سهم توسعه ارتباطات و فناوریهای دیجیتال در لایجه بودجه ۱۴۰۰ چقدر است؟
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ در هفته گذشته دولت دوازدهم لایحه بودجه بیستوچهار هزار تریلیون ریالی سال 1400 کل کشور را به مجلس تقدیم کرد تا در رودهای گذشته، مجلس در کمیسیونهای تخصصی کار بررسی و چکشکاری و سپس تصویب این لایحه را به انجام رساند. اما توسعه ارتباطات و فناوریهای دیجیتال در این لایحه چقدر است، چه منابعی به آن اختصاص دادهشده و دولت چه عوایدی از محل سرویسهای فناوری اطلاعات خواهد داشت؟ در ادامه نگاهی به این موارد میاندازیم.
در بند «ب» تبصره ۱۸ مادهواحده لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۰ که از سوی دولت به مجلس ارائهشده است، به شرکتهای تابعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اجازه میدهد که با تأیید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تا مبلغ یک هزار و چهارصد میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود را برای کمک به سرمایهگذاریهای خطرپذیر، ایجاد اپراتورهای ارائهکننده خدمات الکترونیکی در کلیه بخشها، حمایت از طرحها و پروژههای توسعهای اشتغال آفرین و یا صادرات کالا و خدمات در این بخش توسط بخشهای خصوصی و تعاونی بهصورت وجوه اداره شده استفاده کند. این بودجه را باید بر اساس آییننامهای که به پیشنهاد وزارت ارتباطات و سازمان برنامهوبودجه کشور تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد، اختصاص دهند و مابهالتفاوت نرخ سود را از محل آن پرداخت کنند.
علاوه براین در تبصره ۱۸ مادهواحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به وزارت ارتباطات اجازه داده میشود بهوسیله سازمان توسعهای و شرکتهای تابعه خود در چارچوب ماده ۲۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به منظورانجام پروژههای دولت الکترونیک و توسعه خدمات الکترونیکی ازجمله موضوع ماده ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند.
منابع موردنیاز برای سرمایهگذاری بخش دولتی تا مبلغ پنج هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت ارتباطات، فناوری اطلاعات و منابع داخلی شرکتهای تابعه با تایید سازمان برنامهوبودجه کشور تأمین میشود و از محل ردیف ۱۴۹۰۰۰ جدول شماره ۷ (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) این قانون به مصرف میرسد.
بر اساس ماده ۶۹ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (سازمان فناوری اطلاعات) با رعایت مصوبههای شورای عالی فضای مجازی مکلف است با همکاری وزارت آموزشوپرورش تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هوشمند سازی مدارس، امکان دسترسی الکترونیک (سختافزاری، نرمافزاری و محتوا) به کتب درسی، کمکآموزشی، رفع اشکال، آزمون و مشاوره تحصیلی، بازیهای رایانهای آموزشی،استعداد سنجی، آموزش مهارتهای حرفهای، مهارتهای فنی و اجتماعی را به شکل رایگان برای کلیه دانشآموزان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها و حاشیه شهرهای بزرگ فراهم کند.