سکوی پرتاب اسرائیل در حوزه فناوری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کشور کنیا به لطف پتانسیل عظیم خود در نوآوریهای دیجیتال، به «سیلیکون ساوانا» در آفریقا معروف شده است. اما برخی موانع در مسیر استانداردهای جهانی رشد فناوری در این کشور وجود دارند.
فاستین انگیلا (FAUSTINE NGILA)، روزنامهنگار «Daily Nation»، روزنامه مستقل کنیایی پس از یک هفته حضور در تلآویو گفت که کنیا با وجود همه مشکلات هنوز هم میتواند در اقتصاد دیجیتال جهان خود را ثابت کند.
وی معتقد است که اسرائیل بودجه عظیمی را به تحقیق و توسعه در جهان – 4.3 درصد تولید ناخالص داخلی – اختصاص میدهد. انگیلا در این خصوص مقالهای منتشر کرده که به شرح زیر است :
«در سیلیکون وادی (Silicon Wadi)، اکوسیستم پیشرفته اسرائیل در حوزه فناوری و منطقهای شبیه به دره سیلیکون در کالیفرنیا، نوآوریها در حوزههای هوش مصنوعی، فینتک، فناوری در کشاورزی و ورزش، راهحلهای حمل و نقل دیجیتال و امنیت سایبری به لطف دسترسی به اینترنت برای همگان وجود دارند.
اسرائیل علاوه بر تأمین بودجه پروژههای مناسب نوآوری، یک مؤسسه نوآوری ملی برای تنظیم استارتآپها دارد؛ وجود این مؤسسه، ترس از فقدان سرمایه اولیه را از بین میبرد؛ اما جوانان در کنیا با این مسئله دست و پنجه نرم میکنند.
آموزش اولیه
در اسرائیل، مالیات برای شرکتهای فناوری با کاهش 5 درصدی باعث رشد اقتصادی شده است؛ آمارها نشان میدهند که بیش از 80 شرکت سالانه براساس سیاست ملی شمول در این کشور تأسیس میشوند.
آموزش در اسرائیل کاملاً ساختارمند است و کیفیت بالایی دارد. 9 دانشگاه اسرائیلی در میان برترین مراکز آموزش عالی در جهان قرار دارند. به کودکان تا 10 سالگی آموزش برنامهنویسی رایانه داده میشود. اسرائیل یک مرکز ملی آموزش سایبری برای رشد اطلاعات نظامی و آمادگی کودکان در مقابله با تهدیدات اینترنت اشیا در آینده ایجاد کرده است.
حدود 46 درصد صادرات مربوط به هوش فناوری است و 9 درصد از کل اشتغال را شامل میشود. همه این کارها زمانی آغاز شدند که اسرائیل به دلیل خشک و نیمه خشک بودن بیشتر زمینهایش تصمیم به کاربرد یک نوآوری ساده در کشاورزی به نام «آبیاری قطرهای» گرفت. اسرائیلیها، آب را از هوا تولید گرفتند و سپس به بخار تبدیل و آن را متراکم میکنند؛ در حالیکه 99 درصد از آب فاضلاب بازیافت و تصفیه میشود.
اصطلاحی به نام «Chutzpah» وجود دارد که معمولاً به درخواست کشور برای ایجاد یک فرهنگ کارآفرین قویتر در فناوری مورد استفاده قرار میگیرد. این اصطلاح بدین معنا است : «هرانچه در ذهن شما میگذرد، بیان کنید.» همین امر باعث شد جوانان زیادی به دنبال پاسخ برای پروژههای نامعلوم باشند یا از مدیران اجرایی در مورد روشهای مدیریتی و ایجاد محیطی سرشار از صداقت، اعتماد و آزادی سؤال کنند.
درحالیکه فرار مغزها به سمت دره سیلیکون یا شنژن (Shenzhen) امری عادی است، در سیلیکون وادی افراد مستعد باقی میمانند تا بعدها مجهزتر شوند و نقش مهمی در ساخت اقتصاد دیجیتال اسرائیل داشته باشند.
اسرائیلیها دربرابر منابع کمیاب، بازار محدود و حجم کم صادرات مقاومت کردند. در عوض، سیلیکون وادی از این موضوع به عنوان سکوی پرتاب در حوزه نوآوری استفاده کرد.
سیلیکون ساوانا میتواند دروس بیشماری از سیلیکون وادی بیاموزد و اکنون زمان انجام این کار است.»