about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گزارش واحد بین‌الملل سایبربان؛ باز شدن پای ماجرای تنش‌های سیاسی بین ایران و عربستان به فضای سایبری، موضوعی است که طی چند ماه گذشته، با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده است. تنش‌های بین دو کشور، طی سال گذشته تاکنون، بحرانی‌تر شده است و عربستان سعودی و متحدان غربی‌اش، بیشتر در پی یافتن پاسخ‌های احتمالی جمهوری اسلامی ایران به رفتارهای نسنجیده عربستان هستند.
خرداد ماه امسال نیز، اخبار مختلفی مبنی بر بروز یک جنگ سایبری بین دو کشور در برخی رسانه‌های جهان و متأسفانه رسانه‌های داخلی منتشر شد. حملاتی که در ابتدا، صرفاً تعدادی از سایت‌های دولتی دست چندم ایرانی را برای مدتی محدود از دسترس خارج کرد و بعد از آن نیز مجدداً، فعالیت این سایت‌ها به حالت عادی باز گشت. در پی آن حملات خفیف سایبری، تعدادی از هکرهایی که حتی ایرانی بودن آن‌ها نیز هیچ‌گاه به اثبات نرسید، اقدام به هک چند سایت دولتی سعودی کردند و رسانه‌های غربی، تلاش کردند تا این موضوع را، پاسخ ایران به فعالیت‌های سایبری عربستان قلمداد کنند. در آن زمان، تعدادی از رسانه‌های داخلی نیز با اقداماتی نسنجیده، مطالبی را منتشر کردند که متأسفانه صرفاً آب به آسیاب دشمن ریخت. انتشار مطالبی در مورد اقتدار سایبری ایران یا مطالبی که حاکی از خوی جنگ‌طلبی ایران در فضای سایبری داشت و صرفاً هیجان‌زدگی و احساسات محور بودن چنین رسانه‌هایی در داخل کشور را به اثبات می‌رساند، سبب شد تا دشمن، میوه دلخواه خود را از این میان بچیند.
اندکی بعد از این ماجرا، گزارش‌هایی مبنی بر آغاز حملات سازمان‌دهی شده از جانب ایران، علیه عربستان و برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس در رسانه‌های دنیا منتشر شد. در اولین گزارش، رسانه‌های جهان مدعی شدند که نشستی امنیتی با حضور نمایندگان برخی شرکت‌های امنیت سایبری در عربستان تشکیل شده است و موضوع و محتوای جلسه، بررسی حملات سایبری صورت گرفته، علیه اهداف دولتی در عربستان است. در آن خبر ادعا شد که بدافزاری که منشأ آن، هنوز مشخص نیست و به احتمال زیاد، پشتوانه دولتی ایران را دارد، زیرساخت‌های دولتی را در عربستان هدف قرار داده است؛ خبری که هیچ گزارش تکمیلی دیگری در مورد آن منتشر نشد و صرفاً در حد یک ابهام باقی ماند.
در خبر دوم، گزارشی مبنی بر حمله ایران به شرکت‌های نفت و گاز کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس منتشر شد و در این گزارش، ادعا شد که ایران، در حال ادامه دادن چنین حملاتی به صورت مستمر است.
در آخرین گزارش که به‌تازگی و توسط خبرگزاری رویترز منتشر شد، مجدداً تعدادی از شرکت‌های امنیتی آمریکایی-اسرائیلی، مدعی شدند که بدافزار قدیمی به نام شمعون، مجدداً فعال شده و اقدام به هدف‌گیری اهدافی در عربستان سعودی کرده است. این بدافزار، چهار سال پیش، برای حمله به شرکت نفت آرامکو عربستان مورد استفاده قرار گرفته بود و در آن سال نیز اتهام این موضوع، متوجه ایران شده بود. حال در گزارش اخیر، با وجود اینکه هنوز هیچ اتهامی به صورت مستقیم، متوجه جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما نوع نگارش مطالب، مبنی بر این است که احتمالاً در چند روز آینده، گزارش‌ها سمت و سوی اتهام پیدا خواهد کرد.
حال و با توجه به رخدادهای پیش آمده، نکاتی چند قابل ذکر است که برای روشن‌تر شدن موضوع، در ادامه بیان می‌شود:
-    استاکس نت، به گواه بسیاری از شرکت‌های امنیتی، یکی از مخرب‌ترین و خصمانه‌ترین حملات سایبری تاریخ بوده است و در صورتی که این حمله، متوقف نمی‌شد، می‌توانست یکی از فجایع قرن از لحاظ میران خسارت انسانی و مالی را به وجود بیاورد. بر اساس اسناد موجود، این بدافزار از مدت‌ها قبل از تاریخ اعلام فعالیت توسط شرکت‌های امنیتی، مشغول به کار در تأسیسات هسته‌ای ایران بوده و در این مدت، هیچ‌کدام از شرکت‌های امنیتی، هشداری مبنی بر وجود چنین بدافزاری صادر نکرده‌اند. حال این سؤال پیش می‌آید که شرکت‌هایی امنیتی که به ادعای خودشان، تنها 2 هفته بعد از آغاز فعالیت شمعون 2، وجود آن را اعلام کرده‌اند، چطور نتوانسته‌اند ماه‌ها بعد از استاکس نت، آن را شناسایی و هشدار آن را اعلام کنند. این موضوع، دوگانگی در رفتار و منفعت‌طلبی چنین شرکت‌هایی را یادآور می‌شود و صداقت آن‌ها را در رفتار و عملکرد، زیر ابهام شدیدی فرو می‌برد؛ به عبارت دیگر، قطعاً این جمله در اذهان عموم دنیا نقش خواهد بست که چنین شرکت‌هایی، فقط گزارش‌هایی را منتشر می‌کنند که منفعتی از آن، کسب کنند.
-    مورد دیگری که باید به آن اشاره کرد، نحوه پاسخگویی احتمالی ایران، به شیطنت‌های عربستان در تمامی عرصه‌ها و خصوصاً عرصه نبردهای سایبری است. حتی درصورتی‌که بتوان عنوان جنگ سایبری را به رفتار کودکانه عربستان در فضای مجازی اطلاق کرد، سران سعودی و هم‌پیمانان غربی آن‌ها، باید به این موضوع واقف باشند که پاسخ ایران، به‌هیچ‌عنوان در حد و اندازه و مقیاس شمعون 2 نخواهد بود و تلقی کردن چنین فعالیت‌هایی به‌عنوان پاسخ ایران، برای چنین شرکت‌هایی بی‌تجربگی و ساده‌انگاری محسوب می‌شود. به‌عبارت‌دیگر، در صورتی که جمهوری اسلامی ایران، قصد پاسخ دادن به رفتارهای کسالت‌آور سعودی‌ها در فضای سایبری را داشته باشد، عربستان و هم‌پیمانانش، به‌هیچ‌عنوان قادر به شناسایی پاسخ نخواهند بود، چه برسد که بخواهند با آن برخورد کرده یا آن را دفع کنند. باید بر این نکته تأکید کرد که عربستان، قطعاً، نتیجه سیاست‌های باطل خود در تمامی عرصه‌ها از جمله صنعت نفت را خواهد دید، اما باید این اطمینان را به شرکت‌های امنیتی غربی داد که شناسایی چنین پاسخ‌هایی و نحوه انجام آن، از توان غرب خارج خواهد بود.
-    نکته قابل‌تأمل در این میان، وضوح وابستگی و خط و مشی باطل شرکت‌های امنیتی به دشمنان جمهوری اسلامی، نظیر رژیم مجعول صهیونیستی و آمریکا است. پر واضح است که گزارش‌های این شرکت‌ها در مورد ایران، رنگ و بو و خط‌مشی سیاسی دارد و کاملاً به دور از منطق بی‌طرفی است؛ چرا که اتحاد چندین شرکت امنیتی در انتشار گزارش اخیر، می‌تواند در مورد سایر حملاتی که به ایران یا برخی کشورهای دیگر انجام می‌شود و شناسایی آن‌ها برای چنین شرکت‌هایی، بسیار ساده است نیز تکرار شود؛ موضوعی که متأسفانه در چند سال اخیر، به‌هیچ‌عنوان شاهد آن در عرصه بین‌الملل نبوده‌ایم.
-    مورد آخر، تأکید چندباره بر لزوم حفظ هوشیاری، توسط رسانه‌های داخلی در کشور است. انتشار هرگونه مطلبی که بخواهد توان سایبری ایران را به رخ دشمنان کودک مسلکی چون عربستان سعودی بکشد، نظیر آنچه که طی ماه‌های اخیر در مورد توان موشکی شاهد آن بودیم، تنها سران سعودی و هم‌پیمانان غربی آن را به اهدافشان خواهد رساند و قطعاً برد لازم در فضای بین‌الملل را نخواهد داشت. از این رو، این انتظار وجود دارد که همچون گذشته، خط جریان رسانه‌ای کشور، مسیر منطق و گفتمان حق را بر هر منش دیگری ترجیح داده و به دور از تصمیم‌گیری‌های احساسی و غیرحرفه‌ای، این حیله دشمن را که صرفاً هدفی جز مقابله جهانی با توان سایبری کشور عزیزمان ندارد، خنثی و نقش بر آب کند.

 

تازه ترین ها
تعدیل
1403/12/07 - 21:13- هوش مصنوعي

تعدیل نیرو در آمریکا و تأثیر آن بر هوش مصنوعی این کشور

تعدیل نیرو در آمریکا می‌تواند تحقیقات ایمنی هوش مصنوعی در این کشور را کاهش دهد.

نظارت
1403/12/07 - 19:58- اروپا

نظارت بر دارایی‌های دیجیتال روسیه توسط اتحادیه اروپا

نظارت دقیق بر دارایی‌های دیجیتال مرتبط با نهادهای روسی مورد توجه اتحادیه اروپا قرار گرفت.

اپلیکیشن
1403/12/07 - 18:58- سایرفناوری ها

اپلیکیشن رایگان فتوشاپ در گوشی‌های همراه

شرکت ادوبی، اپلیکیشن رایگان فتوشاپ را در گوشی‌های همراه عرضه خواهد کرد.