about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

بنابه ادعای کارشناسان غربی، حماس به عنوان جدیدترین پایگاه جاسوسی سایبری ظهور کرده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ کارشناسان غربی در یک گزارش جدید مدعی شدند که گروه حماس، تحت حمایت ایران، در حال سرمایه‌گذاری منابع زیادی در قابلیت‌های جاسوسی سایبری خود است و جبهه خطرناک‌تری را در جنگ خود علیه اسرائیل باز می‌کند.

اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارشی گفت :

«حماس در طول زمان، پیشرفت مستمری را در قابلیت‌ها و عملیاتهای سایبری خود به ویژه در عملیاتهای جاسوسی علیه اهداف داخلی و خارجی نشان داده است. توانمندی‌های سایبری رو به رشد این گروه، در کنار تاکتیک‌های تبلیغاتی آن، تهدیدی برای اسرائیل، تشکیلات خودگردان فلسطین و منافع ایالات متحده در منطقه به‌ویژه در کنار ظرفیت‌های این گروه برای تأمین مالی، سازمان‌دهی، الهام بخشیدن و اجرای حملات جنبشی به شمار می‌رود.»

طبق این گزارش، در حالیکه حماس به خاطر حملات مرگبار خود علیه اسرائیل مشهور است، بر شبکه‌های حمله مجازی خود تأکید بیشتری دارد که نباید دست کم گرفته شود. شورای آتلانتیک ادعا کرد :

«برای بسیاری از کارشناسان امنیتی تعجب‌آور است که حماس، که به طور مزمن با کمبود برق در نوار غزه مواجه است و به طور متوسط ​​تنها 10 تا 12 ساعت برق در روز مصرف می‌کند، حتی دارای قابلیت‌های سایبری است.»

کارشناسان معتقدند که کمپین‌های جاسوسی سایبری به حماس اجازه می‌دهد تا نفوذ زیادی بر دشمنان خود، به‌ویژه اسرائیل داشته باشد. حملات هک سازمان‌دهی شده از سوی حماس در سال‌های اخیر، اسرار نظامی اسرائیل را فاش و به دستگاه مجری قانون رژیم صهیونیستی نفوذ کرده است.

محققان در این گزارش ادعا کردند :

«کمپین‌های سایبری به حماس این امکان را می‌دهد که درگیر شود و خسارات بسیار بیشتری به بازیگران قدرتمندی مانند اسرائیل، به جای وقوع درگیری‌های متعارف که به مهمات و دیگر سخت‌افزارهای نظامی گران‌قیمت نیاز دارد، وارد کند. در عین حال، بداهه‌سازی سازمان، به کارگیری ابزارهای نسبتاً ساده و تلاش برای تأثیرگذاری بر مخاطبان، همگی از نشانه‌های استراتژی‌های تروریستی هستند.»

به گفته کارشناسان در گزارش فوق، قابلیت‌های جدید در ماه آوریل امسال، زمانی که یک کمپین جاسوسی سایبری به رهبری حماس، ارتش، مجری قانون و شبکه‌های خدمات اضطراری اسرائیل را هدف قرار داد، به طور کامل به نمایش گذاشته شد؛ این حمله از بدافزارهای غیرمستند قبلی استفاده کرده که دارای مکانیسم‌های مخفی‌کاری پیشرفته بودند.

از طریق شبکه‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، به عنوان نشانه بسیاری از عملیات‌های سایبری حماس، اهداف اسرائیلی فریب خوردند و برنامه‌ها را با بدافزار دانلود کردند. براساس این گزارش، پس از دانلود، حماس توانست به گستره وسیعی از اطلاعات از اسناد، دوربین و میکروفون دستگاه دسترسی پیدا کند و داده‌های بسیار زیادی در مورد مکان هدف، تعاملات و موارد دیگر به دست آورد.

شورای آتلانتیک هشدار داد که این رفتار از جهاتی شبیه مفهوم روسی «تقابل اطلاعاتی» شامل ترکیبی از عملیاتهای فنی، اطلاعاتی و روانی با هدف اعمال نفوذ بر محیط اطلاعاتی است.

با وجود توجه اندک رسانه‌ها به این موضوع، پیشرفت حماس در حوزه سایبری از سوی اسرائیل بی‌توجه نمانده است.

طبق گزارش، به عنوان مثال در سال 2019، ارتش رژیم صهیونیستی (IDF) یکی از مقرهای سایبری حماس را منهدم و این حمله را به عنوان یکی از اولین عملیات‌های جنبشی تأیید شده از سوی ارتش اسرائیل در پاسخ به یک عملیات سایبری معرفی کردند. در حالیکه سخنگوی ارتش اسرائیل در آن زمان ادعا کرد که حماس دیگر قابلیت‌های سایبری ندارد، اما شورای آتلانتیک خاطرنشان کرد که گزارش‌های عمومی عملیات سایبری مختلف حماس را در ماه‌ها و سال‌های بعد برجسته کرده است.

محققان مدعی شدند که حماس همچنین رقبای سیاسی خود را با حملات هک هدف قرار می‌دهد؛ به عنوان مثال تلاش کرده تا محمود عباس (Mahmoud Abbas)، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را تضعیف کند؛ و دراین راستا، کمپین‌های سایبری متعددی علیه فتح، حزب سیاسی عباس و همچنین مقامات دولتی در مصر انجام داده است.

در این گزارش آمده است :

«توانایی حماس در استفاده از دامنه سایبری برای شکل دادن به چشم‌انداز اطلاعاتی می‌تواند پیامدهای جدی در حوزه ژئوپلیتیک داشته باشد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که 80 درصد فلسطینی‌ها خواهان استعفای او هستند؛ با توجه به سن و عدم محبوبیت محمود عباس و همچنین وضعیت شکننده تشکیلات خودگردان فلسطین، تمایل مردم فلسطین برای برگزاری انتخابات و عدم اطمینان عمومی در مورد آینده، عملیاتهای اطلاعاتی حماس می‌تواند تأثیر ویژه‌ای داشته باشند.»

کارشناسان انتظار دارند که حماس با توجه به موفقیت‌های حملات گذشته، منابع بیشتری را در قابلیت‌های سایبری خود قرار دهد.

براساس گزارش فوق، از آنجایی که فشارهای خارجی انگیزه‌های گروه را برای مشارکت در عملیات‌های جنبشی تحریک‌آمیز تغییر می‌دهد، قابلیت‌های سایبری گزینه‌های جایگزینی را برای حماس در پیشبرد راهبرد خود ارائه می‌کند. توانایی‌های سایبری حماس به پیشرفت خود ادامه خواهد داد و این گروه احتمالاً به استفاده از این ابزارها به گونه‌ای ادامه می‌دهد تا حداکثر تأثیر را بر محیط اطلاعاتی داشته باشد.

منبع:

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.