شهرهای هوشمند و خطرات آنها (بخش اول)
تصور کنید که در حال رانندگی به سمت محل کار خود هستید و خودروی شما یک خودروی هوشمند است. در زمان رانندگی، هکری به شبکهی خودروی شما نفوذ کرده و کنترل فرمان خودروی شما را در دست میگیرد و باعث تصادف خودروی شما میشود.
به گزارش واحد امنیت سایبربان، اخیراً محققان امنیتی، در آزمایشی موفق شدند که از فاصلهی دور یک «جیپ کروکی» را هک کرده و کنترل آن را در دست بگیرند. این آزمایش نشان میدهد که خطر حملات سایبری برای شهرهای هوشمند و اینترنت اشیا بسیار مخرب و آسیبرسان است.
اینترنت اشیا، پدیدهای است در آن تمامی اشیا به شبکه و به اینترنت متصل میشوند و امکان ارتباط بین ابزارهای مختلفی را فراهم میکند، ابزارهایی مانند ماشینهای هوشمند، تلویزیون هوشمند، یخچالهای هوشمند، تجهیزات پوشیدنی هوشمند، مسیریابهای هوشمند و تمامی ابزارهای مجهز به رایانه و حتی ابزارهایی که به رایانه مجهز نیستند. چندی پیش نیز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سطلهای زباله به وای-فای مجهز شدهاند.
درواقع برای هوشمند کردن شهرها از اینترنت اشیا استفاده میشود.
بهمنظور راحتی بیشتر و انجام سریعتر کارهای روزانه، همهروزه شهرهای بیشتری در دنیا به سمت هوشمند شدن و اتصال هرچه بیشتر به اینترنت پیش میروند.
تا سال 2020، 50 میلیارد وسیله خواهیم داشت که به اینترنت متصل خواهند بود. این آمار یقیناً زندگی انسان را دچار دگرگونی خواهد کرد، اما چگونه؟