سپردن راهبرد امنیت سایبری استرالیا به امریکا
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛به نظر میرسد دولت استرالیا تصمیم گرفته راهبرد امنیت سایبری خود را به امریکا بسپارد و در همین راستا از كریستین نیلسن (Kirstjen Nielsen) وزیر امنیت ملی سابق امریکا خواسته تا در تهیه استراتژی سال 2020 استرالیا به این کشور کمک کند. این استراتژی پذیرش فرهنگی برای طولانیمدت و توهین به تمام کارشناسان امنیت سایبری است که در استرالیا ساکن هستند.
مفهوم این استراتژی امنیت سایبری توهین به نیلسن نیست؛ اما گرایش برای وابستگی به امریکا این تصور را ایجاد میکند که استرالیا در هیچ زمینهای به خود متکی نیست.
طبق گزارشی، استرالیاییها معتقدند این نیلسن بود که کمپین آمریکایی برای مقابله با هوآوی چین را مدیریت کرد. او برای تدوین استراتژی جدید با رئیس اجرایی Telstra اندریو پن (Andrew Pen) همکاری خواهد کرد.
نکتهای که از این گزارش میتوان فهمید این است که ادعای نخستوزیر سابق استرالیا مالکوم تورنبل (Malcolm Turnbull) مبنی بر اینکه وی با آمریکاییها برای ممنوعیت ورود هوآوی در شبکههای 5G لابی کرده است، ادعایی بعید به نظر میرسد.
در گزارش دیگری آمده است:
خانم نیلسن بهعنوان یکی از مشاوران اصلی ترامپ در ممنوعیت راهاندازی شبکه 5G توسط شرکت هوآوی نقش مهمی داشت. خانم نیلسن در اوایل سال 2018 سعی داشت با لابیگری با مالکوم تورنبل از دسترسی هوآوی به این زیرساخت مهم جلوگیری کند.
مالکوم تورنبل تصمیم منع دسترسی هوآوی به شبکه 5G را همیشه به خود نسبت داده است. در همین راستا در کتابی که اخیراً منتشر کرده به نام یک تصویر بزرگتر، نهتنها نامی از نیلسن نبرده بلکه به عملکرد دیگران هم آنچنان اعتباری بخشیده است.
نخستوزیر سابق استرالیا همچنین مدعی است افشای انتصاب نیلسن توسط نخستوزیر فعلی استرالیا اسکات موریسون (Scott Morrison) واکنش فوری است به تهدیدات سایبری اخیر که موریسون مدعی است رخداده است.
البته هیچکس معتقد نیست که گزارش یادشده به دلیل انتقاد حزب کارگر از دولت به دلیل نداشتن استراتژی امنیت سایبری، منتشرشده است.
روش قرارداد دولت استرالیا در زمینه فناوری اطلاعات با شرکتهای آمریکایی بهگونهای تنظیم میشود که باید از این شرکتها اطاعت کند.
مطمئناً آژانس امنیت ملی امریکا، سیا و اف بی آی بهمراتب بهتر میتوانند از همتایان استرالیایی خود مسائل امنیتی را انجام دهند. دولت استرالیا میتواند با سپردن راهبرد امنیت سایبری خود به آنها بودجه عظیمی پسانداز کند و بخشی ازاین پسانداز را به این سه آژانس آمریکایی پرداخت کند تا مواظب امور باشند. با این تفاسیر استرالیاییها معتقدند چرا استراتژی امنیت سایبری کشور را به شرکتهای آمریکایی نسپاریم؟
هنگامیکه تصمیمات مشکوک گرفته میشود، رسانههای استرالیا اکثراً سکوت میکنند، زیرا تمایلی به انتقاد از آمریکا ندارند. آمریکاییها با محاکمههای مخفیانه و مخفیکاری در بازداشت مردم میتوانند به همتایان استرالیایی خود ضربه بزنند.
چه چیزی صلاحیت کارشناسانی مانند پیتر کرونئوس (Peter Coroneos) و مارک گریگوری (Mark Gregory) را بهعنوان مشاور اندریو پن رد میکند؟ آیا انتصاب نیلسن به ما میگوید که این استراتژی درنهایت سیاسیتر از هر چیز دیگری خواهد بود؟
اکنون زمان آن رسیده که کارشناسان امنیت سایبری و دیگر کارشناسان فناوری اطلاعات که در استرالیا زندگی میکنند به مهاجرت فکر کنند. مهاجرت بهجایی که قدر استعدادهایشان را بدانند.