about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

شبکه‌ی امواج تراهرتز

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندان دانشگاه براون آمریکا (Brown) در حال تحقیق بر روی روشی هستند تا شبکه‌ای با 100 برابر سرعت شبکه‌های امروزی ایجاد کنند. این فناوری امواج تراهرتز (Terahertz Radiation) نام‌گذاری شده است. بر اساس اطلاعاتی که این دانشمندان منتشر کرده‌اند از این شبکه تا 15 سال آینده بهره‌برداری خواهد شد.

فناوری شبکه‌های تلفن همراه و وای­‌فای امروزی، برای انتقال صدا و داده‌ها به امواج ماکروویو، به کمک ارسال امواج الکترومغناطیسی با فرکانس چند گیگاهرتز وابسته هستند. در فناوری تراهرتز از امواجی با فرکانس 200، 300 یا 500 گیگاهرتز استفاده می‌شود. در این شبکه می‌توان اطلاعات را با حجم، فاصله و سرعت بیشتر ارسال کرد.

یکی از مشکلاتی که بر سر راه این فناوری قرار دارد نحوه‌ی بکارگیری آن است. سیستم‌های امروزی که بر پایه‌ی ماکروویو کار می‌کنند به مالتی پلکسرها وابسته هستند. (مالتی پلکسر مداری است که چندین سیگنال را به عنوان ورودی دریافت می‌کند و تنها یکی را به خروجی می‌فرستد.) این سیستم‌ها این‌گونه عمل می‌کنند که ابتدا تعدادی زیادی سیگنال منفرد را رمزنگاری کرده و بر روی کانال ارسال می‌کند. سپس در انتهای مسیر دوباره آن‌ها را از هم جدا می‌کند؛ اما کسی با استفاده از این مالتی پلکسرها برای تراهرتز موافقت نکرده است.

دنیل میتلمن (Daniel Mittleman)، کمک مؤلف این تحقیقات در دانشگاه براون، گفت: «استفاده از مالتی پلکسرهای امروزی برای فناوری تراهرتز فایده‌ی زیادی ندارد. این مالتی پلک سرها امواج را جذب کرده و شدت آن را کاهش می‌دهند. امواج تراهرتز ما تنها از راه هوا منتشر خواهند شد و برد آن‌ها با برد امواج تراهرتز برابری می‌کند در حالی که شبکه‌های امروزی توانایی پوشش این برد را ندارند.»

این گروه تصمیم گرفته است برای بکارگیری تراهرتز از آنتن‌های موج‌دار (Leaky Wave Antenna)، استفاده کنند. در این آنتن‌ها از دو صفحه‌ی فلزی موازی و در راستای هم که امواج را هدایت می‌کنند استفاده شده است. در یکی از صفحات فلزی حفره‌ی کوچکی قرار دارد که باعث می‌شود امواج بسته به نوع فرکانس در زوایای مختلف منتشر شوند. در واقع امواج تراهرتز با فرکانس‌ها و داده‌های متفاوت و یکتا ارسال خواهند شد و در انتهای مسیر به کمک دی مالتی پلکسر (کاری برعکس مالتی پلکسر را انجام می‌دهد.) رمزگشایی می­‌شود.

میتلمن افزود:«این دانش ما است. این اولین باری است که از مالتی پلکسرها در محدوده امواج تراهرتز استفاده می‌شود.» تغییر فاصله بین صفحات فلزی می‌تواند پهنای باندی که در اختیار کاربر قرار می‌گیرد را تغییر دهد. به همین علت باید توجه داشت که در حال حاضر تراهرتز جایگزین شبکه‌های امروزی نخواهد شد. بلکه در کنار شبکه‌های امروزی در خانه‌ها و ادارات نصب‌ شده و یک شبکه با پهنای باند بسیار بالا را فراهم می‌آورد.

میتلمن ادامه داد: «فناوری روزبه‌روز در حال پیشرفت است و استفاده از شبکه‌هایی با سرعت‌بالا در فواصل زیاد اجتناب‌ناپذیر است. ما امیدواریم این فناوری در 10 تا 15 سال آینده استفاده‌ی بیشتری پیدا کند.»

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.