ضرورت ارتقاء سازوکارهای مقابله با جرائم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ معاون دادستان کل روسیه پیُتر گارادوف اعلام کرد تجربه همکاریهای بینالمللی و خسارات هنگفت ناشی از جرائم فناوری اطلاعات و ارتباطات ثابت کرده سازوکارهای کنونی مقابله با جرائم سایبری ناکافی هستند.
این مقام دولتی اظهار داشت:
بسیاری از سازوکارهای منطقهای منجمله کنوانسیون بوداپست شورای اروپا 20 سال پیش تدوین شد، زمانی که بشر هنوز از مشکلات مدرن مانند دارک نت، فیشینگ، برنامههای باج افزاری، حملات DDoS، اسپم و بسیاری دیگر اطلاعی نداشت. دادستان کل روسیه بود که اصرار داشت پیشنویس کنوانسیون این چالشهای مهم امروز را مدنظر قرار دهد.
به اعتقاد گارادوف، در طول این دو دهه، جهان ازنظر کیفی تغییر کرده است، راهاندازی و انتشار فناوریهای جدید که مجرمان خود را به آنها تجهیز کردهاند، تسریع شده است. در این میان مکانیسمهای همکاری دوجانبه نیز علاج عام مشکلات جرائم سایبری نیستند. دولتها میتوانند با استناد به قوانین ملی تبادل فرامرزی دادهها از ارائه اطلاعات لازم خودداری کرده یا زمان پاسخگویی را بیدلیل به تأخیر بیندازند. در مواردی نیز تبادل اطلاعات به دلایل فنی غیرممکن میشود. بهعنوانمثال، در صورت انقضای مهلت تعیینشده از سوی قوانین ملی برای ذخیره اطلاعات رایانهای.
به گفته وی، کنوانسیون جهانی مقابله با جرائم سایبری که از سوی روسیه به سازمان ملل متحد ارائهشده در نظر دارد بدون لطمه به مکانیسمهای موجود و همزمان با ارائه ابزارهای لازم به سازمانهای انتظامی نظم موجود را ارتقاء دهد.