنهاد جدید شامل شرکت هنگکنگی "پسیفیک لایت دیتا کامونیکیشن" که بهعنوان شریک در طرح اولیه حضور داشت و هدف نگرانی آژانسهای امنیتی آمریکا قرار گرفت، نیست.
تحولات اخیر ناشی از اوجگیری تنشها میان آمریکا و چین بر سر اختلافات متعدد شامل اقدامات چین در هنگکنگ، اتهام آمریکاییها درباره احتمال استفاده از محصولات هایتک چین برای جاسوسی و شیوع ویروس کرونا است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نوامبر، رویکرد سخت گیرانه تری در خصوص چین اتخاذ کرده است.
این شرکتهای فناوری پروژه شبکه کابلی پسیفیک لایت را در سال ۲۰۱۷ پیشنهاد کردند که شامل هر سه مقصد در منطقه اقیانوس آرام بود. اما آژانسهای امنیتی و وزارت دادگستری آمریکا در ۱۷ ژوئن از کمیسیون ارتباطات فدرال خواستند بااتصال کابلی به هنگکنگ مخالفت کند و دلیل آن را امکان دسترسی چین به اطلاعات شخصی آمریکاییها عنوان کردند. این آژانسها اعلام کردند شرکت "پسیفیک لایت دیتا کامونیکیشن" زیرمجموعه گروه رسانه و مخابرات دکتر پنگ است که با سرویسهای امنیتی و جاسوسی چینی ارتباط دارد.
بااینحال آژانسهای امنیتی به این کمیسیون توصیه کردند با بخشی از پروژه که مربوط به کابل متصلکننده آمریکا به تایوان و فیلیپین بود، موافقت کند. گوگل در آوریل اجازه یافت بخش مربوط به تایوان این پروژه را به مدت شش ماه اداره کند.
گوگل در ایمیلی اعلام کرد ما به همکاری از طریق کانالهای موجود برای دریافت مجوزهای احداث کابل برای کابلهای زیردریایی مان ادامه میدهیم.