ضرورت مقابله با جرایم سایبری در بنگلادش
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان اعلام کردند که آزار و اذیت سایبری روز به روز در بنگلادش افزایش مییابد. افراد در هر سنی به ویژه زنان و کودکان در شبکههای اجتماعی قربانی جرایم سایبری میشوند.
بیبیسی با استناد به نظرسنجی انجام شده در چندین کشور آسیایی از جمله بنگلادش گزارش داد که خطر آزار و اذیت از طریق رسانههای اجتماعی در این کشورها با سرعت نگران کنندهای در حال افزایش است و زنان و دختران بیشترین آزار و اذیت را دارند. بسیاری از والدین برای فرزندان خود تلفن همراه، لپتاپ و تبلت خریدهاند تا بتوانند تکالیف و کارهای تحصیلی خود را انجام دهند. اما دانشآموزان به جای مطالعه، وقت خود را در شبکههای اجتماعی تلف میکنند و اغلب قربانی آزار و اذیت سایبری میشوند.
زاهد رحمان (Zahid Rahman)، وکیل دادگستری در بنگلادش در این خصوص اظهار داشت :
«در جامعه مردسالار ما، اغلب دیده میشود که قربانیان، عمدتاً زنان، به جرایم سایبری متهم و محکوم میشوند. هر زمان که یک تصویر شخصی یا کلیپ ویدیویی در فضای مجازی پخش میشود، بیشتر مردم به جای مجرم و جنایت بر قربانی تمرکز میکنند. علاوه بر این، بسیاری از افرادی که از آبروی خانواده میترسند، قربانی را از تشکیل پرونده پلیسی علیه عاملان باز میدارند.»
به گفته رحمان، در برخی موارد در طول تعقیب، قربانیان حتی از سوی مجریان قانون مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. وی افزود که افزایش آگاهی زنان، کودکان و جوانان بنگلادشی در مورد جرایم سایبری میتواند گام خوبی در این زمینه باشد.
او توضیح داد :
«اگر کسی قربانی خشونت آنلاین و آزار سایبری شده باشد، گزارش به بخش تحقیقات جرایم سایبری مبارزه با تروریسم و جرایم فراملی، مرکز پلیس سایبری، اپلیکیشن «Hello City»، یا تماس با شماره 999 میتواند کمک کند.»