سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری هوآوی درحوزه زیرساخت های فناوری اطلاعات (IT)
با توجه به اینکه شرکتهای چینی بخش کوچکی از درآمد خود را به زیرساختهای فناوری اطلاعات اختصاص دادهاند، هوآوی قصد دارد به صورت مترکز و با سرمایهگذاری کلان، بخش اعظمی از درآمدهای خود را از این بخش تامین نماید.
صنعت شانگهای پس از پیشی گرفتن از بسیاری از رقبای غربی خود در بازار ارتباطات، این بار سعی دارد از طریق شرکت هوآوی در صنعت زیرساختها، با سرمایه گذاری کلان به مانند قبل در کورس رقابت با شرکتهای غربی در فناوری ابر سرورها و مراکز داده باقی بماند.
هوآوی برای افزایش درآمد خود، ابتدا به سراغ ابر سرورهای رایانهای برای ذخیره دادهها و مدیریت اطلاعات رفت، به طوری که در این رویکرد، این شرکت قصد دارد در 5 سال آتی بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این بخش داشته باشد.
از آنجایی که شرکتها، موسسات مالی و اعتباری بزرگ و وبگاههایی نظیر Alibaba و ... باعث شدهاند چین در تجارت جهانی در زمره ابرقدرت های این صنعت به شمار رود. می توان گفت هنوز شرکت هوآوی در بین ابرقدرتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات نظیر sisco و Hewlett-Packard Co و EMC Corp و زیرساختها، سهم کوچکی را در جهان ایفا می کند.
این امر موجب شد تا سخنگوی این شرکت اذعان کند که هوآوی با سرمایه گذاری کلان قصد دارد خود را به رقیبان نزدیک کند، به گونهای که سهم تحقیق و توسعه در این بخش با 20 درصد افزایش، به حدود 600 میلیون دلار در سال جاری رسید.
تحلیل گران حوزه آی تی معتقدند شرکت هوآوی برای گرفتن سهم عمدهای از بازار هنوز راه طولانی پیش رو دارد، به طوری که برای افزایش و گستردهتر کردن سهم فروش خود در بازار، باید میزان سرورها و کانالهای ارتباطی خود را افزایش دهد.
در سال گذشته با اینکه بخش کوچکی از سرمایه گذاری هوآوی به زیرساختهای فناوری اختصاص یافته بود، در حدود 70 درصد از کل درآمدهای این شرکت (حدود 38.9 بیلیون دلار) به این بخش اختصاص یافت. این درحالی است که شرکت هوآوی بخشهای دیگری مانند محصولات، خدمات و تولیدات نیز دارد.
تحلیل گران بر این باورند با توجه به اینکه تولید تجهیزات، گسترش و رشد فعالیتها در بازارهای جهانی تقریبا اشباع شده است، در حوزه فناوری اطلاعات و پردازش دادهها، فضاهای فعالیت کماکان وجود داشته و زمینه برای رشد بسیار مهیا میباشد. شرکتی موفق است که با قیمت پایینتر سعی در گرفتن سهم بالاتری از بازار را داشته باشد. از طرفی این گسترش همراه با چالشهایی همراه خواهد بود، نظیر رقابت با شرکتهای آمریکایی که در این حوزه سابقه طولانی دارند. همچنین توجه امنیت در فضای دادهها و بالابردن سطح آن در سرورها مقابل حملههای احتمالی، اهمیت زیادی دارد.
با اینکه دولت چین، بانک مرکزی، بانک کشاورزی و بزرگترین شرکتهای بیمهای این کشور را مجهز به زیرساختهای ذخیره اطلاعات و مراکز دادههای اطلاعاتی هوآوی کرده است، اما سیاست چین بر این مبنا استوار نیست که این عرصه را صرفاً در اختیار شرکت هوآوی قرار دهد. زیرا طبق باور سیاست گذاران این کشور، بازار آزاد تنها راه برای ایجاد انگیزه و پیشرفت در امنیت، سرویسدهی و قیمت رقابتی است.
در سالهای اخیر شرکت هوآوی به اروپا و آمریکا نفوذ زیادی داشته است، آنچنان که در سال 2012، کنگره آمریکا نسبت به استفاده از تجهیزات چینی در حوزه امنیت و اطلاعات ملی ابراز نگرانی کرده و از دولت این کشور خواست از واردات تجهیزات چینی جلوگیری شود. این شرکت تمامی اتهامات وارده به خودش را رد کرده، در حالی که بیشترین حوزه فعالیت هوآوی در زیرساختهای خرید و فروش خرد بوده است.
لازم به ذکر است این شرکت اعتقاد دارد با اینکه رقابت با شرکتهای امریکایی در این حوزه بسیار سخت است، بازار ایالات متحده آمریکا برای توسعه بیشتر مراکز داده و کسب و کار فضای بسیار مناسبی دارد.