شهرهای هوشمند خلیجفارس در معرض حملهی سایبری هستند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولتهای حاشیهی خلیجفارس هشدار دادهاند که باید امنیت سایبری را جدی گرفت؛ در غیر این صورت شهرهای هوشمند با خطراتی جدی مانند نشت دادهها مواجه میشوند.
دولتهای حاشیه خلیجفارس هماینک با دیگر نقاط جهان برای ایجاد فناوریهای هوشمند، بهرهمندی از دستگاههای متصل به اینترنت و استفاده از دانش فنی برای ایجاد محیطی پاک، دقیق و کارآمد هم کاری میکنند.
ول عبدالصمد (Wael Abdel Samad)، استاد مهندسی مکانیک در موسسه فناوری راچستر دبی (Rochester Institute of Technology) گفت:
بحرین، ابوظبی، قطر و ریاض، همه دریک فاز انتقال به فناوریهای هوشمند در یک چارچوب مشخص قرار دارند. این مناطق هنوز نتوانستهاند به جایگاه کپنهاگ، بارسلونا و سئول دست پیدا کنند؛ اما در حال رسیدن به آن هستند.
عبدالصمد گفت:
شهرهای خلیج تقریباً جدید هستند و در نتیجه فناوریهای نو به راحتی در آنها معرفی میشوند. از طرفی تکمیل دستاوردهای موجود نیز نسبت به معرفی یک سامانهی حملونقل کاملاً جدید در لندن سادهتر خواهد بود.
با وجود این که دولتهای مناطق یاد شده کار سادهای را در معرفی فناوریهای هوشمند جدید دارند؛ هشدار دادهاند که تنها با درک مسائل امنیتی موجود است که میتوان از بروز مشکلات آینده جلوگیری کرد.
وینس وارینگتن (Vince Warrington) مشاور دولتها و شرکتهای چندملیتی بزرگ در زمینهی امنیت سایبری معتقد است با وجود هیجانانگیز بودن خودروهای بی راننده و کاهش آلایندهها، قدرت شکست و نقض دادهها نگران کننده است.
وارینگتن، مدیر شرکت مشاور امنیت سایبری «پروتکتیو اینتلیجنس» (Protective Intelligence)، گفت: «دولتها باید در زمان به کار بردن فناوریهای هوشمند از خطرات آن آگاه باشند. گاهی اوقات امنیت چیزی مانند پسانداز است. امنیت خسته کننده است و هیچ ارزش افزودهای ندارد؛ اما همهی مورد باید نسبت به تهدیدات سایبری آگاه بوده و دولتها نیز نیاز به تصویب قوانین در این زمینه دارند.»
شکستهای امنیتی در شهرهای هوشمند میتواند عواقب گستردهای مانند نقض دادهها –همانند حادثهی نفوذ به خدمات سلامت ملی انگلیس در اوایل 2017- تا تصادف خودروهای خود مختار را در پی داشته باشد.
وارینگتن نسبت به اینکه به بکارگیری فناوری از سیاست پیشی بگیرند، نگران است.
وی افزود:
در صنعت حملونقل هوایی، ابتدا از اصل سنگقبر (tombstone principle) استفاده میگردید. بر اساس قاعده سنگقبر صنعت یاد شده تا زمانی که حادثهای رخ نداده و مردم جان خود را از دست نمیدادند به فکر امنتر کردن پروازها نبود؛ اما هماینک بهصورت فعالانه همهی موارد تا پیش از اتفاق افتادن مورد بررسی قرار میگیرند.
مدیر شرکت مشاور امنیت سایبری پروتکتیو اینتلیجنس ادامه داد:
من فکر میکنم ذهنیت سنگقبر هنوز هم در مورد شهرهای هوشمند وجود دارد. سیاستگذاران باید به شکلی مناسب تا پیش از رخداد یک حادثه نسبت به آن فکر کنند نه بعد از آن. این موضوع نگران کننده است.
دیدگاه بالا توسط صمد نیز تکرار شده است. وی مدیریت کارگاه آموزشی نشست همکاریهای خلیج (Gulf Cooperation Council) در دانشگاه کمبریج بود.
وی گفت:
زمانی که میخواهید به یک فناوری دست پیدا کنید باید خطر کرده و در بعضی موارد آن را اجرایی کنید. فناوری از سیاست پیش خواهد گرفت. برای نمونه آیا شهرها دارای قوانین و سیاستهای مناسب در مورد خودروهای بی راننده و حمل و نقل آنها دارند.
وی اظهار کرد:
این یک موضوع همیشگی است. زمانی که یک فناوری جدید به وجود میآید، دولت و سیاست باید تلاش کنند تا از آن عقب نمانند.
صمد همچنین به دولتمردان هشدار داد، آنها باید روی چیزی که از فناوریهای شهرهای هوشمند میخواهند فکر کنند.
وی افزود:
همهی شهرها با هم متفاوت هستند. برای مثال چشمانداز دبی و ریاض برای دستیابی به شهرهای هوشمند با یکدیگر متفاوت است. شهرها با یکدیگر متفاوت بوده و اهداف مختلفی را دنبال میکنند.