about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

در حال حاضر، بیش از 500 استارت آپ خودروهای بی راننده در اسرائیل فعالیت می کنند که به تازگی مورد توجه شرکت های بزرگ فناوری قرار گرفته اند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «هاآرتز»؛ فناوری های مورد استفاده در تانک ها، موشک های قابل هدایت، تعقیب کننده و امنیت سایبری رایانه های اسرائیل در حال انتقال به صنعت خودروسازی این رژیم هستند تا در فرآیند ایجاد خودروهای بی راننده از آنها بهره گرفته شود.

سرمایه های شرکت هایی که به دنبال دسترسی به تخصص اسرائیل در خودروهای بی راننده هستند، بیشتر از طریق مهندسان حاضر در ارتش تامین می شود.

اینتل، کانتیننتال آلمان (Continental)، سامسونگ، «Dainler»، فورد موتور و جنرال موتور تنها تعدادی از شرکت هایی هستند که سعی دارند استارتاپ های اسرائیلی را خریده یا مرکز توسعه خود را در این رژیم راه اندازی کنند؛ اما یکی از مشکلات این زمینه عدم بروز بودن صنعت خودروسازی این منطقه است. با وجود این در سال گذشته استارتاپ فناوری های خودران این ناحیه، تقریبا به همان اندازه ی آمریکا با رشد مواجه شد.

بیل فورد (Bill Ford)، رییس اجرایی فورد نیز اشاره کرد که بیشتر کارآفرینان این حوزه را بازنشستگان ارتش اسرائیل تشکیل می دهند. در نتیجه میانگین سنی آنها بالاتر از کارشناسان دره ی سیلکون آمریکا است.

آمریکا بیشترین سرمایه گذاری ها را در زمینه ی یاد شده دارد. به گونه ای که در 2017 سرمایه ی شرکت ها تا 1.2 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. در مقابل استارتاپ های اسرائیلی قرار دارند  که حجم سرمایه گذاری آنها در سال گذشته به 814 میلیون دلار رسید. این عدد رشدی 3 برابری را نسبت به سال 2015 نشان می دهد. همچنین حجم سرمایه گذاری در سه ماه اول 2018 به 182 میلیون دلار رسید.

در سال 2017سرمایه گذاری روی فناوری های خودمختار اسرائیلی شامل، سرمایه گذاری های خطرپذیر، سرمایه گذاری مشترک و مالیکت در مجموع به 3.5 میلیارد دلار می رسید.

نوآوری های اسرائیلی اغلب در ادارات نظامی نخبگان، مانند واحد 8200، حسگرهای بی سیم، امنیت، موقعیت یابی و نرم افزارهای تجزیه و تحلیل صورت می گیرند. این موضوع ظرفیت های بالایی را برای رقابت با دره ی سیلیکون فراهم می آورد.

در حالی که از رادارها، حسگرها و سامانه های موقعیت یابی به منظور نگاه داشتن خودرو در جاده استفاده می شود، متخصصان  امنیت سایبری از عدم امکان هک رایانه های خودروها توسط مجرمان اطمینان حاصل می کنند.

کریس مکنالی (Chris McNally)، تحلیلگر «Evercore ISI»، گفت:

روش های شناسایی تقلب های سایبری، برای مقابه با تروریست ها به کار گرفته می شوند. این در حالی است که اشعه نرم افزارهای نوری و سونار ریشه در دفاع موشکی دارند.

استارتاپ «Imagry»، پشتیبانی شونده توسط سامسونگ، خودروی اصلاح گشته «Kia Soul» را در بزرگراه ساخته شده برای آزمایش خودروهای بی راننده در شمال تلاآویو، با موفقیت به نمایش گذاشت. این خودرو به چندین دوربین، حسگر مادون قرمز و هوش مصنوعی مجهز شده بود و می توانست فاصله ی آن را از دیگر خودروها حفظ کند.

در صنعت خودروسازی، ایجاد تجهیزات خودمختار، بدون استفاده از فناوری های گران قیمتی مانند لیدار (LIDAR)، به یک هدف تبدیل شده است.

آدام غزالی (Adham Ghazali)، مدیر اجرایی شرکت «ایمجری» (Imagry)، با اشاره به اینکه هدف این شرکت ساخت فناوری کم هزینه تر از لیدار است، گفت:

دوربین ها داده ها را با کیفیت بالا ذخیره کرده و در دسترس قرار می دهند.

اینوویز (Innoviz)، یکی دیگر از استارتاپ های تحت حمایت سامسونگ، به طور مشابه قصد ساخت دستاورد کم هزینه تر دارد. لازم به ذکر است مدیر این شرکت به مدت 7 سال در واحد فنی نخبگانِ یگان اطلاعات ارتش اسرائیل فعالیت می کرد.

اینوویز با همکاری مگنا (Magna)، ماه گذشته تجهیزات لیدار را برای BMW عرضه کرد. ارزش این شرکت در سال 2017 به 73 میلیون دلار رسیده بود.

غزالی انتظار دارد ارزش بازار خودروهای بی راننده تا سال 2030  به 2.3 تریلیون دلار افزایش پیدا کند. هدف وی راه اندازی 20 تاکسی روباتیک در اسرائیل و آمریکا تا پایان سال آینده است، که در سطح 4 خودمختاری فعالیت می کنند.

صنعت خودرو اسرئیل از سال 2014 و پس از خریداری شدن ویز (Waze) توسط گوگل، به مبلغ 1.2 میلیارد، شروع به پیشرفت کرد. گام بلند بعدی زمانی برداشته شد که اینتل با هزینه ی 15.3 میلیارد دلار شرکت «موبیل آی» (Mobileye) را تصاحب کرد و همه ی فعالیت های خودمختاری سازی خود را به اورشلیم منتقل ساخت.

زیو آویرام (Ziv Aviram)، موسس موبیل آی گفت:

اسرائیل به عنوان منطقه ای که صنعت خودمختار سازی را ارائه می دهد شناخته نمی شد؛ اما ناگهان شما می توانستید بیش از 500 استارتاپ مختلف در این حوزه را در این ناحیه مشاهده کنید.

سرمایه
سرمایه گذاری گسترده در استارتاپ های خودروهای خودمختار اسرائی

کانتیننتال آلمان، شرکت امنیت سایبری آرگوس (Argus) را در سال 2017، به مبلغ 430 میلیون دلار خریداری کرد. مدیرعامل آرگوس در گذشته یکی از فرماندهان واحد 8200 بود. در مقابل واحد هارمن سامسونگ (Samsung’s Harman) نیز، استارتاپ امنیتی «تاورسک» (TowerSec) را در سال 2016 با هزینه  ی 75 میلیون دلار خرید. از دیگر شرکت های خودروسازی که به اسرائیل توجه نشان داده اند می توان به رنو-نیسان-میتسوبیشی، فولکس واگن، پورشه و هیوندا اشاره کرد.

نیک ساگیموتو (Nick Sugimoto)، مدیر نوآوری های هیوندا گفت:

ما فعالیت های بیشتری در اسرئیل انجام می دهیم.

گیل شاکی (Gil Shaki)، مدیر بخش انرژی، فناوری پاک و حمل و نقل سازمان نوآوری های اسرائیل اشاره کرد مقامات مشتاق پشتیبانی از فناوری های خودمختار هستند. به همین دلیل محیط شبیه ساز ی شده را برای آزمایش و قانون گذاری ایجاد کردند. هدف از این کار ایجاد تعادل بین امنیت و نوآوری های به وجود آمده است. با وجود این هنوز هم چالش های بسیاری سد را شرکت های خودروسازی قرار دارد.

گلن دی واس (Glen De Vos)، مدیر ارشد فناوری اپتیو (Aptiv) یکی از بزرگترین تامین کنندگان خودروسازی به منظور توسعه ی سامانه های ایمنی و خودمختارسازی گفت:

دانش زیادی در میان مرم در رابطه با شیوه به کارگیری فناوری در یک منطقه نوپا وجود ندارد.

وی افزود، یک اسارتاپ فعال در خوزه ی خودرو 5 سال زمان نیاز دارد تا محصول خود را به بازار عرضه کند. به علاوه حدود یک دهه زمان نیاز است تا این دستاورد به فروش برسد.

دور بودن از از دیگر مراکز خودکارسازی یکی دیگر از چالش های شرکت های نوپا است. همچنین رقابت استارتاپ ها با غول های فناوری مانند گوگل و اینتل مشکل به نظر می رسد.

براساس پیش بینی ماقامات اسرائیل، این منطقه در دهه ی آینده با کمبود 10 هزار مهندس و برنامه نویس رو به رو می شود. این در حالی است که هم اینک 270 هزار متخصص در این حوزه فعالیت می کنند.

بسیاری از استارتاپ هایی که هم اینک در حوزه ی خودروها سرگرم کار هستند، در گذشته در زمینه های دیگر فعالیت می کردند. برای مثال می توان به «استوردات» (StorDot)، اشاره کرد. این شرکت پیش از ورود به صنعت خودرو، یک شارژ را برای تلفن های همراه توسعه داده بود. محصول دیگر این شکرت نوعی باتری برای خودروهای الکتریکی است که در مدت 5 دقیقه کاملا شارژ می شود. بر اساس گزارش «فاندربیم» (FunderBream)، ارزش شرکت مذکور هم اینک 750 میلیون دلار است.

اریز لربر (Erez Lorber)، مدیر ارشد عملیاتی استوردات گفت:

تلفن های همراه و خودروهای الکتریکی از بازار بزرگی برخوردار هستند؛ اما فکر می کنیم بازار دوم بزرگتر است.

کابی مرنکو (Kobi Merenko)، مدیر عامل استارتاپ «Arbe Robotics» که به ارتش و امنیت داخلی وابسته است نیز پیش از  توضیح داد این شرکت نیز پیش از ورود به بازار خودروها، رادار و پهپاد تولید می کرد.

یوفات اوران (Yifat Oron)، مدیرعامل « Bank Leumi’s tech »، زیر مجموعه ی شرکت « LeumiTech » توضیح داد، اگر یک استارتاپ در مراحل اولیه ی سرمایه گذاری، 3 تا 5 میلیون دلار به دست آورد، در مراحل بعدی این بازه 20 تا 100 میلیون دلار خواهد بود.

تازه ترین ها
اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.

قوانین
1403/10/24 - 09:32- سایرفناوری ها

قوانین اتحادیه اروپا برای پلتفرم‌های آنلاین اجرا می‌شوند

معاون اجرایی کمیسیون اتحادیه اروپا در امور تکنولوژیک، امنیت و دموکراسی، از اجرای مداوم قوانین برای پلتفرم‌های آنلاین خبر داد.

تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.