صنعت برق آمریکا به دنبال ارتقاء امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ صنعت برق آمریکا با تهدیدات طبیعی و انسانی مختلفی روبرو بوده است. گرچه تهدیدات سایبری قطعاً پیچیدهتر هستند بهویژه هنگامیکه این تهدیدات از سوی دشمنان خارجی باشد. باوجوداینکه آمریکا در صنعت برق خود پیشرفت کرده؛ اما توانایی سایبری دشمنان این کشور نیز با سرعت بالایی رو به رشد است درنتیجه آمریکا به دنبال یک رویکرد راهبردی برای مقابله با این تهدیدات است.
صنعت برق آمریکا شورای هماهنگی زیرمجموعههای خود را تأسیس کرد تا طی اقدامات فنی عملیاتی، سیاسی و راهبردی با تهدیدات این بخش مقابله کند. شرکتهای مختلف در این شورا نماینده دارند و سعی میکنند از طریق همکاری نزدیک با دولت فدرال به اهداف دفاعی، آمادگی و تابآوری خود دست یابند. این شورا با وزارت انرژی آمریکا، وزارت امنیت داخلی، وزارت دفاع، پلیس فدرال، دفتر مدیریت اطلاعات ملی و مقامات منتخب و منتصب دولتی همکاری دارد.
یکی از مواردی که شورای هماهنگی صنعت برق آمریکا از آن حمایت میکند، اشتراک دوطرفه اطلاعات در زمینه تهدیدات سایبری بین صاحبان بخش انرژی، اپراتورها و دولت است. این کار به صاحبان بخش انرژی و اپراتورها این امکان را میدهد بهصورت داوطلبانه و در کوتاهترین زمان اطلاعات خود در زمینه تهدیدات سایبری را به اشتراک بگذارند، آنها را تجزیهوتحلیل کنند، هشدارهای ماشین به ماشین دریافت کنند و اقداماتی برای کاهش تهدیدات انجام دهند. شورای زیرساختهای ملی ریاست جمهوری آمریکا این اقدامات را الگویی برای سایر بخشها معرفی کرد.
شورای هماهنگی صنعت برق آمریکا همکاری خود با دولت، آزمایشگاهها و جامعه سرمایهگذاری را افزایش میدهد تا نیازها و اولویتهای امنیت سایبری، تحقیق و توسعه فعالان این بخش را تأمین کند. این شورا همچنین از استقرار فناوریهای پیشرفته بهویژه در فضای فناوریهای عملیاتی و نحوه توسعه سامانههای تشخیص و محافظت تهدیدات سایبری استقبال میکند.
در انتها هم لازم به ذکر است صنعت برق آمریکا تنها بخشی است که الزامات قانونگذاری آن در زمینه امنیت سایبری خارج از بخش هستهای بوده تا بدین ترتیب به مجموعهای از الزامات و استانداردهای استوار برسد؛ ازآنجاکه الزامات قانونگذاری تنها یک مبنا است؛ این صنعت قصد دارد با کمک مؤسسه ملی استاندارد و فناوری امنیت سایبری و تکمیل مدلهایی نظیر مدل امنیت سایبری وزارت نیرو عملکرد خود را بهبود بخشد.