به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ نصرا... جهانگرد گفت: همچنین تهیه طرحهای تفصیلی شبکه ملی اطلاعات برای تغییر، بهبود و ارتقای این موضوع مهم در حال انجام است.
وی از ایجاد کارگروهی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه معاونان، پیمانکاران و اپراتورها خبر داد و گفت: تصمیمگیریهای لازم برای این موضوع در این کارگروه انجام میشود و مراحل اجرایی آن نیز به اجرا درمیآید.
جهانگرد با بیان اینکه بخشهای مهمی از حوزه زیرساختی این شبکه انجام شده یا درحال انجام است، گفت: شبکههای دسترسی بهتدریج در حال افزایش یا بهبود هستند.
وی افزود: در شرایط کنونی ظرفیت تعداد زیادی از شبکههای فرعی مهم مانند بانک، سلامت، پست الکترونیکی و کتابخانهها محدود است که امیدواریم با سرمایهگذاریهای جدید ظرفیت این مجموعهها برای مبادله اطلاعات بیشتر شود و توان تراکنشها بهبود یابد.
جهانگرد گفت: فعالیتهای مربوط به طراحی شبکه ملی اطلاعات با مشارکت نخبگان دانشگاهی و صنعتی براساس چارچوبهایی که شورای عالی مجازی تعیین کرد، آغاز شد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: گزارش پیشرفت شبکه ملی اطلاعات با نظارت مرکز ملی درحال تدوین است و در آینده نزدیک به شورای فضای مجازی ارائه خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات افزود: چون مجبوریم زیرساختها را تامین کنیم، اقدامات فنی برای تقویت استقلال شبکه نیز صورت گرفته است.
گروههای طراحی در حال حاضر با کمک اپراتورها بخشهای پاییندستی را طراحی جزئیتر میکنند تا سرمایهگذاریها متناسب با آن انجام شود.
جهانگرد گفت: همچنین با هماهنگی مجموعههای دولت درصدد هستیم تا سبدهای خدمات بهصورت یکپارچه در اختیار مردم قرار گیرد.
وی تاکید کرد: این اقدام بهزودی با نصب پورتال رسمی دولت الکترونیکی اجرایی و بهتدریج کامل خواهد شد.
جهانگرد به انتخاب اعضای دومین دوره شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: با تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب و حکم بسیار دقیق رهبری برای اعضای این شورا، راهکارهای اجرایی بهخوبی روشن شده و گامهای فنی در حال برداشته شدن است.
وی اظهار امیدواری کرد: اعضای جدید با اتخاذ راهکارهای مناسب بتوانند موضوعات این حوزه را به سمت اجرایی شدن، پیش ببرند و این مجموعه نیز از حمایتهای شورای عالی فضای مجازی برخوردار شود.
معاون وزیر ارتباطات همچنین از کاربران ایرانی خواست تا با استفاده از موتورهای جستجوگر ملی باعث افزایش کاربرد آنها شوند.
جهانگرد گفت: برای داشتن شبکه ملی اطلاعات باید ابزارهایی تولید کنیم که به ما کمک کند در اندازههای ملی مستقل باشیم.
وی افزود: موتور جستجوگر، ایمیل و شبکههای اجتماعی از ابزارهای یک شبکه مستقل است اما از لحاظ کاربرد، ظرفیت، توانایی، شرایط بازار و رقبا نیز در آن اثرگذار است.
وی اضافه کرد: بنابراین پیشنهاد ما به کاربران ایرانی این است حتما مرورگر و موتورهای جستجوگر ایرانی را در صفحه اول خود قرار دهند و جستجوهای خود را ابتدا با این ابزار انجام دهند زیرا این جستجوها به موتورهای جستجوگر آموزش میدهد و باعث جمعآوری داده میشود بنابراین همانطور که با جستجو از طریق گوگل باعث تقویت آن میشویم، با حمایت ملی از این موتورها نیز میتوانیم باعث تقویت آنها شویم.
او با بیان اینکه موتورهای جستجوگر از سوی بنگاههای خصوصی راهاندازی شدهاند، افزود: اگر بتوانیم با همیاری همه مردم و کاربران باعث شویم تا کاربرد این موتورها افزایش پیدا کند، بهتدریج منابع اطلاعاتی آنها نیز غنیتر میشود و بهتر میتواند پاسخگوی نیازها باشد.
وی اضافه کرد: البته ممکن است در روزهای اول درصدی از خدمات را در جستجوها به نحو مطلوب نشان ندهد اما قطعا در دفعات بعد و زمانی که استفاده از آن افزایش پیدا میکند این کار را بهخوبی انجام میدهند.
بنابراین انتظار داریم تمام کاربران از ابزارهای ایرانی حمایت کنند و آن را مورد استفاده قرار دهند.