شبکه شاد تضمینی برای سلامت حضور دانشآموزان با کمترین آسیب اجتماعی
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان ، محسن حاجی میرزایی با حضور در برنامه یک روز تازه ، شبکه 5 سیما در خصوص آموزش در فضای مجازی اظهار کرد: شیوع کرونا و عدم حضور دانشآموزان در مدارس و شروع آموزش مجازی شرایطی را برای نظام تعلیم و تربیت فراهم کرد که در آنهمه چیز با آنچه در طی دهها سال پیش یاد گرفته بودیم، تفاوت داشت. در زیستبوم جدید نقش معلم، دانشآموز، خانواده، روشهای آموزش، ارزشیابی، نظارت، ارتباط دانشآموزان با معلم و ... تغییر کرد.
حاجی میرزایی آموزش در دوره کرونا را آموزش در بحران دانست و گفت: آموزش در بحران به معنای کار کردن در شرایط ویژه و نگرانی است و کارکردن در این شرایط برای همه سختتر و پیچیدهتر است و ما به دنبال ایجاد محیطی ایده آل در این شرایط هستیم تا دانشآموزان آسیب نبینند و معلمان بتوانند راحتتر از این شرایط عبور کنند.
وزیر آموزشوپرورش در مورد پیامرسان شاد و ارائه آموزش از طریق این پیامرسان در شرایط بحران و اشکالات احتمالی موجود در این پلتفرم گفت: شبکه شاد راهحلی برای پاسخ به مشکل آموزش دانشآموزان در شرایط کرونا بود. این پلتفرم توانست در ساعات معینی از روز 15 میلیون دانشآموز و 1 میلیون معلم را باهم در تعامل قرار دهد بهنحویکه در آن به کیفیت آموزش، ارزشیابی، نظارت و بازخورد دقت شود.
وی تصریح کرد: با کمک پلتفرم شاد موفق به ایجاد هماهنگی و نظارت دقیق بر آموزش همگانی شدیم. بهعنوان مسئول آموزش دانشآموزان، باید با نظارت دقیق بر آموزش مجازی از کیفیت آن مطمئن میشدیم و شاد یک اپلیکیشن برای صحت این نظارت بود.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه زیرساختهای اصلی شاد توسط شرکت همراه اول در اختیار آموزشوپرورش قرارگرفته است، بیان کرد: در حال حاضر بهترین متخصصان ایرانی، درگیر کاربر روی نرمافزار شاد میباشند و معلمان، دانشآموزان و خانوادههایی که از ابتدای راهاندازی این پلتفرم تاکنون با شاد کارکردهاند میتوانند گواهی دهند که این پلتفرم هرروز در حال پیشرفت است. در حال حاضر با تلاش متخصصان اشکالات این پلتفرم مشخصشده و امیدواریم با توسعه زیرساخت و رفع برخی اشکالات فنی باقیمانده، در طی یک تا دو هفته آینده بتوانیم این اشکالات را نیز برطرف کنیم.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به ایجاد فضایی سالم توسط پلتفرم شاد برای حضور دانشآموزان در بستر مجازی و کاهش نگرانی خانوادهها در این زمینه گفت: شاد توانست یک محیط ایزوله ای را برای حضور دانشآموزان در بستر مجازی فراهم کند و تضمینی برای سلامت حضور دانشآموزان با کمترین آسیب اجتماعی ناشی از حضور مداوم در فضای مجازی باشد. پلتفرم شاد در حال حاضر توانسته است با بسیاری از نرمافزارهای خارجی رقابت کرده و از آنها در جذب کاربر و تعاملات پیشی بگیرد.
حاجی میرزایی افزود: در حال حاضر روزانه درحدود 600 هزار ارتباط زنده در شاد برقرار میشود که به دلیل این حجم بالای ارتباطات در ساعاتی از روز شاهد ترافیک بالایی در پلتفرم شاد و کاهش سرعت دانلود و آپلود بودیم و برای رفع این مشکل با برنامهریزی توانستیم گروهی از دانشآموزان را به ساعاتی از صبح و گروهی دیگری را به ساعاتی از بعدازظهر منتقل کنیم.
وزیر آموزشوپرورش در مورد امکان استفاده دانشآموزان با نیازهای ویژه در پلتفرم شاد گفت: خوشبختانه توانسته ایم شرایط را برای استفاده دانشآموزان ناشنوا از تلویزیون و پلتفرم شاد برقرار کنیم و در مورد دانشآموزان نابینا هم اقداماتی توسط سازمان آموزشوپرورش استثنایی انجامشده است که در طی یک تا دو هفته آینده شاهد آن خواهیم بود.
وی در خصوص تأمین ابزارهای هوشمند برای برخی خانوادههای کم برخوردار گفت: به همت خیرین برای تأمین وسایل مناسب و ابزار هوشمند برای خانوادههایی که در تأمین آنها مشکلدارند، نیاز داریم. البته تأمین این امکانات در بودجه 1400 آموزشوپرورش، دیدهشده است ولی هماکنون تهیه ابزارهای هوشمند تنها از طریق کمکهای خیرین امکان دارد .
وزیر آموزشوپرورش تصریح کرد: معلمان مسئولیت ارائه محتواهای آموزشی را بهطور کامل به دانشآموزان دارند و ضروری است که از کیفیت آموزش دانشآموزان مطمئن شوند و در قبال ارائه آموزشها بهصورت مجازی حق دریافت هیچگونه هزینه اضافی را از خانوادهها نخواهند داشت.
حاجی میرزایی با اشاره بهسختی کار معلمان در دوران کرونا گفت: باوجود آموزش مجازی، معلمان بیشتر از قبل برای آموزش تلاش میکنند و خانوادهها براین موضوع واقف هستند . شرایط امروز با سالهای قبل یکی نیست و در شرایط جدید نقشها تغییر میکند و خوشبختانه معلمان هم این شرایط را بهخوبی درک کردند و با تلاش و کوشش توانستند این شرایط را باکیفیت خوبی پیش ببرند.
وی آموزش حضوری را اولویت نظام تعلیم و تربیت دانست و تصریح کرد: هنوز هم معتقدیم هیچ آموزشی جایگاه آموزش حضوری را نمیگیرد . امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا آموزش را بهصورت حضوری داریم چون آسیبهای اجتماعی دانشآموزان با آموزش حضوری کمتر خواهد شد. در خصوص برگزاری امتحانات هم، اصل بر برگزاری امتحانات بهصورت حضوری است مگر آنکه در زمان برگزاری امتحانات، طبق دستور وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا مجبور به برگزاری غیرحضوری امتحانات شویم.
حاجی میرزایی در مورد نگرانی خانوادهها در کیفیت یادگیری دانشآموزان پایه اول ابتدایی گفت: ما برای خانوادهها رعایت پروتکلها را تضمین میکنیم و از خانوادهها درخواست داریم پسازاین دوهفته تعطیلی، حداقل در هفته یکبار اجازه حضور دانشآموزان در مدارس را بدهند. تا فرزندانشان بتوانند با آموزش رودررو با معلم از کیفیت آموزشی بیشتری برخوردار شوند.