عدم همکاری تلگرام با دولت مالزی
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ به دلیل شکایات متعددی که علیه پیامرسان تلگرام (Telegram) ارسال شده، دولت در حال بررسی اقدام علیه این پلتفرم است.
فهمی فاضل (Fahmi Fadzil)، وزیر ارتباطات و دیجیتال مالزی گفت که دولت از ژانویه امسال تلاش کرده با تلگرام تعامل داشته باشد، اما تا امروز این شرکت پاسخی نداده است.
فهمی عنوان کرد که کمیسیون ارتباطات و چند رسانهای مالزی (MCMC) به عنوان نهاد نظارتی، اقدام بعدی را برای مقابله با این پلتفرم پیشنهاد خواهد کرد.
وی افزود :
«ما با تلگرام مشکل داریم، آنها برای مذاکره دعوت شدهاند اما همکاری نمیکنند. این امر میتواند یک مسئله باشد. شکایات زیاد است اما ما تلاشی از سوی تلگرام برای همکاری نمیبینیم.»
تئو نی چینگ (Teo Nie Ching)، معاون وزیر ارتباطات و دیجیتال مالزی نیز حضور داشت.
وزیر ارتباطات و دیجیتال مالزی به شکایت خاصی از سوی انجمن پزشکی مالزی (MMA) اشاره کرد که شامل فروش امتیازات روی پلتفرم به پزشکان بود.
این امتیازات معمولاً از سوی پزشکان هنگام شرکت در کنفرانسها یا کارگاههای آموزشی به عنوان بخشی از پیشرفت شغلی آنها به دست میآید، اما فهمی فاش کرد که این امتیازها در پلتفرم پیامرسان تلگرام فروخته میشوند.
جدای از این موارد، نگرانیهایی در مورد فعالیتهای مستهجن و مواد مخدر نیز وجود دارد که از طریق برنامه به اشتراک گذاشته میشود.
او توضیح داد که دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی از جمله فیسبوک و تیکتاک (TikTok) تاکنون با دولت همکاری داشتهاند؛ وی ضمن تأکید بر اقداماتی که باید علیه تیکتاک انجام شود، اظهار داشت :
«مالزی در اقدام جدی علیه این اپلیکیشن پا جای پای سایر کشورها نخواهد گذاشت. من درک میکنم که کشورهای خارجی جنبههای امنیتی استفاده از تیکتاک را بررسی میکنند، اما در مالزی، ما به نظارت بر وضعیت از طریق آژانسهایی مانند آژانس امنیت سایبری مالزی (CSM)، آژانس امنیت سایبری ملی (NACSA) و حتی وزارت کشور ادامه خواهیم داد. به عنوان یک کشور مستقل، ما حق داریم تصمیمات خود را براساس عوامل و ارزیابیهای انجام شده بهوسیله آژانسهایمان اتخاذ کنیم.»
فهمی خاطرنشان کرد که اکنون تقریباً همه پلتفرمها همکاری خود را ارائه کردهاند، اما نگرانی درمورد تلگرام ادامه دارد.
تیکتاک اخیراً خود را درگیر یک طوفان ژئوپلیتیک جهانی یافته است. دولتها در سرتاسر جهان با نگرانیها در مورد حریم خصوصی دادهها، امنیت سایبری و محتوای مضر، همراه با ترس از ارتباط این پلتفرم با حزب کمونیست چین، بررسی دقیق اپلیکیشن متعلق به چین را تشدید میکنند.
از ایالات متحده تا اروپا، تعداد فزایندهای از کشورها محدودیتهایی را بر تیکتاک اعمال و در درجه اول استفاده از آن را در دستگاههای دولتی ممنوع میکنند.
کارشناسان هشدار دادند که اگرچه شواهد مشخصی وجود ندارد که نشان دهد تیکتاک یک تهدید امنیت ملی است، اما نگرانیها ریشه در بیاعتمادی عمومی به چین و آگاهی از جاسوسی چین دارد.
با این حال، آنها مدعی شدند که خطرات امنیتی و حریم خصوصی پیش روی کاربران تیکتاک، به ویژه کارمندان دولتی و قانونگذاران را نمیتوان نادیده گرفت و از دولت خواستند تا رویکردی سنجیده برای رسیدگی به این نگرانیها اتخاذ کند.
به گفته محققان، این ممکن است شامل بررسی نگرانیهای جهانی در مورد برنامه، افزایش مقررات برای اطمینان از استفاده مسئولانه و اخلاقی از تیکتاک، محدود کردن یا کنترل جمعآوری دادهها و ممنوعیت استفاده از برنامه در دستگاههای دولتی باشد.
در عین حال، حدود 80 درصد از پاسخ دهندگان در نظرسنجی وبگاه تخصصی «New Straits Times» در توییتر و اینستاگرام از اقداماتی برای کنترل تیکتاک حمایت کردند؛ این اقدامات شامل امکان ممنوعیت در سراسر کشور، اعمال محدودیتها یا ممنوعیت برنامه در دستگاههای دولتی است، همانطور که در کشورهای دیگر مانند بریتانیا و کانادا انجام میشود.