شنود نافرجام
ژنرال کیث الکساندر (Keith Alexander)، یکی از مقامات آژانس امنیت ملی ایالاتمتحده در اظهارنظری در مورد شنود مکالمات شهروندان آمریکایی اظهارات تأملبرانگیزی را بیان میکند که از یک سو ناکارآمدی این طرح را به همگان نشان میدهد و از طرفی باعث به وجود آمدن یک سؤال در ذهن مخاطبان میشود که چرا باوجود اعتراف به عدم بازدهی مناسب این طرح، هنوز مقامات آمریکایی با بهانه مبارزه با تروریست این اقدام را متوقف نساخته بلکه آن را گسترش نیز دادهاند. این مقام آمریکایی میگوید:"سؤالی که بعد از اقدام اسنودن به افشاگری در ذهن مقامات آمریکایی به وجود آمد این بود که آیا فعالیتهای جاسوسی ایالاتمتحده در شنود مکالمات شهروندان آمریکایی، واقعاً در مبارزه با تروریسم مؤثر بوده است یا خیر؟ جوامع اطلاعاتی، اغلب به این سؤال پاسخ منفی خواهند داد.
سهم این اقدام سازمانهای جاسوسی ایالاتمتحده در مبارزه با تروریسم بسیار ناچیز بوده است و کارایی مدنظر را نداشته، درحالیکه برای انجام چنین عملیاتی هزینههای بسیاری صرف شده و این اقدام آزادیهای مدنی را نیز زیر سؤال برده است.
در پی افشاگریهای ادوارد اسنودن، اظهارنظرهای متفاوتی از برخی مقامات دیگر آمریکایی نیز منتشر شده است که خواندن آنها خالی از لطف نیست.مشاور سابق امور ضد تروریستی کاخ سفید، ریچارد کلارک اذعان کرده است:" خطری که در پی اعطای مجوز به دولت مبنی بر شنود مکالمات و جمعآوری اطلاعات مردم از این طریق ما را تهدید میکند، بسیار بیشتر از منافعی است که در پی این کار به ما خواهد رسید." این مقام آمریکایی در ادامه صحبتهایش جمله تأملبرانگیزی را بیان میکند. وی میگوید:"مردم ما نباید اشتباه بزرگ اعتماد به مقامات دولتی را انجام دهند."